בשנתיים האחרונות (21-22) נרשמה עלייה מצטברת של 56% גבינות לישראל ובתשעת החודשים הראשונים של 2023 יבוא המזון מאיטליה עלה בכ 6% בהשוואה לתקופה אשתקד.
השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו זוכה מאסטר שף נבחר למהלך, במסגרת זו ינחה סדנת בישול למשפיענים, בלוגרים, מובילי דעת קהל ואנשי תקשורת. לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית בישראל, תקדם את קטגוריית הגבינות האיטלקיות.
נציבות הסחר האיטלקית הינה ארגון ממשלתי איטלקי שמקדם ומעודד את כניסתן של חברות איטלקיות לישראל. השנה במסגרת שבוע האוכל הנציבות החליטה להתמקד בנושא הגבינות על רקע מגוון סיבות: נרשמה עליה מתמדת בייבוא גבינות מאיטליה ובשנתיים האחרונות (21-22) נרשמה עלייה מצטברת של 56% ביבוא. כמו כן, לאחרונה נרשמו הקלות בייבוא גבינות קשות מאירופה ללא מכס או עם מכס מופחת, מה שאפשר את הגדלת היבוא ואת המגוון. בנוסף, ישנן מספר לא מבוטל של גבינות איטלקיות מצוינות, בעלות אופי מיוחד המשווקות בישראל שפחות מוכרות לצרכן הישראלי, חובב המטבח האיטלקי, ושחשוב לחשוף את המגוון לציבור, תוך הסברת המאפיינים השונים והדגמת השימוש בהן בעזרתו של השף.
במסגרת הפעילות נציבות הסחר האיטלקית תצא בשיתוף פעולה עם זוכה "מאסטר שף", השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו שיערוך למשפיענים, בלוגרים, מובילי דעת קהל, ואנשי תקשורת בישראל, סדנה מיוחדת ואקסקלוסיבית עם דגש על מגוון גבינות איטלקיות, שתיערך במעדניית אגתה בתל אביב, המייבאת והמשווקת של מגוון הגבינות האיטלקיות הגדול ביותר.
לדברי ג'וזפה רוסו, ראש נציבות הסחר האיטלקית בישראל: "שבוע הקולינריה האיטלקית בעולם, שנערך השנה בסימן "בארוחה איטלקית: בריאות עם טעם", מבסס את מעמדו כאחד האירועים החשובים הנערכים בעולם לקידום המצוינות האיטלקית".
לדבריו: "מאז ומעולם היחסים המסחריים והתרבותיים בין אומות העולם שימשו כדרך למניעת קונפליקטים, לצד כלי יעיל לקידום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין העמים, לכן, למרות התקופה הקשה שעוברת על ישראל, היה חשוב לנו לקיים את האירוע בתקוה שגם האוכל הטוב, הבישול וה"ביחד", יוכלו לסמל את תרומתנו הצנועה לחזרה הדרגתית לשגרה"
לרגל שבוע האוכל האיטלקי, נציבות הסחר האיטלקית אספה נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמהם עולה, שיבוא המזון והמשקאות מאיטליה בעליה מתמדת ולראיה, בחמש השנים האחרונות, יבוא המזון מאיטליה עלה במצטבר ב 60% והגיע ב 2022 לערך של 279 מיליון דולר. גם שמסתכלים על נתוני היבוא של תשעת החודשים הראשונים של 2023, יבוא המזון מאיטליה עלה ב 5.8% בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. בין המוצרים שמיובאים בכמויות מרשימות מאיטליה ניתן למצוא, מוצרי מאפה ועוגיות, פסטה, קפה, מים מינרליים ושוקולד לצד גבינות, שימורי עגבניות ורטבים ויינות שגם אם מיובאים בכמות יותר קטנה עדיין שומרים על מקומם ואף רושמים עליה.