צילום: שאטרסטוק

במסגרת יום מעשים טובים ה-18 של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון שיתקיים השנה ב19 במארס, שף שאול בן אדרת מגיע ל'עמותת לשובע', לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי – ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים למען הנזקקים.

אורז חגיגי וצבעוני – שף שאול בן אדרת
6 מנות

מצרכים:
2 כוסות אורז יסמין או פרסי
1 כוס אורז בר שחור

אופן הכנה:
לבשל את האורז הלבן
(1 כוסות אורז על 1.5 כוסות מים, 1 כף שמן זית ו-1/2 כפית מלח – למשך 20 דקות מכוסה על אש נמוכה, עוד 4 דקות מכוסה ללא אש)
לבשל את האורז בר השחור כמו פסטה
(כוס אורז בר שחור 1 ליטר מים רותחים, לבשל עד שהאורז מתבקע – בערך 40 דקות) לסנן את האורז משארית המים.
במחבת עם 2 כפות שמן זית, לערבב ולטגן את האורז עם התערובת לאורז

תערובת לאורז חגיגי:
4 כפות שקדים מולבנים קלויים
4 כפות חמוציות
4 כפות זיתים מיובשים
2 כפות צלפים קצוצים
2 כפות נענע קצוצה
1 כף גרידת לימון
4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? ב-19.3 יתקיים "יום מעשים טובים". היכנוס לאתר ושם תמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר."

 

כרוב אפוי ברוטב בלסמי- שף שאול בן אדרת
4 מנות

מצרכים:
1 כרוב אדום חתוך לשמונה פלחים לאורך
4 כפות שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי
4 כפות סילאן
1/4 כפות צ'ילי יבש
מלח ופלפל

אופן הכנה:
להניח בתבנית שתיכנס לתנור את פלחי הכרוב, לטפטף שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, צ'ילי, מלח ופלפל.
לעטוף בנייר כסף את התבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי.

גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? ב-19.3 יתקיים "יום מעשים טובים". היכנוס לאתר ושם תמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר."

צילום: שאטרסטוק

פרגית טנדורי סלט מפוונים על חצילים שרופים עם טחינה
שף שאול בן אדרת

סטייק טנדורי
2 מנות

מצרכים:
4 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד
2 כפות של תערובת טנדורי הודית
2 כפות של שמן זית

אופן ההכנה:להשרות פרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר
במחבת חמה עם כף שמן זית לצלות עוף 3 דקות מכל צד

חצילים שרופים עם טחינה
מצרכים:
2 חצילים
1/4 כוס טחינה
2 שיני שום
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
לשרוף חצילים על אש גלויה עד שמתייבשים ושהקליפה שחורה ושרופה
לקלוף חציל ולהשאיר חצי מכמות הקליפה
להעביר למעבד מזון עם שאר המצרכים
ולטחון לקבלת קרם חצילים

סלט מלפפונים
מצרכים
2 מלפפונים ירוקים
1/2 כפית פרג שלם
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית חומץ תפוחים
1 כפית סילאן
2 צנוניות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
עם קולפן להכין סרטים של מלפפון ירוק
לקלוף לאורכו כולל הקליפה
את הצנונית לפרוס לטבעות דקות
לערבב עם כל שאר המרכיבים

אופן ההגשה:
למרוח על הצלחת את קרם החצילים
להניח את הפרגית ומעליה סלט מלפפונים

צילום: שאטרסטוק

גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת? ב-19.3 יתקיים "יום מעשים טובים". היכנוס לאתר ושם תמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר."

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן