שקשוקה – מאכל מזרח תיכוני פופולארי, טעים, קל ומהיר להכנה. השקשוקה מורכבת מביצים עלומות, רוטב עגבניות ופלפל חריף, בתיבול מגוון של שום, כמון, פפריקה, בצל ועוד.. והיא משמשת כארוחה משביעה בכל שעות היום: לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת ערב.
המנה רב תכליתית וניתנת להתאמה בדרכים שונות, עם מרכיבים נוספים כמו גבינת פטה, תרד, זוקיני וירקות אחרים, בהתאם להעדפות או טעם אישי. ההגשה נוחה, קלה ישירות למרכז שולחן עם הסיר לצד לחם, פיתה או בגאט פריך לספיגת הרוטב.
להלן דרכים לשדרוג מנת השקשוקה הקלאסית בטוויסטים ים תיכוניים באדיבות רשת 'סולתם' – כלי בית ומטבח:
הוסיפו עשבי תיבול טריים: שפרו את טעמה של השקשוקה על ידי הוספת עשבי תיבול טריים בנדיבות: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין ורוזמרין. פזרו בנדיבות רגע לפני ההגשה לרענון המנה.
שדרגו את השקשוקה בגבינות שונות: השתמשו בגבינות ים תיכוניות הם משתלבות נהדר עם שקשוקה כמו: גבינת עיזים, קוביות חלומי ואף פיזור פרמזן מעל . ניתן לפזר מעל הביצים או במהלך בישול הרוטב .
הוסיפו ירקות ים תיכונים: שקשוקה אוהבת ירקות , אך, ירקות ים תיכוניים ישדרגו את טעמה של המנה ויוסיפו לה מרקם. כמו :ארטישוק, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים וזיתים.
תבלינים: התאימו את כמות התבלינים לפי ההעדפות האישיות שלכם. הוסיפו ממרחים כמו עריסה, פפריקה מעושנת, סומאק, זעתר לרוטב העגבניות.
תוספות ליד השקשוקה: במקום לחם או הפיתה המסורתיים הגישו לידה תוספות ים תיכוניות כמו טאבולה, חומוס, סלט יווני מרענן. אלו יוסיפו גיוון לארוחה וישלימו לה טעמים.
מתכון מהיר לשקשוקה
מאת מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
רשימות חומרים ל-4 מנות:
8 ביצים
4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 יחידות פלפל שושקה חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כוס רוטב עגבניות חלק (כמו זה שנמכר בבקבקוי זכוכית)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את השום
2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפלים ומבשלים על אש קטנה כ-8 דקות.
3. מוסיפים רוטב עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
4. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל, יוצרים שקערוריות בתוך הרוטב
ויוצקים פנימה, בתוך כל שקערורית – ביצה. מתבלים את הביצים במלח ופלפל.
5. מבשלים על להבה נמוכה על למידת העשייה הרצויה
המתכון והטיפים באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם