בלב השוק הטורקי שבעיר התחתית של חיפה קם סמוקין- בר אוכל מצויד במעשנות בשר גדולות, מהן יוצאים שלל המבורגרים, אסאדו, פיקנייה, קבב, עופות ועוד נתחים מעניינים, לצד ברזי בירה ותפריט אלכוהולי. בעמדה נוספת, ממש בסמוך, נפתח סמוקין דלי- בר המגיש כריכים,עם פסטרמות ונקניקים מעושנים במקום, טוסטים עם גבינות מיוחדות וסלטים בהרכבה עצמית.
את המקום הקימו שני מסעדנים ידועים: השף מסעדן עמי בר גיל ואושיר מיוסט. בר גיל, שברזומה שלו ניתן למצוא בין היתר את הבר גוריון, השדרה ה34, רשת קינג ג'ורג' באסטה לה פסטה וכן מסעדות בלונדון, החליט לעשות את הדרך הארוכה לחיפה ולהביא את בשורת ההמבורגר המעושן.
בר גיל, הידוע במומחיותו לבשר: "במשך שנים עסקי ביישון בשר ובשנים האחרונות התחלתי גם לעשן אותו, עברתי והעברתי סדנאות מקצועיות בנושא. אבל עישון בשר טחון וקצוץ הוא תורה בפני עצמה".
"אושיר פנה אלי והציע שנפתח מקום להמבורגר מעושן בחיפה ולמעשה התפרץ לדלת פתוחה, בדקנו כמה לוקיישנים והגענו לשוק הטורקי, מפרויקט קטן זה הפך לפרויקט הרבה יותר גדול".
התפריט בסמוקי מחולק לשלושה חלקים: תפריט המבורגרים מעושנים מובנים עם שלל תוספות וגם בהרכבה עצמית, תפריט סמוקין בפרנה ותפריט מעושן על מצע בצלחת. ההמבורגר המעושן מגיע בתוך לחמנייה ייעודית, מתוקה ולא סימטרית, המדגישה את טעם העישון ונאפתה במתכון מיוחד עבור המקום. בין ההמבורגרים המעניינים בתפריט: Smoked בורגר עם אסאדו מעושן מפורק עם פנצ'טה טלה, בצל מקורמל, ביצת עין ואיולי צ'יפוטלה / איולי חרדל (74 ₪); המבורגר שחיתות (גם בגרסה כפולה) עם עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ, פנצ'טה טלה, גבינת שמנת, צ'דר מותכת, ביצת עין ואיולי צ'יפוטלה / איולי חרדל (67 ₪); צרפתי שרמנטי – גבינת עיזים בושה, ריבת תאנים, פלפל חריף מטוגן ופנצ'טה טלה (64 ₪) ועוד.
תפריט הפרנה, שנאפית במיוחד כדי לספוג את הנוזלים הניגרים מהבשר, כולל קבב טלה מעושן, טחינה לבנה, עגבניה בצל ופלפל חריף צלויים (39 ₪); פיקנייה- פיקנייה מעושנת, רוטב טקסס ועלי רוקט (54 ₪); אסאדו- 150 גרם אסאדו מעושן ומפורק, עגבנייה צלויה עלי רוקט ורוטב טקסס (49 ₪).
בתפריט 'על מצע' המוגש בצלחת, ניתן ליהנות מנתחי עוף מעושן מפורק על מצע אורז מתובל בפטרוזיליה ופלפל חריף או על מצע פירה (39 ₪) ומנת אסאדו מעושן על אותם מצעים (45 ₪).
גם בסמוקין דלי, ה OUT DOOR הצמוד, התפריט מחולק לשלושה חלקים: תפריט בר סלטים עם מבחר גדול של ירקות ושאר פרודוקטים להרכבה אישית של סלט, תפריט כריכים עם בשרים וגבינות ותפריט טוסטים.
בתפריט הכריכים: כריך קורנביף מהמעשנה, סלט ביצים, חרדל, עגבניה וחמוצים (44 ₪); סנדוויץ' פסטרמי- עם פסטרמה מהמעשנה, מיונז, חרדל, עגבניה וחמוצים (35 ₪); סנדוויץ' רוסט ביף- רוסטביף חם, תפוח אדמה, מיונז, חרדל, חסה, חמוצים (44 ₪); סנדוויץ' צ'יקן נתחי עוף מעושנים, סלט ביצים, עגבניה, חמוצים ועלי רוקט (35 ₪); סנדוויץ סלמון מעושן- סלמון, קרים צ'יז, גרעיני חמנייה, עגבנייה, אורוגולה, בצל ואיולי (44 ₪) וכן אפשרות להרכבת כריך אישית.
בגזרת הטוסטים המיוחדים: טוסט בשר מעושן- אסאדו מפורק מהמעשנה, קולסלאו, חרדל, מיונז וגבינת אמנטל ב-2 קומות לחם לבן / מלא (38 ₪); טוסט רוסטביף חלפיניו רוסטביף מהמעשנה, מוצרלה ופלפל חלפיניו ב-2 קומות לחם לבן / לחם מלא (38 ₪); טוסט מוצרלה בזילקום- גבינת מוצרלה, פסטו, עגבניה ושקדים קלויים ב-2 קומות לחם לבן / לחם מלא (25 ₪); טוסט הודו גאודה חזה הודו מהמעשנה, גאודה, פסטו, חסה ועגבנייה (25 ₪).
בר גיל: "המטרה שלנו היא ליצור מקום טוב וייחודי לאוכל שהוא גם בילוי באווירה מיוחדת, עם מוזיקת רקע עכשווית, בירות מחבית ב10 ₪ לשליש, צייסרים ועוד, אנשים שיגיעו למקום ייהנו לא רק מהאוכל הטוב".
למקום גם שירות משלוחים. סמוקי צפויה בקרוב להתרחב בעוד סניפים ברחובות וברמת גן.
קהילת סלוניקי 6
שעות פתיחה: א'-ש' 11:00-00:00