קרדיט צילום: גליה אבירם.

לסצנה הקולינרית החדשה שקורית בעיר התחתית חיפה, הצטרפה מסעדה חדשה ומסקרנת, קצת שונה בנוף, ומציעה חוויה קולינרית, עם טעמים מהעולם. מסעדת השף ג'ינוס היא מסעדת פיוז'ן, קז'ואל שמציעה לסועד תפריט עם שלושה מטבחים פופולאריים ואהובים במחירים נוחים. האיטלקי, האמריקאי והדרום אמריקאי. כל מטבח יציע מנות דגל שמאפיינות את אותה מדינה, אך עם טוויסט של השף.

קרדיט צילום: גליה אבירם.

השף והבעלים ג'נאן סלימאן רק בן 26, מהכפר גוש חלב, החל את דרכו הקולינרית לפני שמונה שנים בקפה אלברטו בתל אביב, והתמחה בבישול איטלקי, צרפתי ולחמים ללא גלוטן ממכללת בישולים, והוא אף מתהדר בדיפלומות שף גורמה מקצועי, ושף גורמה השוואתי. הוא בחר דווקא בקונספט הזה בשל אהבתו הרבה למטבחים הללו וגם מהמקום המקצועי. זוהי לא מסעדתו הראשונה. אחרי שעבד במסעדת באלדנא בכפרו, ונאלץ לעזוב בשל הקורונה, הוא החליט לפתוח מסעדת משלוחים שמציעה מגוון מנות דיינר מושחתות, והיא מצליחה עד היום. התפריט של ג'ינוס, מחולק לשלוש מדינות כשלכול מדינה יוצעו מנות ראשונות, עיקריות וקינוח.

קרדיט צילום: גליה אבירם.

מהמטח האיטלקי ניתן למצוא גם את סלט קמפני – שלושה סוגי עגבניות, בצל סגול, בזיליקום, בייבי מוצרלה, רוטב בלסמי מצומצם ופיצוחים קלויים (48 ₪); קרואסון טרטר עגל – בשר בקר קצוץ ביד, צלפים, בצל סגול וגרמולטה (58 ₪); קרודו דג ים – קראמבל פקאן מקורמל, זסט ליים, מנטה, פירות, ורוטב הדרים (58 ₪); רביולי פלרמו – רביולי בעבודת יד ממולא בקרם גבינה, רוטב חמאת לימון בליווי שיפוד ג'מבו שרימפס (112 ₪); פיצה לה פטאטה – קוביות תפו"א, מוצרלה, ארטישוק א לה רומנה, עגבניות מיובשות, קרם פרש, וסלטון רוקט ושמן זית עם עשבים (64 ₪). לקינוח טרמיסו (42 ₪); מהמטבח האמריקאי גם את דינמיט שרימפס – שרימפס בציפוי טמפורה פריכה, ספייסי מיונז, וגרניש בצל ירוק (68 ₪); צ'ופינו – סלמון, מולים, שרימפס, רוטב עגבניות ויין לבן, מוגש לצד לחם (78 ₪); צ'יפס מושחת – בריסקט מפורק מונח על צ'יפס, שום קונפי, סלסה פיקו דה גאיו, פלפל חלפיניו, בליווי רוטב ברביקיו לבן (52 ₪); אל תישן לידי– המבורגר 200 גר', גבינת מנצג'ו, ריבת בצל, שום קונפי ואורוגולה (66 ₪); לקינוח פאי תפוחים/אגוזים (42 ₪); מהמטבח הדרום אמריקאי קריספי דג טאקוס – רוקט בצל מוחמץ, סלסה וורדה ואיולי לימון כבוש (62 ₪); צ'וראסקו – נתח פלדה, מושרה בצ'ימיצ'ורי, קריספי תפו"א, לצד רוטב צ'ימצ'ורי (82 ₪); קוקטייל שרימפס – חמש יחידות ג'מבו שרימפס, מונחות על קרח, בליווי שני מטבלים (78 ₪); אורווגאיי בסטייק – נתח אנטריקוט איכותי 300 גר', מוגש עם חמאה מתובלת, ותוספת לבחירה: פירה/אנטיפסטי (188 ₪).

קרדיט צילום: גליה אבירם.

לקינוח אלפחורס (42 ₪). כל חומרי הגלם טריים, ואיכותיים, חלקם מיובאים מאיטליה ודרום אמריקה כמו טאבון האבן שהגיע מטוסקה, קמחי הדורום מאיטליה, להכנת הרביולי והפיצות שנעשים בעבודת יד במקום, והרטבים המיוחדים שנעשים אף הם בייצור עצמי. העיצוב נעים, וברקע מתנגנת מוזיקה לטינית שמיד מכניסה לאווירה.

קרדיט צילום: גליה אבירם.

מסעדת השף ג'ינוס, רחוב הנמל 27 עיר תחתית חיפה, שעות פתיחה: א'-ד': 12:00-23:00; ה'-שבת 12:00-24:00

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן