צילום נמרוד סונדרס

ברילה, מותג הפסטה מספר 1 באיטליה, משיק לראשונה בישראל סדרת  מוצרים כשרה לפסח הכוללת: ספגטי, פוזילי ופנה. לרגל השקת הסדרה החדשה מציעה ברילה מתכון כשר לפסח (לאוכלי קיטניות) שיעשיר כל שולחן חג: פוזילי עם דג חריף!    

נתחי הדג מתבשלים במשך זמן קצר ומדויק ברוטב ארומטי וחריף של פלפלים, עגבניות ושום. מערבבים עם הפוזילי  

חומרים ל-6 מנות:

1 חבילה ברילה פוזילי כשר לפסח

3 דגי דניס, לברק או בורי מפולטים (ללא עור ועצמות), כל פילה חצוי (סה״כ 12 נתחים)

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 פלפלים (אדום ו/או צהוב), נקיים ופרוסים בעובי חצי ס"מ

3 עגבניות פרוסות (חצי קילו) בעובי חצי ס"מ

5 שיני שום קלופות ופרוסות

1 לימון קטן – חצי פרוס וחצי להגשה

1-1/2 פלפל ירוק חריף פרוס

1  כף אריסה ו/ או רסק עגבניות

1 כפית כורכום 

1 כפית כמון 

1 כפית פפריקה מרוקאית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 כוס מים

1 צרור כוסברה, ללא גבעולים 

  1. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ונמוך מסדרים בשכבות: שמן זית, פרוסות של עגבניות ופלפלים, שום, פרוסות לימון, פלפל חריף ותבלינים. יוצקים מים, מוסיפים חצי מכמות עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה לריכוך ולמיצוי הטעמים. 
  2. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא, עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדגים. אם לא מספיק חריף – זה הזמן!
  3. לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפוזילי, דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות שעל האריזה.
  4. במקביל מוסיפים את נתחי הפילה לרוטב החם ומבשלים יחד 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר הרוטב את הפסטה המסוננת, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, נותנים לה להתחבר לרוטב תוך בישול של 2 דקות ומגישים מיד עם פלחי לימון ועלי כוסברה קצוצים מעל.

המתכון באדיבות המותג "ברילה" 

צילום נמרוד סונדרס
צילום נמרוד סונדרס

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן