חיכיתם לרגע האחרון? רגע לפני החג, השף דודי גולן ממסעדת ׳נינו במושבה׳ הירושלמית הכין עבורכם מתכון פשוט אך מיוחד שמתאים לכולנו ולבטח ישרת אתכם בחג הפסח: נתח קצבים עם ירקות בגריל.
נתח קצבים הוא נתח מומלח אז לא כדאי להמליח לפני צלייה.
מתכון:
נתח קצבים 300 גרם
שמן זית
פלפל שחור גרוס
לירקות:
פטריות פורטובלו 3
בצל סגול 1
בטטה 1 קטנה
שעועית ירוקה(עדיף טרי).
לירקות : מחממים תנור ל 220 מעלות
קולפים את הבצל וחותכים לחצי
שוטפים את הפטריות
קולפים את הבטטה וחותכים לעיגולים בעובי של אצבע.
מערבבים את הכל בקערה עם שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס ומסדרים במגש ל 15 דקות.
מחממים מחבת יצוקה חום גבוה משמנים ומפלפלים את הנתח צורבים כל צד 2 דקות ומוצאים
על השמן והמיצים של הנתח קצבים שופכים יין אדום (אני מעדיף מסוג פורט) ומורידים משקעים (זה ישמש כרוטב לנתח.
רצוי להכניס לעוד 5 דקות לתנור על חום של 220 מעלות כדי לקבל את המידה m לנתח..
בטאבון
המתכון באדיבות שף דודי גולן ממסעדת ׳נינו במושבה׳ הכשרה, אשר פועלת בלב ליבה של המושבה הגרמנית ומציעה מגוון מנות מהמטבח הים – תיכוני עם נגיעות מבירות קולינריה שונות מהעולם. בתפריט המסעדה ניתן למצוא מנות דוגמת טורטליני בשר בציר סלק וחומץ בלסמי עם ירקות שורש, מאפה כורדי ממולא בבשר, ניוקי כבדים, מבחר מנות בשרים, פסטות בעבודת יד ועוד מגוון מנות. כתובת: רחל אימנו 2, המושבה הגרמנית ירושלים