צילום: אינטרסן

הכנת פיצה ביתית יכולה להיות פעילות מהנה לילדים ולכל המשפחה. הכנתה אינה מסובכת, מהירה ואפילו אינה דורשת מצרכים רבים.
כדי שהתהליך יהיה פחות מלכלך ודביק, רצוי לבצע את כל ההכנות על גבי נייר אפייה. הוא יכול לשמש משטח עבודה מוגדר, יגרום לבצק לא להידבק לתחתית ויהפוך אתה לקריספית וטעימה. לכבוד יום הפיצה שיערך השנה ב- 9 בפברואר לפניכם מתכון לפיצה דקה ברבע שעה של עבודה באדיבות המותג הוסטס. פרסו נייר אפייה וגשו למלאכה!
המתכון לפיצה בקוטר כ-30 ס"מ המספיקה לכ-4 אנשים.
זמן הכנה כולל: 15 דקות.
מרכיבים לבצק פיצה:
1 כפית של שמרים יבשים
חצי כפית סוכר לבן
3/4 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח רב תכליתי
1/2 כפית מלח
תוספות לפי טעם אישי.
נייר אפייה.
אופן הכנת הבצק: בקערה קטנה ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים. מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 עד 8 דקות בכדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס.
מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח יחדיו עם המלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.
מפזרים מעט קמח על נייר האפייה האפיה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש לשתי דקות נוספות עד שמתקבל בצדק אחיד. אם הבצק עדיין דביק מידי ניתן להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה.
לאחר מכן מרדדים את הבצק לצורה הרצויה, עיגול או מלבן. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.
רוטב עגבניות : השתמשו ברטבים מוכנים על בסיס 100% עגבניות טריות. הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.
צקו את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן והוסיפו תוספות שאתם אוהבים- מוצרלה מגורדת/תערובת של גבינות/זיתים/עלי בזיליקום/פלפלים ירוקים קצוצים/עגבניות שרי/פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת.

חממו את התנור ל-220 מעלות והניחו לפיצה להתבשל למשל 8-10 דקות עד להזהבתה.
בתאבון ויום הפיצה שמח לכולם!

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן