צילום אפיק גבאי

מסעדת נור, מטבח דרוזי גלילי, השוכנת בכפר הדרוזי ג'וליס בגליל המערבי, מציעה חוויה קולינרית דרוזית מסורתית, ומספרת את הסיפור מעורר ההשראה של בסמה הינו, הבעלים.

המסעדה נפתחה לראשונה בשנת 2015 כבית קפה וקונדיטוריה ששירת את צעירי, ותושבי הכפר, והציע מיני עוגות, עוגיות לצד תפריט של סלטים, כריכים, פסטות ועוד. בסמה קונדיטורית בהכשרתה עבדה במספר קונדיטוריות ביניהן קונדיטורית שני, עד שפתחה את שלה. לפני כשנה וחצי לאור ההצלחה והביקוש בקרב קהל חדש, שהגיע מחוץ לכפר, החליטה בסמה לשדרג את המקום ולהפכו למסעדה דרוזית אותנטית, שתציע ממיטב תבשילייה המסורתיים של העדה.

מסעדת נור, על שם בנה היחיד של בסמה, אלמנת צה"ל, שאיבדה את בעלה בעת מילוי תפקידו בשירות מילואים, עשתה את הבלתי אפשרי ופתחה בגפה, חרף התנגדות זקני הכפר, וכנגד כל הסיכויים והמסורת הסגורה, להגשים את עצמה וחלומה הגדול, ולהוכיח לכולם שהיא בהחלט יכולה לעשות זאת לבד. כיאה לאירוח הדרוזי, המסביר פנים, עוברת בסמה בין שולחנות הסועדים ומספרת את סיפורה המיוחד ומעורר ההשראה לסועדים.

התפריט מציע מגוון תבשילים ומנות דרוזיות אותנטיות, המוגשות ברוחב לב ובאהבה מעשה ידיה של בסמה, כשגולת הכותרת הינה "ארוחת הטעימות", צמחונית (70 ₪ לאדם) או בשרית (90 ₪ לאדם). הארוחה הבשרית המיוחדת והעשירה כוללת: זיתים, חריף תוצרת הבית, טחינה, חומוס גרגרים, סלט באבא גנוש (חצילים בטחינה), עלי גפן ממולאים באורז ותבלינים, קישואים וחצילים ממולאים באורז ותבלינים, מג'דרה, קובה עוף – מטוגן עשוי מבורגול ובמילוי עוף עם בצל, מנסף עוף – תבשיל של פרגית ועוף קצוצים עם, כרובית, חציל, גרגרי חומוס, אפונה, וגזר גמדי, צנוברים, ושקדים מוגש על אורז, מטאבק – (קדירה לוהטת של חצילים, תפוחי אדמה, שום בצל ופלפלים), וספיחה בשר- פיתה עם בשר עגל, בצל, צנובר ותבלינים. הארוחה כוללת פיתות דרוזיות חמות, הנאפות על סאג' במקום, קנקן לימונדה טרייה, ולקינוח: מעמולי פיסטוק, וקפה עם הל מהפינג'אן. עוד בתפריט ארוחת בוקר דרוזית (יחיד 70 ₪/זוגי 130 ₪) הכוללת:  חביתת ירק/שקשוקה; מנקיש – 3 מיני פיתות עם זעתר, גבינה ובצל ופלפלים; מטבלים: חומוס, טחינה, כדורי לאבנה עם שמן זית, זעתר יבש, ג'יבנה (גבינה ערבית), באבא גנוש, זיתים, ריבת הבית, סלט פטוש, כדורי פלאפל, ומחבת של כרובית, חציל, פלפל, ועגבנייה מטוגנים. הארוחה מוגשת עם פיתות דרוזיות חמות, ולקינוח מעמולי פיסטוק ופינג'אן קפה עם הל.

עוד בתפריט תבשילים ומאפים כמו: פלטת סמבוסק במגוון מילויים: אישי ( 20 ₪), משפחתי (35 ₪); מטאבק – קדירה לוהטת  של חצילים, תפוחי אדמה, שום, בצל, ופלפלים. (45 ₪); מנסף טלה – אישי (78 ₪ ), משפחתי (138 ₪) – תבשיל של טלה קצוץ עם צנוברים, שקדים מוגש על אורז. עלי גפן ממולאים באורז ותבלינים (30 ₪); מנסף עוף – אישי (56 ₪), משפחתי (98 ₪). הפיתות הדרוזיות נאפות במקום על סאג' מסורתי, והמאפים נאפים בטאבון המסעדה.

כקונדיטורית מציעה בסמה גם מגוון קינוחים דרוזים כמו: כנאפה זוגית (30 ₪); עוגת לילות ביירות (20 ₪); ואת המעמול פיסטוק המפורסם, עשוי מסולת, קמח, מי הדרים (זהר), פיסטוקים וחמאה, ששמעו יצא למרחוק, וזכה לתשבוחות רבות,  גם בתוכנית "הקינוח המושלם", בקשת 12 שם השתתפה בסמה לאחרונה. ניתן לרכוש במקום קופסת מעמול פיסטוק (40 ₪); קופסת מעמול אגוזים (40 ₪); וקופסת עוגיות רחת לוקום/אניס (30 ₪). במסעדה בסמה מארחת קבוצות גדולות בתיאום מראש, וכן עורכת אירועים שונים אינטימיים עד 100 איש במסעדה ובשטח.

פנים המסעדה מעוצב באלמנטים דרוזים כמו ספות נמוכות צבעוניות, קישוטי בדים ארוגים, וכלים מיוחדים. את הקירות מעטרות תמונות של בסמה עם ידוענים שהגיעו לטעום מתבשיליה.

מסעדת נור, מטבח דרוזי גלילי, כפר ג'וליס

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן