צילום: טקה סטודיו

אחד הדברים שמחממים את הלב בשבועות האחרונים היא ללא ספק הערבות ההדדית בארץ. הרוח ההתנדבותית לסייע בעורף, והרצון לעזור ולחזק את החיילים שבחזית, הן מה שנותן לנו כוח להמשיך גם כשקשה. ארבעה מתכוני עוגיות, עוגיות אגוזי לוז, עוגיות שיבולת שועל בננה ושוקולד, עוגיות שוקולד קורנפלקס ועוגיות ג'ינג'ר וקינמון, הן הבחירה הכי טעימה למשלוח הבא שלכם לחיילים.

עוגיות אגוזי לוז
מצרכים:
150 גר' מרגרינה
150 גר' סוכר קנים לא מזוקק (מוסקובדו)
150 גר' אגוזי לוז טחונים לאבקה
300 גר' קמח מלא
50 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים
5 גר' סודה לשתייה
2 גרם מלח ים
כפית תמצית וניל

לקישוט (לא חובה):
100 גר' שוקולד מריר (75%)
חתיכות אגוזי לוז

הכנה:
מקציפים מרגרינה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

לאחר שהכל מעורבב, יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר. מועכים מעט את הכדורים הקטנים לכדי עוגיות שטוחות.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.

לקישוט:
ממיסים שוקולד בבן מארי ומצפים חצי מהעוגיות על ידי טבילתן. מניחים אותן על נייר אפיה, ובוזקים מלמעלה כמה חתיכות אגוזי לוז.
אפשר להחליף אגוזי לוז לסוג אחר של אגוזים ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן.

עוגיות שיבולת שועל, בננה ושוקולד
מצרכים:
כוס שיבולת שועל
2 בננות בשלות
חצי כוס שוקולד צ'יפס
חצי כפית תמצית וניל

הכנה:
בקערה גדולה, מועכים את הבננות הקלופות בעזרת מזלג.
מוסיפים תמצית וניל ושיבולת שועל, ומערבבים יחד עד לתערובת אחידה.
לבסוף, מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים.

בעזרת זוג כפות, מעצבים את העוגיות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

עוגיות ג'ינג'ר וקינמון
מצרכים:
400 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה
חצי כוס סוכר חום
1 ביצה
80 גר' דבש
2 כפיות קינמון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר

הכנה:
בקערה גדולה, מערבבים חמאה יחד עם סוכר חום עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים ביצה ודבש, ומערבבים פעם נוספת.
מנפים קמח, אבקת ג'ינג'ר וקינמון. מוסיפים אותם לתערובת ומערבבים יחד עם הבצק, רק עד לקבלת מרקם אחיד וחלק של הבצק.
עוטפים את הבצק ומניחים אותו במקפיא למשך כ-15 דקות.
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, עד שמתקבל בצק בעובי של 5 או 6 ס"מ וקורצים את העוגיות באמצעות קורצני עוגיות לבחירה.

אופים למשך כ-15 דקות בחום של 180º עד שהעוגיות מקבלות צבע חום מוזהב.
מניחים להן להתקרר ומקשטים בעזרת אבקת סוכר.

עוגיות שוקולד קורנפלקס
מצרכים:
170 גר' מרגרינה
250 גרם סוכר (אפשר לערבב לבן וחום)
260 גר' קמח
30 גרם קורנפלור מומס ב-30 מ"ל מים
50 גר' פתיתי קורנפלקס צהוב
50 גר' שוקולד קצוץ
3 גרם סודה לשתייה
2 גרם מלח ים
כפית תמצית וניל

הכנה:
בקערה גדולה, מערבבים את המרגרינה והסוכר עד לאיחוד מלא.
מוסיפים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים, למעט הקורנפלקס והשוקולד הקצוץ. מערבבים ורק אז מוסיפים את אלה שנותרו.
בעזרת כף גלידה, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם על גביי תבנית אפייה מרופדת. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות בכדי שהבצק יתייצב.
לאחר הקירור, מסדרים את הכדורים במרווחים גדולים יחסית על גביי התבנית המרופדת.
אופים למשך כ-12-14 דקות בחום של 180º עד ששולי העוגיות יציבים למגע.
מניחים להן להתקרר ומאחסנים בכלי אטום.

צילום: טקה סטודיו
צילום: יחצ
צילום: טקה סטודיו

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן