קרדיט צילום אסף קארלה

ולנטיין בפתח והמומחים שלנו דאגו לכם להמלצות על הארוחות הכי שוות!

יקב בזלת הגולן בניהולם של יואב לוי ויעל פיודיק, מארח את השף רונן עזר לארוחה רומנטית של 8 מנות, בליווי היינות המשובחים של היקב. תפריט הארוחה כשר ויכלול 8 מנות בטעמים מעוררים, כל מנה תלווה ביין או בקוקטייל על בסיס יינות היקב בהתאמה מקצועית של יואב לוי יינן יקב בזלת הגולן. צפויות הפתעות מרגשות.

בין המנות: סשימי סום תאם – פורל ורוד מהדן פפאיה בוסר בעלי ומכתש, שעועית לוביה תאילנדית, עגבניות מגי, צ'ילי אדום חריף, ליים, פיש סוס סוכר דקלים, ובוטנים גרוסים, מוגש עם קרקר דפי אורז.

נאם טוק – סינטה שמנה מהגולן בגריל פחמים בתבלינים תאיים, כפיר ליים, למון גראס, שום, ג'ינג'ר, מחית צ'ילי תאילנדי, אטריות זכוכית, אפונה סינית, פומלה, בצל סגול, סלרי, צ'ילי, בצל ירוק, נענע, כוסברה, בזיל תאילנדי, ברוטב ליים תמרידני שלוט ושום מטוגן .

מרק טום יאם – ציר דגים, קרם קוקוס, למון גראס, גלגלן, כפיר ליים, מחית צ'ילי, פטריות יער, שמפיניון, שרי קונפי אטריות אורז טריות, פורל מעושן מהדן, כוסברה ובזיל תאילנדי.

קאב פלה – דג פילה ברמונדי פריך בקראסט אורז קלוי מבושם עלי חסה אייסברג, למון גראס, גרידת ליים טרי, בצל שלוט, שום חריף, כוסברה, נענע, בזיל תאילנדי, כרוב סיני, מחית צ'ילי ירוק, ליים, ופיש סוס .

ספרינג רול פריך – דפי אורז עוף קצוץ, גזר, כרוב סיני, אטריות שעועית, פטריות שיטאקי, בצל ירוק, עלים תאים, רוטב ליים, סויה ריבת צ'ילי, שאלוט ושום טריים, מוגש בתוך עלי חסה קיסר.

קארי ירוק ביתי עוף פריך – בוקצ'וי, מנגולד, שעועית לוביה, אפונה, בייבי זוקיני וחציל תאילנדי, מוגש לצד אורז לבן מאודה עם למון גראס וג'ינג'ר.

שורט ריב מסמן – שורט ריב בבישול ארוך נופל מעצם, שורש כורכום, מקל קינמון, כוכב אניס, למון גראס כפיר ליים, חסה פריכה, אטריות אורז דקות, סלרי מלפפון, בצל שלוט, צ'ילי אדום עלים תאים.

מתוק מהמזרח – צלחת מתוקים על עלי בננה, מלבי תאי – למון גרס ג'ינג'ר רוטב טרופי בוטנים קוקוס קלוי. מילפיי בננה לוטי – קרם קוקוס טוויל אורז בננה קרמל קוקוס ושבבי קוקוס. סטיקי רייס אננס – אורז דביק, קרם קוקוס, סוכר דקלים, למון גראס ואננס בורלה.

עלות הארוחה: 350 ₪ לאדם. (קיימת אופציה גם למנות צמחוניות / טבעוניות בהזמנה מראש)

יום שלישי, 14.2.23 בשעה 20:00. יקב בזלת הגולן, קדמת צבי.

צילום רונן עזר

מסעדת ׳צדקיהו׳ הירושלמית שחוגגת מדי שנה בהשקעה רבה את יום האהבה, תעשה זאת גם הפעם כשתערוך ערב מיוחד שיתקיים בתאריך 14.02.2023.
לרגל חג האוהבים הורכב תפריט מיוחד ובמסגרתו תארח המסעדה המיתולוגית את השף מוטי אוחנה, ויחד הם יגישו את המנות המוכרות והמשובחות של צדקיהו לצד חידושים מרעננים של שף אוחנה, לצד התפריט יפעל בר יינות עשיר ובר קוקטיילים חדש ומגוון. את פני האורחים יקבל עיצוב בסגנון חמים שאליו יתווסף DJ שינגן מוזיקה שמחה וקצבית לצד שירי אהבה מכל הזמנים לאורך כל הערב.
לקהל הלקוחות יהיו 2 אופציות של הזמנת מקומות: בין השעות 19:00-21:00, ובין השעות 21:00-23:00
בתפריט: פתיח – לחם מטבלים
בראשונות: מגוון סלטים במיוחד לערב זה שכולל סלק צלוי אחו בלנקו שמן עריסה וצנוברים, קרפצ’יו חציל בטחינה, פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי וטוסטונים, סלט אנדיב ועוד.
עיקריות: פילה בקר, כבד אווז וצלע טלה עם תפוח אדמה מהגריל עם רוטב יין ערמונים. סלמון בגריל ברוטב ווינגרט אסיאתי חם.
קינוח: מלבי צדקי, סופלה שוקולד ותותים.
מחיר ארוחת טעימות: 275 ש״ח

צילום: נתנאל ישראל

בוויסקי בר מוזיאון בשרונה, יחגגו את הוולנטיין ביום שלישי 14.2.23.
בתוכנית: מופע קאברים רומנטי של הזמר RONI (Ronen Binder)
לצד התפריט הרגיל יוגשו מנות ספישל חגיגיות שהוכנו במיוחד עבור יום האהבה. לדוגמא: VALENTINO VALENTINO טרטר טונה טרייה עם תותים, קולי פלפלים וצ׳יפס ארטישוק ירושלמי 62 ₪. קוקטייל חושני שנרקח במיוחד CREAMY PASSIONFRUIT קוקטייל קרמי וחמצמץ שמביא איתו את טעמי פרי התשוקה. שילוב מאוזן של ג׳ק דניאלס, פסיפלורה, ליים, חמוציות, דבש, אננס וחלבון 48 ₪.
וגולת הכותרת לכבוד הערב המיוחד, קינוח שולחן זוגי שרקחה נעה עינת, השפית קונדיטורית של המוזיאון בלאגן של אהבה אשר יורכב אצלכם בשולחן עם אפקט מיוחד, מבחר קינוחים מהתפריט ועוד המון הפתעות. 78 ₪.
בנוסף, יוכלו האורחים ליהנות בתום הארוחה מסיור מודרך רומנטי במיוחד במנהרה הטמפלרית הסמוכה למקום.

צילום אסף קארלה

פברואר של אהבה ב DNA

לרגל חג האהבה הבינלאומי, קבלו קוקטיילים לוהטים ואוהבים שנרקחו במיוחד לוולנטיין ויוגשו על הבר הארוך ביותר במזרח התיכון לצד מבחר עשיר של מנות אוכל מוקפדות וטעמים נפלאים.
ביו הקוקטיילים ניתן למצוא:
PINK TWIST ג׳ין גורדונ׳ס פינק, טוניק FEVER TREE פטל ורוברב, מוגש עם פלח לימון 48 ₪
GORDON’S TWIST ג׳ין גורדונ׳ס לונדון דריי, מונין אלדרפלאור, טוניק FEVER TREE ים תיכוני, מוגש עם פלח לימון ותפרחת נענע 48 ₪
TANQUERAY FLOWER ג׳ין טנקרי, מונין אלדרפלאור, טוניק FEVER TREE, פרוסות מלפפון ונענע 48 ₪
ביום שלישי 14.2.23 מבחר מבצעים והפתעות. הקוקטיילים יוגשו במהלך כל חודש פברואר.

קרדיט אסף קארלה

מסעדת הפאלאס בוולדורף אסטוריה של שף איציק מזרחי ברק בתפריט אנין ורומנטי לחג האוהבים.

מסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה בניצוחו של השף הראשי של המלון, איציק מזרחי ברק, מזמינה אתכם בין התאריכים 13 עד 21 בפברואר 2023 לחגיגה קולינרית רומנטית בחג האוהבים. בתפריט המפנק המעורר חושים והשראה, תמצאו מגוון מנות זוגיות מוקפדות ואנינות, המשלבות טעמים ירושלמים לצד נגיעות ים תיכוניות. המנות עשויות חומרי גלם טריים בדגש על תוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים אותם רקח שף המלון איציק מזרחי ברק המתערבבים יחדיו לכדי יצירה אנינה וכל מרכיב משולב במנה בעדינות ובדיוק. בכל אחת מהמנות בתפריט המיוחד לרגל חג האוהבים הושקעו שעות רבות של מחשבה כאשר שילוב הטעמים המיוחדים המתקבלים בכל טעימה, מותירים אתכם עם טעם של עוד.

אז מה תמצאו בתפריט הזוגי?

מנות פתיחה לשולחן –
סלט עלי חסה פריכים, אשכולית אדומה, פלחי אגס, ויניגרט הדרים,
מרמלדת עגבניות שרי עם פלפל קלוי
לאבנה שקדים מתקתקה ואגוזי פקאן,
לבבות בייגלה ירושלמי

כל אחד מקבל –
פילה בר ים צלוי על גריל גחלים, קרם כרובית, סלקים צלויים, נשיקות תפוח אדמה, קצף דג ים
לבבות רביולי במילוי אסאדו בקר, ארטישוק, ערמונים וציר בקר
צלעות טלה בציפוי פיסטוק , פולנטה, דלעת מקורמלת וציר טלה בניחוח שוקולד וקפה

את הארוחה תוכלו לחתום במתיקות מעודנת ומרשימה בדמות דואט אוהבים – טארט לימון ועוגת שוקולד במילוי קרמל.

בגזרת הקוקטיילים תוכלו לבחור בין: FLAME OF LOVE – ת'ינקרס גרוזלם, דריי ג'ין, הירינג דובדבן, סודה, טוויסט אשכוליות לבין ה LA VIOLETTA – קטל וואן וודקה, קאווה, ליקר פסיפלורה, מיץ חמוציות, מיץ לימון.

התפריט הינו זוגי במחיר של במחיר 750 ₪ לזוג, כולל קוקטייל אחד לאדם.

צילום אורטל חזן

ולנטיין במסעדת השף "ערמונים"

מסעדת השף ערמונים הנמצאת בריזורט הנופש דרים איילנד, הממוקם בשפלת יואב, על גדות אגם אקולגי ויפהפה הידועה כמסעדה המציעה חווית בילוי זוגית אנינת טעם.
העיצוב המוקפד, הבר המפואר, חומרי הגלם האיכותיים, המנות אשר מוגשות בפרזנטציה ייחודית, חדר יין בוטיקי, חדר VIP ואזורי ישיבה על גדות האגם – יוצרים יחד חווית אירוח קולינארית ייחודית ואינטימית -. במיוחד לאוהבים שביניכם מציעה מסעדת השף ערמונים תפריט חדש עם מנות לבחירה
קציפת כבד אווז- מוס כבד אווז וערמונים לצד אגס מקורמל (57 ₪ )
שקדי עגל נוסח ערמונים על הפלנצ'ה (119 ₪)
קרפצ'יו בקר בתיבול מלח ים, בלסמי, קונפי שום (68 ₪)
טטאקי טונה – טונה אדומה צרובה בקרסט תבלינים, קרם יוזו וסלט שורשים (76 ₪ )
מבין המנות העיקריות תוכלו להנות ממנת סינטה נברסקה – נתח סינטה מובחן ומיושן , ניוקי, דמיגלס צרפתי, אפונה סינית ופולי סויה (159 ₪)
פילה לברק במילוי פסטו כוסברה על מצע ריזוטו כרובית וקרסט עשבי תיבול (129 ₪)
ולקינוח – קינוחי ספיישל מפתיעים

צילום מתן ברנס

וולנטיין דיי בטייסטינג רום עם יקב 1848

בבר הטייסטינג רום, מרתף היין המעוצב בשרונה מציעים בילוי רומנטי זוגי בימים שני ושלישי 13-14 בפברואר בשיתוף יקב 1848.
ביום שני 13.2.2023 נקיים ערב יינן שכולו מוקדש ליינות של יקב 1848. הערב יכלול הרצאה מרתקת של היינן אילן אסולין, לסדנת טעימות אינטימית של יינות נבחרים מיקב1848. בסדנה נדבר ונטעם את היינות: רוזה – 2021, אוריינט לבן 2021, אוריינט אדום 2021, מלבק דור 5 2021, ארגמן דור 7 2019. לצד היינות יוגשו לאורך הערב מנות מהתפריט המשובח בהגשה חופשית שישתלבו בצורה מדויקת עם היין, לדוגמא: בריוש גבינת סנט מור צלויה עם רוטב דבש, טימין ושום ; קרפצ׳יו סלק ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש ; סלט אנדיב סלנובה ורוקט עם מלון ושבבי פקאן מסוכר, שמן זית ולימון ; בוראטה גבינת בוראטה מוגשת עם קונפיטורת עגבניות שרי, בלסמי ומיקרו בזיל ; סשימי סלמון עם ויניגרט יוזו ותפוזים, פלטת גבינות ועוד.. עלות למשתתף: 220 ₪.

וביום שלישי 14.2.2023 נציע ארוחה זוגית רומנטית ומפנקת הכוללת מבחר מנות מהתפריט המשובח ובקבוק יין לבחירה מיקב 1848 – רוזה/ לבן/ אדום מסדרה דור 2.
פוקאצ'ת הבית מוגש עם רוטב עגבניות-פלפל חריף ופסטו בזיליקום-פרמז'ן ; בריוש סנט מור
גבינת סנט מור צלוייה על בריוש עם דבש, טימין ושמן שום ; סשימי סלמון סשימי סלמון, רוטב יוזו הדרים עם נגיעת סויה, צ'ילי ושומשום שחור ; סלט אנדיב עלי אנדיב וסלנובה, פרי העונה ושבבי פקאן ; פסטה רוטולו דפי פסטה מגולגלים במילוי תרד, כרישה, מנגולד ומיקס גבינות, מוגש עם רוטב שמנת יין לבן ; סלמון מאודה במעטפה סלמון מאודה על מצע של ברוקולי, אפונה, אספרגוס חמאה ובצלצלי שאלוט מקורמלים ; פבלובה מפורקת שברי מרנג וקרמבל על קרם מסקרפונה בעיטוף רוטב פירות יער ותותים.
עלות לזוג: 499 ₪

קרדיט חיים יוסף

מסעדת הג'סיקה בבירת הנגב ידועה כמקום רומנטי בכל יום בשנה ומשמשת כמקום מפגש נהדר לאוהבות ולאוהבים בדייט ראשון, חגיגות שנה או סתם פינוק זוגי באמצע השבוע בגלל המנות הטעימות שנועדו לחלוקה, הקוקטיילים והאווירה.
לכבוד יום האהבה הלועזי (14/02), המסעדה מעניקה אהבה לחוגגות ולחוגגים ומגישה תפריט ספיישל שאי אפשר שלא להתאהב בו. בין המנות מעוררות התשוקה- סביצ'ה טונה אדומה וגספצ'ו משמש – מרק קר של משמש ותפוז טרי , טונה אדומה טרייה , זעתר , גי'נג'ר , צ'ילי אדום, עירית (68 ₪); קרפצ'יו רוסילני – דואט של כבד אווז , פילה בקר , ליים , אוכמניות , יין מצומצם , צ'ילי אדום , בייבי בזיליקום (98 ₪); ניוקי סלק – כרישה , מרווה , חמאה חומה , קריספי פרמז'ן (68 ₪ ); פסטה לינגוייני ולברק – נתח פילה לברק חרוך בחמאת תבלינים , קרם שורש סלרי ( 98₪ ); ולסיום מתוק– מוס וניל ,קונפי פטל, ציפוי שוקולד לבן, מרנג שבור ורוטב פטל חמצמץ (52 ₪).

לצד מנות החלוקה הרומנטיות, תוכלו למצוא מטבח שלם המוקדש כל כולו לקוקטיילים הייחודים שמוגשים בג'סיקה. הקוקטיילים מורכבים מאלכוהול איכותי מהמותגים המובילים בעולם וכן שילובי טעמים וסירופים טבעיים מיוחדים ובלעדיים הנוצרים בהכנה ביתית. אל תפריט הקוקטיילים מצטרפים במהדורה מוגבלת- אלת האהבה ונוס- ג'ין ,ליקר דובדבנים , ליים טרי, סירופ תות (48 ₪) ורומיאו- גלן לייוט 12 ,ליקר תפוזים ,ליים טרי , סירופ דבש, ביטר תפוזים (52 ₪).

צילום בן גבאי

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן