פיצה ביתית עם קצוות תפוחים. צילום באדיבות הוסטס, יחצ

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, שמתקיים בכל שנה ב-9 בפברואר, אין דרך טובה יותר לחגוג מאשר להכין פיצה ביתית מושלמת .

בין אם אתם חובבי בצק דק ופריך או מעדיפים קצוות עבים וזהובים, מתכון הפיצה המוגש באדיבות המותג הוסטס, מאפשר חוויית אפייה קלה ומהנה עם תוצאה טעימה במיוחד. השימוש בתבנית אפייה חד-פעמית מאלומיניום מבטיח אפייה אחידה ושמירה על צורת הפיצה, כך שניתן ליהנות ממנה בבית כאילו יצאה זה עתה מאבן הטאבון של הפיצריה האהובה עלינו.

מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):

לבצק:

  •  2 כוסות (280 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1  כף שמרים יבשים (או חצי קוביית שמרים טריים)
  • 1  כפית סוכר
  • 1  כפית מלח
  • 3/4   כוס (180 מ"ל) מים חמימים
  • 2  כפות שמן זית

לרוטב:

  • 4  כפות רסק עגבניות איכותי
  • 1  שן שום כתושה (אופציונלי)
  • 1  כף שמן זית
  •  1/2 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לתוספות:

  • 150  גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • עגבניות שרי פרוסות דק
  • עלי בזיליקום טריים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לקישוט
  • שמן זית להזלפה בסוף

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים החמימים. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.

מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית, ולשים במשך 5-7 דקות עד שהבצק רך וגמיש.

מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במקום חמים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 הכנת הרוטב:

בקערה קטנה, מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, השום הכתוש, האורגנו, מלח ופלפל.

הרכבת הפיצה:

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום עליון ותחתון).

משמנים קלות תבנית אפייה חד-פעמית מאלומיניום בקוטר 20 ס"מ.

מרדדים את הבצק לגודל התבנית ומשאירים שוליים עבים יותר בקצוות לקבלת מראה תפוח

מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות על הבצק, מפזרים את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרוסות עגבניות השרי.

 אפייה והגשה:

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 12-15 דקות או עד שהבצק מזהיב, הגבינה מבעבעת והקצוות מקבלים גוון זהוב ותפוח.

לאחר ההוצאה מהתנור, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומזליפים מעט שמן זית מעל.

מוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

המתכון באדיבות המותג הוסטס, המתמחה במוצרי בישול ואפיה, כלים חד פעמיים ואביזרי ניקיון והיגיינה.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן