חג החנוכה נחגג בדרך כלל עם מאכלים מסורתיים כמו סופגניות ולביבות (לטקס). בעוד שסופגניות ולביבות מקושרות לחג החנוכה, אפשר גם להינות מפנקייק מתוק. פנקייק המשלב בו פירות, שוקולד, גבינה וסירופ מייפל יכול להוות תוספת מענגת לחגיגות החנוכה, ליצור אווירה שמחה וחגיגית במיוחד לילדים.
דאגנו לכם למתכון לפנקייקים טעימים וקלילים באדיבות חלי ממן
מצרכים ל-8 פנקייקים גדולים או 16 קטנים:
1 כוס חלב
1 כוס קמח תופח
כפית תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כף שמן (קנולה או סויה)
1 כף מים
הכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מרססים מעט תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב. שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת ונוצרות בועות על פני החלק העליון.
הופכים לדקה שתיים נוספות עד שהפנקייק נפרד מהמחבת. ניתן להגיש עם טופינג כמו כף שוקולד ציפס / כף סירופ מייפל טבעי / קוביות פרי ולתת לילדים לקשט.
כמו כן, חלי מצרפת גם מתכון ללביבות מתוקות וקלות במשקל, למי שלא רוצה לחגוג עם סופגניות עתירות שומן
מצרכים ל-12 יחידות, כל יחידה כ 70 קלוריות:
1 אגס מגורד דק
1 תפוח מגורד דק
1 בננה מעוכה
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס חלב
קינמון
ממתיק מלאכותי לפי העדפה אישית
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצה עם החלב, מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים לבלילה אחידה, מוסיפים את הפירות ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ל 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, לוקחים מהתערובות ומניחים על התבנית לביבות במרווח אחת מהשנייה. אופים כחצי שעה.