צילום: קופרבוש סטודיו

למרות שאירועים כמו אירוחים חברתיים נקבעים בדרך כלל שבועות לפני כדי לתאם שכולם יכולים, תמיד יש את החבר'ה האלה הספונטניים שיודיעו שהם מגיעים לאירוח ערב קייצי שעתיים לפני. למארחים שאין להם זמן להכנות ארוכות, שתי הצעות למתכונים מהירים: פרעצל בטעם של פעם וטארט טאטן כרישה אלגנטי.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.

פרעצל בטעם של פעם

חומרים:
500 גרם קמח
260 מ"ל מים קרים
10 גרם מלח גס
21 גרם שמרים טריים
25 גרם חמאה
5 גרם סוכר
אבקת סודה לשתיה

להגשה:
קרם פרש

הוראות הכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים ולשים כ-10-15 דקות, או עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. לאחר מכן, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
2. בתום 15 הדקות, יוצרים מהבצק כדורים זהים ונותנים לנוח שוב 10 במשך דקות.
3. לאחר זמן המנוחה לשים את כדורי הבצק בידיים לצורת נחשים ואז קולעים לצורת לולאות פרעצל. מניחים את הפרעצלים לנוח במקרר למשך 15 דקות. בינתיים, מחממים את תנור האדים לטמפרטורה מקסימלית (100º).
4. בקערה גדולה, יוצקים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים.
5. טובלים את הפרעצלים בקערת המים והסודה למשך כמה שניות ולאחר מכן מניחים על תבנית האפיה.
6. מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים 5 דקות.
5. מעבירים את התנור למצב אפיה רגיל מלמעלה ולמטה. מגבירים את הטמפרטורה ל-240 מעלות ואופים כ-10 דקות. מניחים להתקרר לפני ההגשה, ומלווים בקרם פרש.

צילום: קופרבוש סטודיו

טארט טאטן כרישה אלגנטי

חומרים:
3יחידות כרישה
שמן זית
20 גרם חמאה
20 גרם סוכר חום
20 גרם דבש
50 מ"ל שמנת מתוקה
10 מ"ל חומץ בלסמי
מלח
פלפל
בצק פריך מלוח מוכן

להגשה:
מיונז חרדל
שמיר
גרידת לימון

הוראות הכנה:
1. פורסים את הכרישה לפרוסות רחבות באותו הגודל. מניחים בשקית ואקום עם הרבה שמן ואורזים אותה לאיטום מוחלט.
2. אופים את הכרישה בשקית במשך 25 דקות ב-90ºC בתנור האדים, שחומם מראש.
3. ממיסים בסיר את החמאה, הסוכר והדבש. מערבבים עד לשילוב כל המרכיבים וכאשר הרוטב מתחיל לבעבע, מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת והחומץ.
4. מחזירים לכיריים ומחממים אותו שוב למשך 5 דקות נוספות בכדי לצמצם.
5. בזמן שהרוטב מצטמצם, מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת רינג עגול.
6. בתבנית תנור עם נייר אפיה, יוצרים תלוליות רוטב באמצעות כף, ומעל מניחים את פרוסות הכרישה המאודות.
7. מוסיפים מלח ופלפל ומכסים את הכרישה בבצק.
8. אופים את הטארטים כשהם הפוכים והבצק כלפי מעלה ב-190 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. בתום האפיה, מניחים להם להצטנן.
9. לאחר הצינון, הופכים אותם ומקשטים בנקודות מיונז, מעט עלי שמיר וגרידת לימון.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן