צילום: תמי בר שי

מרכיבים:
2 כפות שמן זית
2 יחידות בצל קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
4 גבעולי מנגולד קצוץ (אחרי שקוצצים, להפריד בין הגבעול לעלים)
1 שקית תרד
250 מ"ל שמנת מתוקה
4-6 ביצים (תלוי בכמות האנשים)
גבינת פטה/גבינה מלוחה לבחירתכם
3 גבעולים של זעתר טרי- מופרד מהגבעול
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה:
במחבת רחבה חממו את השמן, הוסיפו את הבצל וערבבו. לאחר שהבצל מתחיל לקבל צבע, הוסיפו את השום וערבבו שוב.
הוסיפו את החלק הלבן של המנגולד, תבשלו כ-12 דקות תוך כדי ערבוב. לאחר מכן הוסיפו את החלק הירוק, המשיכו לערבב עד שהמנגולד מאבד כחצי מנפחו.
חזרו חלילה עם התרד.
הוסיפו את השמנת, הרתיחו, תנמיכו את הלהבה, תכסו את המחבת ובישלו עוד כ-10 דקות.
הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם האישי.
שיברו את הביצים לתוך התבשיל, הניחו פטה מעל כל ביצה ועלי זעתר טריים.
כסו את התבשיל ובישלו על אש בינונית/נמוכה עד למידת עשייה רצויה של ביצים.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן