אין חג בלי עוגת דבש, אבל השנה אפשר ליהנות מהמתיקות בלי רגשות אשם.
הדיאטנית הקלינית ורוניקה מייזלר ,יועצת לחברת הרבלייף, מציעה גרסה בריאה ומעודכנת לעוגת הדבש הקלאסית , עם שיבולת שועל דקה, דבש ושפע טעמים מחממים של קינמון וניל ורום. התוצאה: עוגה רכה, עסיסית ומפנקת ששומרת על המסורת, ועדיין מתאימה לכל מי שרוצה לשמור על אורח חיים מאוזן.

מצרכים (10 מנות):
- 1 כוס שקדים שלמים, קלויים (או קמח שקדים מוכן)
- ½ כוס שיבולת שועל דקה
- 4 ביצים גדולות, מופרדות בטמפ’ החדר
- ½ כוס דבש (או ⅓ כוס דבש + 2 כפות מייפל טבעי)
- 1 מקל וניל איכותי
- 1–2 כפות רום כהה איכותי (אפשר גם קוניאק/ברנדי עדין)
- ½ כפית תמצית שקדים
- ½ כפית קינמון (אפשרי: קורט אגוז מוסקט)
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 1 כפית מיץ לימון/חומץ תפוחים
לקישוט: דבש + שקדים פרוסים קלויים + גרגרי רימון

שלבי הכנה:
- מחממים תנור ל־175°C ומרפדים תבנית קפיצית (24 ס"מ) בנייר אפייה.
- טוחנים שקדים ושיבולת שועל לקמח גס או דק, לפי העדפת מרקם.
- חוצים את מקל הווניל, מגרדים את הזרעים ומוסיפים אותם לקערת החלמונים.
- טורפים חלמונים עם דבש, זרעי ווניל, רום, תמצית שקדים והתבלינים עד שהתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון עד לקצף לבן ויציב־רך.
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך בלילת השקדים בשלושה סבבים.
- יוצקים לתבנית ואופים 30–35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם הקצוות משחימים מהר מדי, מכסים ברדיד אלומיניום.
- מצננים 10 דקות בתבנית, משחררים את הדפנות וממשיכים לצנן עד לטמפ’ החדר.
- לפני ההגשה: מזלפים דבש, מפזרים שקדים פרוסים ושפע של גרגרי רימון.
בתאבון!