צילום: גליה אבירם

לרגל השקת התפריט החדש של רשת קפה גרג, בהשראת המטבח האיטלקי, מציע השף הראשי של גרג אלעד אמסלם מתכון להכנת סלט קממבר וסלק אדום, מתפריט אביב קיץ 2023.

הסלט מתוחכם, צבעוני, עשיר, בסגנון ים תיכוני ומתאים לכל אירוח או ארוחה.

מצרכים:
מיקס של חסה סלנובה + חסה ערבית+ חסה לליק שטופות
2 סלקים
1 גבינת קממבר
כף סוכר חום
1 זוקיני
1 תפוח ירוק – גרנד סמית
חופן פיסטוק גרוס
רוטב ויניגרט ביתי או קנוי

הוראות הכנה:
חותכים את החסות גס ומניחים בקערה
צולים 2 סלקים ב180 מעלות על מגש עם מלח גס במשך שעה, להוציא לקלף ולחתוך לקוביות. לשיטה היותר קלה
לוקחים את הסלקים של הוואקום חותכים אותם לרבעים ומניחים על החסות.
לוקחים זוקיני, שוטפים אותו, קולפים אותו מהקליפה ועם מקלף מקלפים רצועות זוקיני כמה שאוהבים.
חותכים חצי תפוח לגפרורים או לפרוסות דקות.
לאחר מכן מחממים תנור ל250 מעלות, לוקחים את גבינת הקממבר ושמים על מגש עם נייר אפייה, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר חום ומכניסים לדקה שתיים על מנת לקבל קירמול מעל
במידה ויש ברנר ניתן לשרוף עם ברנר.

להכנת הויניגרט הביתי:
ויניגרט וניל ופרג
50 גרם חרדל דיגון חלק
5 גרם תמצית וניל
5 גרם פרג
50 גרם חומץ בלסמי לבן
3 גרם שום
100 גרם שמן סויה
70 גרם שמן זית
80 גרם סילאן
מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה:
מעבירים את כל המוצרים לבלנדר הביתי מלבד השמנים, טוחנים היטב ומזלפים את השמן פנימה באיטיות עד קבלת רוטב הומוגני.
לאחר מכן מוסיפים את הויניגרט , מפזירים פיסטוק גרוס מערבבים הכל ערבוב גס ומגישים

בתאבון !

צילום: דוד מויאל

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן