צילום אלדד מאסטרו

בשלנים ובשלניות ביתיים, ארוחות בניחוחות רחוקים מהודו ועד כוש,
אופים, אופות, לקטים ועוד!

פסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה 9 במרץ עד ה-1 באפריל

 

המועצה האזורית מטה יהודה, על 58 היישובים הרב גוניים שבה, מובילה זה שנים בתחום הקולינריה והיין. במהלך חודש מרץ, יתקיים ברחבי המועצה פסטיבל האוכל הכפרי שכבר מזמן הפך למותג. זו השנה ה-23 שהפסטיבל מתקיים במטה יהודה, אזור היין הראשון של ישראל, והוא מהווה מעצמה קולינרית של ממש, עם עשרות בשלנים ובשלניות, שפיות ואופים המתמחים בסגנונות שונים ומיוחדים. הפסטיבל יתקיים בין ה-9 במרץ ל-1 באפריל 2023, ברחבי המועצה האזורית מטה יהודה בהובלת מחלקת התיירות ובהפקתה של אפרת אליאסף גורפינקל.

השנה, התחדש הפסטיבל בעשרות בשלנים חדשים בסגנונות שונים ביניהם: מומחי התססה, לקטים, אופים ואופות, ארוחות שף, אוכל טבעוני, מנות ללא גלוטן, ארוחות בשרים, ארוחות שייקחו אתכם לארצות רחוקות דוגמת סין, הודו ואתיופיה, סדנאות בישול ואפיה, קינוחים ועוד! כל אלה יבשלו לצד הבשלניות והבשלנים הוותיקים של הפסטיבל, שחלקם מלווים את הפסטיבל מימיו הראשונים.

אופירה ואסתר ממשק אליהו בכפר אוריה הן חמות וכלה, שיבשלו ארוחה קוצ'ינית עם טעמים רחוקים היישר מדרום הודו, זהבה משה הגננת האגדית של טל שחר, פותחת את ביתה לארוחה כורדית מסורתית וטעימה, אלינור ליפשיץ, אנתרופולוגית עסקית ומומחית לסין המודרנית שחיה בשנחאי קרוב לעשור מארחת בביתה שבבית זית למפגשים מרתקים עם סין – דרך הצלחת ובישאו טספאי, איש חינוך, ינגיש את התרבות והמטבח האתיופיים, בשיתוף פעולה מהמם עם חוות בר שבצרעה, אשר הפכה לנושאת דגל בתחום חקלאות בת קיימא וכגשר לקהילות השונות במטה יהודה.

צילום אלדד מאסטרו

יקב צובה יארח את "הילי ונעה אופות", חברות הקיבוץ שיציעו מאפים מתוקים ומלוחים מעשה ידיהן ואת דוד וגלעד מ"מיט טיים" לארוחות בשרים מושקעות מהמעשנה והגריל. במזקקת הולנדר בבית מאיר התאימו דגים מעושנים מהטובים שיש לשנאפסים שהם רוקחים במקום, ביקב כרם ברק ממושב בקוע יקיים ערבי חוויה קולינרית בלתי נשכחים בליווי יינות ארכיון.

השף יוסף בן אבו ורעייתו נסטיה מארחים ארוחות שף בגינה הפרטית שלהם בטעמי מרוקו וירושלים של פעם וסול ואמנון מלקטים מהטבע השופע, מגינתם ומחוות שכנות ומכינים מהליקוטים מטעמים, לחמים, קישים ועוד. סבתא אסתר מזמינה לארוחת ניגובים מהמטבח המרוקאי על טהרת הפרנה ואילנה דוד מגלגלת קובות וממלאת את הנשמה.

בימי שישי במהלך הפסטיבל יתקיימו סיורים קולינריים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות מהשפע הקולינרי של מטה יהודה, להיפגש עם יוצרים בפסטיבל, אנשי אוכל ואירוח, אשר יכניסו אותם לעולמם ולבקר בישובים שונים בהם יכירו מסורות בישול שונות, לצד חדשנות קולינרית.

 

מטה יהודה זה סיפור של טבע, אוכל, יין ואנשים.
פסטיבל האוכל הכפרי יתקיים בין ה-9.3 ל-1.4 בישובי המועצה האזורית מטה יהודה

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן