צילום: רונן מנגן

באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת  ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מיוחדים מאיטליה בטעמים אותנטיים כמו באיטליה.

לסלט פסטה יש תדמית מעט בעייתית – אולי משום שבמקרים רבים מכינים אותו משאריות פסטה שנשכחה במקרר, ועוד כמה מוצרים שיש במקרה בבית. אבל אם מבשלים את הפסטה בצורה מדויקת ובוחרים לה את החברים הנכונים – ירקות טריים, אגוזים קראנצ’יים, עשבי תיבול וגבינות טובות – התוצאה צבעונית, עסיסית ומצוינת לאירוח וגם לפיקניק. אם הכנתם את הסלט מראש ושמרתם בקירור, הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ורעננו מעט את התיבול עם זילוף שמן זית והוספת מעט עשבי תיבול טריים.

 

סלט פסטה צבעוני לכ- 4-6 מנות.

1 חבילה של 500 גרם פסטה קצרה של גראפלו.  כמו:  פוזילי, רדיאטורי, פרפרים וכו'
1  צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים של Terredrude מסוננים מהשמן וחצויים
1  צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים של Terrecrude מסוננים מהשמן
200 גרם גבינת מנצ׳גו של TGT מגוררת
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חופן עלי בזיליקום קרועים
100 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
חופן עלי רוקט
1  בצל סגול חצוי ופרוס דק
½1  כוסות עגבניות שרי צבעוניות חצויות

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית Cirio
2 כפות חומץ בלסמי של Cirio
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס

 

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא מגישים מיד שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.

מה שותים לצד סלט הפסטה? Sartori – Valpolicella Classico

יינות ולפוליצ'לה מאזור ורונה מתאפיינים במרקם קטיפתי וטעם עדין ורענן, ולכן הם מעולים למאכלים קרים קלים כגון אנטיפסטי, כריכים או סלט פסטה עסיסי.

 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן