כנס אוכלים בריא ה-14 יוצא לדרך וזו הזדמנות נהדרת לציין את יום הקפה הבינלאומי, בגרסה בריאה ומיטבית. דפנה אמון, שפית רואו-פוד ומנחת סדנאות הכנת-אוכל, מגישה לרגל יום הקפה העולמי, מתכון קל הכנה ומזין לקפה ללא קפה: לאטה שקדים מפנק, מרכיבים טבעיים ומתיקות מעודנת של תמרים ובניחוח וניל.
המשקה יכול להוות תחליף לנשנוש ביניים ויכול להתאים לאלו הרוצים להפסיק או לצמצם את צריכת הקפה שלהם. ניתן להכין את המשקה גם בגרסה קרה עם קרח ומים קרים והוא מתאים גם לילדים.
בכנס אוכלים בריא ה-14, שייערך בימים חמישי ושישי, ה- 23-24 בנובמבר 2023, תערוך דפנה אמון סדנה מעשית לקינוחים בריאים. נטעם יחד את המשקה לאטה הזה וגם נכין בראוניז פאדג' שוקולד, עוגיות אלפחורס משני רכיבים טבעיים וללא גלוטן, סינבון בננה-רול, גלידת פיסטוק טבעית ועוד הפתעות מתוקות.
יום קפה בינלאומי שמח!
מצרכים (לכוס 300 מ"ל):
15 שקדים מושרים וקלופים
2 תמרים מגולענים
1/2 כפית אבקת חרובים
1-2 טיפות תמצית וניל איכותית
1 כוס מים חמימים
אופן ההכנה:
1. בבלנדר עוצמתי מניחים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד
2. מוזגים לספל ומתענגים.