קרדיט צילום- נמרוד סונדרס

מי לא אוהב פנקייקס? תפוחים היטב, זהובים למראה וריחניים ברמה שכל בני המשפחה מתאספים סביב השולחן, גם אם לא אומרים להם. ככה אנחנו אוהבים את הפנקייקס שלנו! לקראת החופש הגדול שקרב ובא, השף אופה ארז קומרובסקי מציע את הגרסה שלו למנה האהובה.

פנקייקס קמח כוסמין תופח / ארז קומרובסקי ל"סוגת"

חומרים ל-4-5 פנקייקס:

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין תופח

2 כפות סוכר דמררה או קנים

קורט מלח

2 ביצים גדולות

180 מ״ל (3/4 כוס) חלב 3%

2 כפות חמאה רכה

  1. מערבבים את קמח הכוסמין התופח עם הסוכר והמלח בקערה.
  2. בקערה נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים את החלב והחמאה הרכה. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים רק על איחוד. לא לערבב יותר מידי!
  4. מחממים מחבת טפלון קטנה משומנת בחמאה לחום בינוני. יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומטגנים על צד אחד עד שהבלילה מתייצבת, בועות עולות על פני השטח והשוליים מזהיבים. הופכים בעזרת מרית דקה ורחבה, מטגנים עוד 10 שניות בלבד ומוציאים. ממשיכים בטיגון כל הבלילה. אם המחבת חמה מידי מורידים את גובה הלהבה כדי שהבלילה תתייצב לפני שתשחים.
  5. מגישים עם שמנת חמוצה וקונפיטורה משמש או עם סירופ מייפל או סילאן. מגישים מיד!

ובתאבון!

קרדיט צילום- נמרוד סונדרס

 

 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן