בוצעים אותן אחת-אחת, והן רכות כמו עננים. האופה ארז קומרובסקי מציע לשבור את השגרה עם עוגת לחמניות כוסמין, עזות טעם ומתאימות לכל שעה ביום
חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ
1 ק"ג קמח כוסמין לבן של סוגת
630-680 (21/8-21/3 כוסות) גרם מים קרירים
25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר קנים או דמררה
120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
1 כף מלח דק
לפני האפייה:
מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור
להברשה אחרי האפייה:
120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
10 שיני שום כתושות
עלי זעתר
- לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד לקבלת בצק אחיד ונעים. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 3-4 דקות על מהירות בינונית. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית. מכסים ומתפיחים כ-1/2 שעה. מקפלים את הבצק להוצאת אוויר מתפיחים 1/2 שעה נוספת.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד. מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.
- מכדררים קלות כל כדור, להוצאת אוויר ומסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני). מתפיחים שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. ללא טורבו, עדיף עם לחות.
- מברישים את הכדורים בשמן זית, בוזקים מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות. מורידים את הטמפ' בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות, סך הכל 30-35 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.
- בינתיים מכינים את החומרים להברשה: מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.
- איך שהלחמניות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.
בתאבון!