קרדיט צילום- נמרוד סונדרס

בוצעים אותן אחת-אחת, והן רכות כמו עננים. האופה ארז קומרובסקי מציע לשבור את השגרה עם עוגת לחמניות כוסמין, עזות טעם ומתאימות לכל שעה ביום

חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ

1 ק"ג קמח כוסמין לבן של סוגת

630-680 (21/8-21/3 כוסות) גרם מים קרירים

25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר קנים או דמררה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

1 כף מלח דק

לפני האפייה:

מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור

להברשה אחרי האפייה:

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

10 שיני שום כתושות

עלי זעתר

 

  1. לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד לקבלת בצק אחיד ונעים. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 3-4 דקות על מהירות בינונית. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית. מכסים ומתפיחים כ-1/2 שעה. מקפלים את הבצק להוצאת אוויר מתפיחים 1/2 שעה נוספת.
  2. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד. מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.
  3. מכדררים קלות כל כדור, להוצאת אוויר ומסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני). מתפיחים שעה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות. ללא טורבו, עדיף עם לחות.
  5. מברישים את הכדורים בשמן זית, בוזקים מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות. מורידים את הטמפ' בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות, סך הכל 30-35 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.
  6. בינתיים מכינים את החומרים להברשה: מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.
  7. איך שהלחמניות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.

בתאבון!

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן