אנטולי מיכאלו

על שפת הכנרת בחוף שלדג הפראי, מול הרי גולן, ממתינה לכם "אלטה"(בספרדית-סנפיר) מסעדת השף היחידה על הכנרת. אלטה נוצרה מהשאיפה לחבר בין אוכל, יין, אלכוהול ואווירה מדויקים, על מנת ליצור חווית בילוי אלגנטית שלא ניתן למצוא באזור, עבור מי שמחפש ארוחה בסטנדרטים בינלאומיים מול הנוף עוצר הנשימה של הכנרת והגולן.
מסעדת אלטה נפתחה בפברואר 2020 ומהווה בית למבקרים מכל רחבי הארץ, שמחפשים מסעדת דגים בכינרת המגישה מנות דגים מובחרות, לצד מנות מפירות ים טריים, נתחי בשר משובחים ושימוש בפירות וירקות ועשבי תיבול מקומיים, המשלבים בין טריות לחיבור מקומי. לצד אלה מוגש תפריט יין ייחודי המתבסס על יינות מאזורי יין ים תיכוניים.

אנטולי מיכאלו

חווית הביקור באלטה מתחילה במיקום הייחודי, ונמשכת בכניסה לחלל עיצובי עצום ומרהיב ביופיו, שנותן דגש על עיצוב חם ומזמין. החזון העיצובי של המסעדה הוא יצירת אוירה ים תיכונית בשילוב של נגיעה טרופית, ע"י שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ וזכוכית. קירות המסעדה מחופים בסנדות והמעבר לחלל המרכזי של המסעדה חושף קורות עץ שמשתלבות מהעמוד המרכזי ומובילות את המבט לכיוון ויטרינות הזכוכית אשר מהן משתקף הנוף של הכנרת ורמת והגולן.
גופי התאורה והריהוט המשלבים צבעוניות מעודנת, מחזקים את האלמנטים הטבעיים של הנוף ויוצרים מקום חדש שלא נראה כמוהו בארץ. השירות באלטה חם ומקצועי, ומשלים את החוויה במקום.

אנטולי מיכאלו

שף הבית של מסעדת אלטה הוא אור קקון, בן 26 שהתחיל את דרכו הקולינרית כבר בגיל 16 בבקתה במסעדת רמות. לאחר שירותו הצבאי החל קקון לבשל בשגב ובמסעדות בקבוצה של שגב משה. קקון מגיש באלטה ארוחה הרמונית עשירה ומפנקת, החל מתצורת ההגשה, השילוב בין המנות השונות, בניית תפריט עשיר באפשרויות לסוגים רבים של מבקרים וחתימה בחותמת אישית הבאה לידי ביטוי בכל מנה ומנה. התפריט של אלטה הוא עונתי ומשתנה בהתאם לעונה, תוך שימוש בחומרי גלם טריים מהשווקים בטבריה ובצפון. הדגים דרך אגב, מגיעים מהמגדלים הטובים ביותר, מכל רחבי הארץ.
החיבור בין המיקום המושלם לשפת הכינרת, לתפריט העשיר בדגי מים מתוקים ודגי מים מלוחים, יצר למסעדת אלטה שם של מסעדת דגים על הים מהמובילות בישראל. חשוב לדעת כי המסעדה מהווה בית קולינרי גם לחובבי הבשר, ומציעה מגוון מנות בקר, טלה ואחרות, המנות מאופיינות בטעמים עשירים אך מאוד מדויקים ומרעננים כיאה לאקלים ולתרבות הים תיכונית ויטופלו בין היתר בגריל פחם ובמעשנה הסמוכה.

תפריט היין נבנה ע"י סומלייה עומרי יצחק, תוך התבססות על יבואני בוטיק של יינות מרחבי אגן הים התיכון ואזורי היין הקלאסיים באירופה.

תפריט אביב 2022
פוקצ'ה, חמאה רכה, זיתים, סלסה 25

סלט עגבניות I שרי צבעוני, שייב זוקיני, אורוגולה, עגבניות שרי לחות, קרם גבינת מנצ'גו כמהין ושמן בזיליקום 58

סלט עלים I מיקס עלי חסות ועלים חרדליים, ויניגרט תמרים וטימין, גרעיני דלעת מסוכרים, גבינת סנט מור נואר ואגסים 62

קרוסטיני פורל מעושן I איולי צלפים, פורל מעושן, צ'ילי, אבן יוגורט 48

קרוסטיני חזה ברווז I חזה ברווז מעושן, איולי כוסברה, כוסברה, צ'ילי מותסס, צלפים 58

טרטר מוסר I עירית, עגבניות צלויות, שמן שקדים, קושו ליים, גבינת שמנת, פרחי בזיליקום, שמן בזיליקום, שברי לחם מטוגן 64

קרפצ'יו מוסר ים Iעגבניות קונפי, צ'יפס אורגנו, צ'ילי חריף, בוטרגו, יוגורט כבשים וקרקר כוסמין 68

סשימי אינטיאס | ויניגרט ריוויון, שמן שמיר, אבוקדו, מלפפון, שמיר, זרעי כוסברה מסוכרים 68

קלמרי צרוב I ליבת חציל שרוף, קלמרי צרוב, קרם סלק, סלק מוחמץ 68

ירקות צלויים I ירקות צרובים, ויניגרט רימונים ופאן גריטטה 48

מרק עגבניות I עגבניות מעושנות, שמן סלרי, ריקוטה פרסקה, ברוסקטה 54

טורטליני גבינות I גבינת ריקוטה, אספרגוס ותרד, חמאת מרווה יין לבן/שרימפס 89/129

קלמרי בגריל – I פריקי, לבנה, פטרוזיליה וליים 92

שרימפס בגריל I שרימפס קריסטל צרוב בתערובת פפריקות, קרם חציל, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, צ'ילי 109

ספגטי אלה אוליו I פילה בר ים , ברוקולי, עגבניות לחות, שום, פטרוזיליה, פטריות יער וקציפת אספרגוס 119

ריזוטו מוסר ים | פילה מוסר ים, ריזוטו פורצ'יני, פטריות יער, שמן בזיליקום, עשבי תבלין 129

ניוקי מוסר ים I פילה מוסר ים, ניוקי תפוח אדמה, אספרגוס, שעועית ירוקה, תרד, חמאה 139

לברק שלם I חמאה, ציר דגים ולוונדר, שעועית ירוקה, ברוקולי, עגבניות שרופות. מוגש עם בריוש 144

סינטה טלה I גראטן תפוח אדמה, קרם שורשים, ברוקומיני, ברביקיו 175

פריים ריב I פירה, בטטה בגלייז מייפל וטימין, רוטב ברביקיו 58 ( ל100 גרם)

בעלי אלטה הינם האחים נדב ונאור דיין בעלי מסעדת "על הנהר" הוותיקה במושבה מנחמיה. אלטה. ALETA. מסעדת שף על הכנרת. צומת מושבת כנרת-חוף שלדג. לא כשר. פתוח בימים ב-שבת. צהריים -16:00-12:00. ערב 18:00-23:00 שבת 12:00-22:00

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן