חג פורים ממש בפתח, ופנינו לחן כהן, הקונדיטור הראשי של המותג DAVO PRO כדי שישתף אותנו בכמה מתכונים ביתיים להכנת משלוח מנות טעים ומשובח, כזה שנראה מצוין, יגרוף הרבה מחמאות וישאיר הרבה טעם של עוד.
1.מתכון לבצק מתוק מלוח
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
12 גרם שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן
130 גרם שמן קנולה
480 גרם מים קרים
20 גרם מלח
אופן הכנה:
קערת המיקסר בעזרת וו לישה שמים את כלל החומרים מלבד המלח.
מפעילים את המיקסר על מהירות 1-2 למשך 8 דק'.
לאחר 8 דק' מוסיפים את המלח ולשים שוב במהירות נמוכה למשך 2 דק' נוספות.
את הבצק מעבירים לקערה להתפחה של כשעתיים בטמפ' החדר.
לאחר התפחה ניתן להכין מהבצק שני מתכונים: מלוח /מתוק
להכנת בייגלה מלוח:
לוקחים את הבצק ויוצרים כדור של סביבות 100-120 גרם.
יוצרים עיגול במרכז, מברישים בביצה ומפזרים על הבייגל את התוספת הרצויה לדוג: שומשום עם מלח גס, זעתר, שקדים פרוסים, פרג ומעט מלח לפי מה שאתם אוהבים, מתפיחים ואופים.
להכנת מאפה מתוק:
לוקחים את הבצק ומרדדים, מורחים בממרח לבחירה לדוג: שוקולד השחר, ממרח לוטוס, נוטלה, מרדדים את הבצק לצורת נקניק ויוצרים את הצורה של הפרעצל, מברישים בביצה ומפזרים אגוזים לבחירה (אגוזים מסוכרים, פקאן, אגוזי בראס)
לאפיית המאפים:
180 מעלות טורבו למשך 12-15 דק' עד השמחה.
בתיאבון
הרכבת משלוח מתוק מלוח:
קופסת אריזת קרטון טבעי מלבנית
ניירות משי
שקיות נייר כמו שקית של פלאפל
חוט שמשון/ חוט טבעי כלשהו
בקבוק למיץ
צנצנות קטנות למטבלים
צרור רוזמרין קשור בחוט טבעי
2.מארז שבת
מתכון לעוגת שיש בחושה | חן כהן, שף קונדיטור
המתכון מספיק ל- 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
6 ביצים L
5 גרם מלח
380 גרם סוכר
350 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
20 גרם אבקת קקאו
240 גרם מים
200 גרם שמן קנולה
אופן הכנה:
נתחיל מהקקאו: ממיסים את הקקאו עם 5 כפות מים רותחים ומניחים לתערובת להתקרר.
בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים בלבד עם קורט מלח.
מתחילים בהקצפה של חצי דקה על מהירות גבוה ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת חלבון קצף יציב (מקור כפול).
במד ליטר שמים- מים, שמן וחלמונים.
בקערה נפרדת שמים את הקמח ואבקת האפייה.
לאחר קבלת קצף יציב במיקסר- מוסיפים את תכולת מד הליטר תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
לאחר מכן עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל הקמח בבת אחת ובעזרת מטרפה ידנית מאחדים את המסה.
מוסיפים מעט מתערובת העוגה לקערת הקקאו ולאחר מכן מוסיפים את התערובת בחזרה למסה הגדולה.
מעבירים הכל אל התבנית – אין צורך לשמן את התבנית.
אפייה: 160 מעלות טורבו למשך 40-50 דק' (יש לנעוץ קיסם ולבדוק).
הרכבת משלוח שבת:
קופסת אריזת קרטון (לבן) מלבנית
ניירות משי גוון אלגנטי לבן/זהב/שחור
קרטוניות לעוגות
זר גיבסנית קשור בסרט ( או כל זר אחר)
כוס קפה
צנצנת לקפה
כפית עץ/מתכת

3.משלוח ארוחת בוקר מפנקת – וופל בלגי
מתכון וופל בלגי:
בקערה רחבה נערבב-
250 גרם קמח לבן
10 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
30 גרם אבקת סוכר
400 גרם חלב
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה מומסת
את כלל המרכיבים טורפים באופן ידני עד קבלת מרקם אחיד של בצק (יחסית נוזלי)
משמנים מעט עם שמן את המכשיר ומעבירים לשקית זילוף כדי שיהיה נוח.
לאחר כדקה וחצי מקבלים וופל בלגי חם שנשאר רק לזלף ולקשט בדברים שאנחנו אוהבים.
בתיאבון
הרכבת משלוח וופל בלגי:
קופסת אריזת קרטון צבע טבעי ( מרובעת)
ניירות משי בגוון צבעוני שישתלב עם גוון מפיות הנייר
מפיות נייר
חוט שמשון/חוט טבעי בגוון מתאים
בקבוק אישי למיץ
בקבוקון למייפל
3-4 צלוחיות נייר לתוספות
