צילום: דויד מויאל

מתכונים מפתיעים ומשמחים – הפשילו שרוולים ובוא לנסות אותם בבית!! נמאס לכם ממתכונים שגרתיים? חשקתם במתכונים יוצאי דופן? עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר מעניקה את השילוב הבלתי צפוי של מרכיבים שלא חשבתם עליהם אל תוך מתכונים וממליצה – צאו מאזור הנוחות אל מסע גסטרונומי מלא בטעמים לא שגרתיים – בישול שמח ובתיאבון!

לחם זוקיני בניחוח איטלקי

מצרכים:
200 גרם זוקיני קלוף ומגורד וסחוט מנוזלים-זוקיני אחד בינוני עד גדול
140 גרם קמח שקדים
80 גרם קמח פשתן/זרעי פשתן טחונים
35 גרם אבקת פסיליום
3 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
85 גרם חמאה מומסת
2 כפיות חומץ תפוחים
4 ביצים
115 גרם שמנת חמוצה/יוגורט/קרם קוקוס + 1 כף חומץ תפוחים
הצעה לתוספות לבלילה:
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות גרעיני חמניה
הצעה לתוספות מעל:
חופן עגבניות שרי חצויות
עלי בזיקילום
מלח גס

הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית לחם
2. לגרד את הזוקיני ולסחוט היטב מנוזלים
3. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, זרעי פשתן טחונים, פסיליום, אבקת אפייה, מלח ואבקת שום (לא חובה).
4. בקערה נוספת לערבב ביחד חמאה מומסת וביצים ולטרוף היטב לתערובת אחידה וחלקה.
5. להוסיף לתערובת הזו חומץ ולערבב היטב.
6. להוסיף את תערובת היבשים לסירוגין עם השמנת/יוגורט בשתי פעימות, אל קערת הרטובים (מתחילים עם הרטובים).
7. לערבב ביחד 2-3 דקות עד ליצירת תערובת סמיכה ובצקית.
8. לקפל בעדינות אל התערובת את הזוקיני המגורד, הגרעינים וזרעי הפשתן
9. להעביר את הבצק המוכן אל תבנית האפייה. לא ללחוץ או ללוש יותר מידי, משום שזה יכול ליצור מרקם צפוף ללחם. לקשט מעל עם חצאי עגבניות שרי, עלי בזיליקום ומעט מלח גס.
10. להכניס לתנור לאפייה של 50-60- דק' עד לקבלת הזהבה.
11. לצנן במשך כ-15 דק' לפני שמוציאים מהתבנית לרשת צינון וממתינים שיתקרר לגמרי.
12. לאחסן בטמפ' חדר במשך יומיים-שלושה או בפריזר פרוס עד חודשיים. מומלץ להגיש עם זרזוף שמ"ז מעל, מלח/פלפל, או מעט חמאה/גבינה מלוחה וירקות.

עוגיות שוקולד צ'יפס נוטלה, בלי נוטלה

מצרכים:
כוס חמאת אגוזי לוז
‏‎1/3 כוס ממתיק
‏‎1 כף אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
‏‎1 כפית אבקת אפייה
‏‎1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
‏‎1 ביצה
‏‎50 גרם נטיפי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
20 גרם אגוזי לוז קלופים, קלויים וקצוצים גס (לא מלוחים)

אופן ההכנה:
‎1. לחמם תנור ל-C180 ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
‏‎2. בקערה לערבב ביחד את כל המרכיבים למעט השוקולד ולערבב היטב ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
‏‎3. לקפל אל תוך התערובת את נטיפי השוקולד והאגוזים הקצוצים.
‏‎4. ליצור מהתערובת 12 כדורי בצק (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי להקל על העבודה עם הבצק).
‏‎5. המלצה (לא חובה) – להכניס את כדורי הבצק אל המקפיא למשך 30 דקות. הפעולה הזו תשמור על צורה עגולה ומעט תפוחה של העוגיות גם בזמן האפייה.
‏‎6. אחרי 30 דקות להניח את הכדורי בצק על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
‏‎7. במידה ומוותרים על שלב המקפיא, מעבירים ישירות את כדורי הבצק את תבנית ומשטחים בעדינות כל כדור בעזרת כרית כף היד.
‏‎8. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
‏‎9. לקרר לגמרי לפני הסרה מהתבנית והגשה.
‏‎*ניתן לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל עד שבוע.

עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע

מצרכים לעוגה:
2 כוסות קמח שקדים
¾ כוס ממתיק
2/3 כוס אבקת קקאו אורגני לא ממותק
1 כף אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כוס מיונז
3 ביצים
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
מצרכים לשכבת קרם:
1.5 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד ללת"ס
(או 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת"ס + 1 כף קקאו אורגני)

הכנה-קרם:
1. להקציף במיקסר/ידנית את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם של קצפת.
2. לקפל בעדינות לתוך הקצפת את הפודינג עד לערבוב מלא ואחיד.
3. להעביר את הפודינג לכלי או לשקית זילוף ולשים במקרר להתייצבות.

הכנה-עוגה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב יחד את הרכיבים היבשים.
3. להוסיף לקערה את המיונז , ביצים, מים ותמצית וניל ולערבב היטב.
4. להעביר את התערובת אל תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך 20-25 דק'.
5. להמתין כשעה, עד שהעוגה תתקרר לגמרי ולגשת לשלב ההרכבה והקישוט.
6. לחתוך את העוגה במרכז הגובה שלה, כך שנקבל 2 עיגולים דקים יותר, בגובה של ע-5 ס"מ כל אחד.
7. להניח את העיגול הראשון על תבנית ההגשה ולמרוח מעל כמות יפה של הקרם שהכנו (כשליש). להניח מעל את העיגול השני של העוגה.
8. לעטוף את העוגה בקרם מלמעלה ומהצדדים באופן כזה שכל העוגה תהיה מצופה בקרם שוקולד.
9. לשים את הקרם שנשאר לנו בשקית זילוף עם צנתר (לא חובה) ולקשט את החלק העליון של העוגה ביד חופשית.
10. להשאיר במקרר עד להגשה.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן