ישרקו מקבוצת טיב טעם, מרחיבה את מוצרי הדגים המעושנים, ומשיקה סדרת דגים מעושנים מובחרים, מענקית הסלמוןLEROY ומפעל הדגים המעושנים FOSSEN, מנורבגיה.
סדרת הדגים המעושנים כוללת 3 מוצרים בטעמים שונים: פורל ים מעושן, סלמון וגרבלקס. הדגים מגיעים באריזות ואקום של 100 ו-200 גרם. ומוכנים לאכילה.
מדובר, בדגים איכותיים ומיוחדים, המתאימים למגשי אירוח, לכריכים, לשדרוג ארוחת הבוקר וכנישנוש.
המוצרים בסדרה כוללים:
סלמון טראוט (פורל ים) מעושן נורבגי – פורל הים הוא דג פרימיום, יוקרתי אף יותר מהסלמון. הוא ניחן בצבע כתום עז, בטעמים עמוקים ועשירים יותר לעומת הסלמון ופופולרי מאוד ביפן ובנורבגיה.
מחיר מומלץ לצרכן: 26.9 ₪ לאריזת 100 גרם
גרבלקס פורל ים מעושן נורבגי – פורל הים היוקרתי והמעושן, כבוש בתערובת עדינה של מלח, סוכר ושמיר הנותנת לו את הטעם הייחודי ואת הקריצה הקולינארית, לצד הצבע הכתום העז והטעמים העשירים של הפורל. מחיר מומלץ לצרכן: 29.6 ₪ לאריזת 100 גרם
סלמון מעושן נורבגי – אחד הדגים האהובים ביותר על הצרכן הישראלי, בעל טעמים עדינים ומובחנים. מגיע מנורבגיה ברמות איכות גבוהות במיוחד ובעישון מיוחד, המוציא את הטעמים המיוחדים של הדג ומעצימה אותם. מחיר מומלץ לצרכן: 48.9 ₪ לאריזת 200 גרם
FOSSEN מנוהלת על ידי בני המשפחה תוך שמירה על מסורת העישון. כיום נכדיו של כריסטיאן (דור שלישי) מנהלים את מפעל בתפקידים השונים – מנכ"ל, מנהל ייצור ומנהל מכירות. ומתמחה בעישון דגי פורל ים הדומים לסלמון המוכר אך בעלי גוון כתום עז יותר, טעם עמוק ועשיר יותר. דגי הפורל ים פופולריים מאוד בנורבגיה וביפן. FOSSEN משתמשת בדגי פורל הגדלים בפיורדים הסמוכים. בשנתם הראשונה, הפורלים גדלים במים מתוקים המגיעים מקרחון Folgefonni בן 10,000 שנה. לאחר שנה הם מועברים לחוות בפיורדים שעומקם יותר מ-400 מטר עם איכות מים מיטבית בשילוב מים מתוקים מהקרחון ומים מהים המלוח.
אז מה הופך את הדגים המעושנים של FOSSEN לכל כך איכותיים ופופולריים בעולם? בשנת 1961, צעיר בשם Kristian Bognøy הקים את חברת FOSSEN לעישון דגים מקומיים על אי קטן וציורי במרכז נורבגיה. החברה שהקים, חרטה על דגלה לייצר דגים מעושנים איכותיים המתבססים רק על דגים מקומיים, עישון בעץ טבעי הגדל באי ומסורת עישון מקומית בת 200 שנה .
מוצרי החברה התפרסמו בעולם בזכות איכותם והאוטנטיות שלהם, עד שבשנת 2006 ענקית הסלמון הנורבגית LEROY רכשה את המפעל. רכישה זו הותנתה בכך ש FOSSEN תמשיך להיות מנוהלת על ידי בני המשפחה תוך שמירה על מסורת העישון. כיום נכדיו של כריסטיאן (דור שלישי) מנהלים את מפעל בתפקידים השונים – מנכ"ל, מנהל ייצור ומנהל מכירות.
FOSSEN, הממוקמת באי קטן (Osterøy) המונה כ7,700 תושבים, מספקת פרנסה רבה לתושביה והינה חלק משמעותי מכלכלת האי .
קודם כל בזכות הדגים…FOSSEN מתמחה בעישון דגי פורל ים הדומים לסלמון המוכר אך בעלי גוון כתום עז יותר, טעם עמוק ועשיר יותר. דגי הפורל ים פופולריים מאוד בנורבגיה וביפן. FOSSEN משתמשת בדגי פורל הגדלים בפיורדים הסמוכים. בשנתם הראשונה, הפורלים גדלים במים מתוקים המגיעים מקרחון Folgefonni בן 10,000 שנה. לאחר שנה הם מועברים לחוות בפיורדים שעומקם יותר מ-400 מטר עם איכות מים מיטבית בשילוב מים מתוקים מהקרחון ומים מהים המלוח.