קרדיט: ברק אשכנזי

אחד מהשילובים המוכרים והאהובים ביותר בקיץ הישראלי הוא השילוב של אבטיח בשל ומתוק ביחד עם גבינה בולגרית מלוחה. לא ברור מי התחיל עם זה ואיך עלו על השילוב בין השניים אבל אין ספק שמדובר בשילוב מוצלח במיוחד. 

שף ברק אשכנזי, השף של מסעדת 'רנו-אמיליה' החליט לקחת את השילוב האהוב הזה צעד קדימה ולהכין ממנו סלט קיצי מרענן שלוקח כמה דקות עבודה ומתאים גם לים וגם למזגן.

מדובר ברעיון פשוט אך עם זאת בהברקה מרעננת שכן מדובר בכלום עבודה, מרכיבים שיש בכל מקרר ישראלי ממוצע בימי הקיץ ותוצאה טעימה במיוחד שכולם יעופו עליה.

הרי כולנו מארחים או מתארחים בקיץ בעל האש או בארוחה משותפת עם המשפחה או עם החברים, והמנה הזו תהפוך אתכם לכוכבים- כי כולם יחכו למנה הזו, בהתחייבות.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

  1. תבחרו אבטיח אדום טרי , כזה שחתכתם לפני הכנת הסלט ולא כזה שישב במקרר כמה ימים.
  2. את הגבינה הבולגרית אפשר להחליף  בגבינת פטה או בכל גבינה לבנה קשה לפי הטעם האישי שלכם.
  3. אם אין לכם נענע או שאתם פחות אוהבים אפשר לפזר מעל מעט זעתר- קחו בחשבון שהטעם יהיה חזק יותר ויש לפזר כמות קטנה.
  4. אבטיח הוא פרי שמגיר נוזלים ולכן חשוב להכין, לערבב ולהגיש את הסלט בסמוך למועד האכילה ולא לסחוב אותו בכלי יותר מדי שעות או לשמור אותו בצידנית זמן רב לפני האכילה.

 

המצרכים לקערת סלט שמתאימה לכ3-4 אנשים:

-חצי קילו אבטיח קלוף 

-150 גרם גבינה בולגרית מסוננת חתוכה לקוביות (אפשר לקנות אותה מראש חתוכה לקוביות)

-בצל אדום פרוס דק ומופרד לטבעות

-10 זיתי קלמטה מגולענים

-עלי נענע טריים

לרוטב:

-מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית ולימון.

הוראות הכנה:

  1. את האבטיח חותכים לקוביות בגודל הרצוי ושמים בתוך קערה
  2. חותכים את הזיתים לחצי ומוסיפים קערה
  3. מוסיפים את קוביות הגבינה 
  4. בקערה בנפרד מערבבים את מרכיבי הרוטב- שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ומיץ מחצי לימון ומערבבים היטב
  5. מפזרים את עלי הנענע מעל ומגישים.

מדובר באחד הסלטים הפשוטים אך מתוחכמים, טעימים באופן מפתיע שמובטח שכל מי יטעם יתאהב וירצה להכין גם. ההכנה היא קלה ומהירה ואם תכינו אותו לפי הטיפים תקבלו סלט קיצי מרענן שישדרג כל ארוחה, בפחות מעשר דקות הכנה.

שף ברק אשכנזי, 'רנו אמיליה' ביסטרו ישראלי משפחתי 

www.renoemilia.co.il

קרדיט: ברק אשכנזי

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן