מסעדת אלורה התל אביבית, היא מסעדה איטלקית אותנטית עם קריצה ים תיכונית המציעה חוויה איטלקית, באווירה רומנטית וחמימה. המסעדה קיימת מזה 12 שנים, כשהחלה את דרכה בשדרות רוטשילד. כיום היא ממוקמת בשדרות בן גוריון. אלורה מציעה תפריט איטלקי, עם מנות העשויות חומרי גלם איכותיים, בהשראת המטבח הטוסקני עם נגיעות ים תיכוניות. השף התפעולי ומי שבנה את התפריט הוא אורי קאריק שהגיע ממסעדת מסה, מסעדת 1948, מסעדת ימק"א הרצליה, ושף מסעדת מלון סטאי, ולו 20 שנות ניסיון בתחום.
מגוון הפסטות המשובחות הם של חברת "דורו איטליאן", והגבינות המשובחות לרבות הפרמז'ן מתוצרת סוג א' האותנטי מיובאות מאיטליה. הפיצות והפוקאצ'ות נאפות בטאבון לבנים שיובא מאיטליה. הרטבים, הממרחים, הרביולי הניוקי הלזניה, והקינוחים נעשים במקום והטעם והאיכות ניכרים בחיך. פירות הים מגיעים טריים מדי יום היישר מרשת הדייגים של יפו. התפריט מציע ברוסקטות, מנות ראשונות, סלטים, פיצות, פסטות, מנות עיקריות, וקינוחים.
בין המנות בתפריט ניתן למצוא: ברוסקטת ארטישוק ומוצרלה די באפלו, על טפנד זיתים. (42) ₪; למנות ראשונות את: הרביולי די נוצ'י-רביולי תוצרת המקום במילוי גבינת מסקרפונה, אגוזים, בזיליקום טרי, ברוטב שמנת מרווה. (62 ₪); קפרזה אלורה-שרי בצבעים, גבינת מוצרלה די בפאלו, אנשובי אורטיז, צנונית, ופלפל חריף ברוטב בלסמי. (48 ₪); מולים ברוטב רוזה אניס-12 מולים טריים ברוטב רוזה, פטרוזיליה, פרמז'ן, סמבוקה וכוכב אניס. (62 ₪); בגזרת הסלטים אפשר למצוא את: הסלט קיסר-לבבות חסה, קרוטונים, עגבניות שרי, טווילים של גבינת פרמז'ן ואנשובי אורטיז, ברוטב קיסר ביתי. (58 ₪); תוספת 14 ₪ לנתחוני עוף; סלט רועים-תרד, עלי אורוגולה, צנונית, עגבניות שרי, ארטישוק רומאי, פטריות, זיתי קלמטה, גבינת מוצרלה די באפלו ופיצוחים ברוטב שמן זית ובלסמי. (64 ₪); בתפריט הפיצות: פיצה אלפרדו-ברוטב שמנת, עם פטריות כמהין, ארטישוק, וגבינת מוצרלה. (69 ₪); פיצה גבינת עזים-גבינת עזים, עגבניות מיובשות, וגבינת מוצרלה. (64 ₪); בפסטות ניתן למצוא גם את: אלורה פירות ים- פסטה פפרדלה ברוטב שמנת, יין לבן, עגבניות מיובשות, שום, מיקס של שרימפס קלמרי ומולים. (82 ₪); פסטה קרוסלה-מיקס פטריות, ברוטב שמנת כמהין ויין לבן. (68 ₪); לעיקריות: ריזוטו פירות ים- ריזוטו בביסק שרימפס, יין לבן וזעפרן. (92 ₪); לזנייה עגל- שכבות של דפי לזניה תוצרת המקום, במילוי בשר עגל מפורק בבישול ארוך, ברוטב רוזה מוקרם במוצרלה. (82 ₪); סטייק סינטה בליווי פירה ושעועית ירוקה מוקפצת (118 ₪); בקינוחים תוצרת המקום ניתן למצוא: טירמיסו (42 ₪); עוגת גבינה קרה עם תחתית קרמבל. (44 ₪). תפריט היין מציע מגוון יינות אדומים כמו פרמיטיבו, קיאנטי, פלאם קלאסיקו בלנד של מגוון זנים אדומים, ויינות לבנים כמו רוזה קורבלי, ופינו גריג'ו של יקבי הגפן בהרי יהודה שמייבאים מאיטליה. 38-58 ₪ לכוס, ולבקבוק 140-260 ₪.
האווירה החמה, האינטימית והרומנטית שאופפת את המסעדה כבר בכניסה מגיעה מעיצוב המסעדה בסגנון וינטג' המתכתב באופן ישיר עם העיצוב האדריכלי של הבניין שבו ממוקמת המסעדה. בניין לשימור בן מאה שנה. במרפסת רחבת הידיים ניתן ליהנות מבריזה טובה ואווירת שאון הרחוב התל אביבי.
מסעדת אלורה, בית איטלקי, רחוב שד' בן גוריון 39, תל אביב