חג השבועות הקרוב פורש בפנינו שפע של אפשרויות לארוחות חלביות ומפנקות. במדור זה נציע מתכונים קלים ומהירים להכנה ביתית וקינוחים מגוונים ומפנקים שיעשירו את שולחן החג שלכם.
גם אם אתם מעדיפים להישאר מחוץ למטבח בחג, נמליץ על מנות חגיגיות וטעימות במסעדות מובילות ברחבי הארץ. מוכנים לחגיגה לבנה? המשיכו לקרוא והתפנקו במדור המלא
מתכון להכנת לזניה חגיגית לשבועות: לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד
למי שמארח בחג השבועות ורוצה להפתיע בארוחה חגיגית, טעימה, ועשירה בטעמים, מותג הפסטות האיטלקי ברילה חולק מתכון של לזניה עם פרוסות בטטה ומילוי גבינות ותרד – מנה המתאימה לכל המשפחה, מהירה וקלה להכנה.
מצרכים ל-2 תבניות בגודל 30X40:
1 חבילה עלי לזניה ברילה
2 בטטות, קלופות
1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה
1/2 קופסה גבינת שמנת
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל
1 ביצה
1 כף קמח
3 שיני שום, כתושות
1/2 שקית עלי תרד ניו-זילנדי
1 ו-1/2 צנצנות רוטב נפוליטנה ברילה
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פטה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, פרמזן, ביצה, קמח, שום כתוש, מלח ופלפל.
– קוצצים דק את התרד ומוסיפים לגבינות. מערבבים היטב.
– פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד.
– בתבנית מלבנית שמים 2-3 כפות רוטב עגבניות ומורחים על החלק התחתון.
– מניחים עלי לזניה אחד ליד השני ומניחים מעל, בשכבה ישרה 1/3 מכמות הגבינות.
– מזלפים 1/3 מכמות רוטב העגבניות וחוזרים על השלבים כשהפעם במקום פסטה מניחים שכבת פרוסות בטטה. חוזרים שוב על השלבים. מסיימים עם רוטב עגבניות למעלה.
– מפזרים גבינת פרמזן מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.
בתיאבון וחג שבועות שמח😊
בלוגרית האוכל המובילה תמרה אהרוני, ביתו של השף ישראל אהרוני חושפת את המתכון הסודי שלה:
להכנת בורקס מים
בקרוב ייחשפו המתכונים הייחודיים והחגיגיים של 4 משפיעניות האוכל המובילות: תמרה אהרוני, קרן אגם, מירי כהן , יונית צוקרמן ומנחת הטלוויזיה אילנית לוי, במסגרת קמפיין חדש של בית האופנה GOLBARY , שיעלה לרגל חג שבועות, ובו תחשוף כל אחת מהן את המתכון האהוב עליה לחג.
אחד המתכונים המעניינים והמיוחדים הוא של בלוגרית האוכל המובילה תמרה אהרוני, ביתו של השף ישראל אהרוני שחושפת לראשונה את המתכון הסודי שלה להכנת בורקס מים:
המצרכים:
1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן
מעט חמאה מומסת לשימון
מצרכים לבלילה:
2 כוסות חלב
2 ביצים
60 גר' חמאה מומסת
מלח
פלפל שחור
מצרכים למילוי הבורקס:
1 בצל סגול
3 שיני שום
400 גר' עלי תרד טורקי שטופים היטב
1 כף חמאה
2 כפות שמן זית
250 ג גבינת ריקוטה
350 ג גבינה מגוררת שאוהבים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
* מחממים תנור לחום של 180 מעלות
* מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, שום והתרד
* במחבת מחממים שמן זית וחמאה
* כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב
* מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ2-3 דק נוספות עד שהתרד מתכווץ
* מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
* מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, ביצים, חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה
* מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית
* מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת)
* לוקחים 2-3 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות
* טובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית, חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.
* יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה
* מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי
* יוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה
* מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי
* מכסים את המאפה ב3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח בינהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה
* יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים)
* אופים כ40-50 דק עד שהמאפה שחום ופריך.
חג שבועות שמח 😊
לרגל חג השבועות, עוגת גבינה עם פירות יער ללא גלוטן ומועשרת בסיבים תזונתיים
אין יותר מייצג את חג השבועות מאשר עוגת גבינה. תמר ידין דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער ללא גלוטן ומועשרת בסיבים תזונתיים . לדברי ידין: "העוגה הזו סופר פשוטה להכנה, עשויה ממוצרי חלב דלי שומן ומקמח תירס, כך שמתאימה גם לרגישים לגלוטן או לנמנעים ממנו. להוספת סיבים תזונתיים ומתיקות, שילבתי פירות יער."
רכיבים לעוגה (תבנית ריבועית של 20*20)
• 3 ביצים
• מיכל וחצי גבינה לבנה 5%
• חצי גביע שמנת חמוצה 9%
• 1/4 כוס סוכר לבן או חום
• 2.5 כפות קורנפלור
• כפית תמצית וניל
רכיבים לציפוי העוגה:
• חצי גביע שמנת חמוצה 9% (סך הכל נשתמש בגביע אחד של שמנת חמוצה)
• 1.5 כפות סוכר, לבן או חום
• סלסלת תותים
• חבילת אוכמניות
הכנת העוגה:
1. יש לחמם תנור ל- 180 מעלות
2. להפריד את הביצים
3. במיקסר להקציף את החלמונים המופרדים עם הסוכר
4. לערבב את הקציפה עם קורנפלור, גבינה לבנה ולהוסיף את כפית תמצית הווניל.
5. להעביר את הכל לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת השחמה בחלקה העליון.
6. להוציא מהתנור ולצנן מעט
7. לערבב היטב את השמנת והסוכר ולמרוח בשכבה אחידה על העוגה
8. מקררים למספר שעות במקרר
9. לפני ההגשה לפזר את הפירות השטופים והמיובשים ממים על העוגה.
שבועות שמח!
מתכון לפאי חגיגי עם גלידת עוגת גבינה תות
באדיבות: בן & ג'ריס
אם אתם מחפשים קינוח חגיגי, מרענן וטעים לחג השבועות, בן & ג'ריס ישראל משתפים במתכון להכנת פאי עם גלידת עוגת גבינה ותות. הפאי קל להכנה בבית, יפה להגשה בשולחן החג וטעים במיוחד:
רכיבים להכנת הפאי:
1 פיינט גלידת עוגת גבינה ותות של בן & ג'ריס
1/4 1 כוסות פירורי עוגיות בטעם קרמל או ביסקווטים בטעם וניל
2 כפות סוכר
4 כפות חמאה מומסת ללא מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית חמאה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. שמים את הביסקוויטים במעבד מזון וטוחנים עד לפרורים.
2. מערבבים בקערה את הפירורים עם סוכר ומוסיפים את החמאה המומסת.
3. מהדקים את התערובת עד לקבלת תחתית אחידה. אופים בתנור ל-8 דק' בלבד עד השחמה.
4. מוציאים את התחתית ומצננים במקפיא למשך לפחות חצי שעה.
5. מוציאים את הפיינט מהמקפיא להפשרה של 10 דק' לפחות. בזמן הזה מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד להתייצבות.
6. מוציאים את התחתית מהמקפיא, ועליה מורחים את הגלידה בשכבה אחידה. מחזירים למקפיא לעוד 20 דק'.
7. מוציאים את הפאי מהמקפיא ומורחים מעל שכבה אחידה של קצפת.
8. ניתן לקשט עם תותים או שברי ביסקוויט.
בתיאבון!
רשת קפה גרג משיקה לשבועות שתי מנות ספיישל חדשות ברוח חג הביכורים:
רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח וקינוח קוקי גלידה וקרמל מלוח
לרגל חג השבועות משיקה רשת קפה גרג, שתי מנות ספיישל חגיגיות ברוח חג הביכורים, שיוצעו במחיר מיוחד: רביולי גבינה ברוטב קרמל מלוח וקינוח קוקי גלידה וקרמל מלוח.
רביולי גבינה רוטב קרמל מלוח – היא מנה עשירה בגבינה ובטעמים, משלבת עגבניות מרוסקות, קצץ חלב,
עלי בזיליקום, שקדים קלויים, שמן זית ומלח גס.
מחיר המנה לצרכן: 42 ש"ח
כמו כן לקינוח מציעה רשת גרג קוקי גלידה וקרמל מלוח – כדור גלידה וניל 3 קוקי גלידה, פירורי אוראו ורוטב קרמל מלוח.
מחיר לצרכן של הקינוח: 42 ₪
על מנות הספיישל המיוחדת מנצח השף הראשי של קפה גרג: שף אלעד אמסלם והן יוגשו למשך שבוע ימים, החל מה 4/6 ועד 13/6 בכל סניפי הרשת.
בדרך לעוגת הגבינה המושלמת:
10 טיפים למניעת סדקים בעוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה אפויה היא אחד מהקינוחים האהובים והפופולריים ביותר, במיוחד בחג שבועות. עם זאת, אחד האתגרים הגדולים ביותר בהכנתה הוא מניעת הסדקים שמופיעים לעיתים קרובות לאחר האפייה. אז איך מכינים עוגת גבינה חלקה ומושלמת? מיטל רובין, מנהלת השיווק והפרסום של מותג הבישול והאפייה סולתם מעניקה 10 טיפים שיעזרו לכם להשיג תוצאה מושלמת בכל פעם.
1. שימוש ברכיבים בטמפרטורת החדר
חשוב להשתמש בגבינות, ביצים ושאר המרכיבים בטמפרטורת החדר. שמירה על חוק זה תבטיח תערובת חלקה ואחידה, ומונע היווצרות סדקים בזמן האפייה. כאשר המרכיבים קרירים מדי, תהליך הערבוב עלול להיות לא אחיד ולהכניס יותר מדי אוויר לתערובת. לשם כך, הוציאו את המרכיבים מהמקרר כשעה לפני תחילת העבודה כדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.
2. ערבוב עדין
ערבבו את התערובת בעדינות ובאיטיות. ערבוב יתר יכול להכניס אוויר לתערובת ולגרום לסדקים במהלך האפייה. השתמשו במיקסר במהירות נמוכה, והימנעו מהקצפה. אם תערבבו את התערובת יתר על המידה, תסתכנו בהוספת אוויר לעוגה, מה שיגרום לה להתרומם ולאחר מכן לצנוח וליצור סדקים.
3. הוספת לחות לעוגה
הוסיפו קערת מים לתחתית התנור בשיטת "בן מארי", היא תעזור בשמירה על רמת לחות גבוהה. התוצאה- אפייה עדינה יותר ושמירה על מרקם העוגה ללא סדקים.
4. טמפרטורת אפייה נמוכה
אפיית העוגה בטמפרטורה נמוכה ואיטית, בדרך כלל בין 150-160 מעלות צלזיוס, מסייעת במניעת סדקים. טמפרטורה זו מאפשרת לעוגה להתבשל באופן שווה. תנודות חדות בטמפרטורה עלולות לגרום לעוגה להתרומם מהר מדי ואז לצנוח, דבר היוצר סדקים.
5. קירור הדרגתי
לאחר סיום האפייה, כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו עם הדלת פתוחה חלקית למשך כשעה. דרך זו מאפשרת לעוגה להתקרר בהדרגה. קירור הדרגתי חשוב כדי למנוע שינויי טמפרטורה פתאומיים, שעלולים לגרום לסדקים במרקם העוגה.
6. הימנעו מתזוזות
בעת אפיית העוגה, הימנעו מפתיחת דלת התנור לעיתים קרובות. כל תזוזה או שינוי בטמפרטורה עלולים לגרום לעוגה להתכווץ ולהיסדק. שמרו על יציבות ואחידות בחום התנור על ידי פתיחת הדלת רק כאשר יש צורך בכך.
7. הוספת קורנפלור או קמח
הוספת כף קורנפלור או קמח לתערובת העוגה תסייע לייצב את התערובת ומונעת היווצרות סדקים. הקורנפלור או הקמח פועלים כמעבה, מה שמבטיח שהעוגה תישאר יציבה ותחזיק את צורתה לאחר האפייה. זהו טריק פשוט אך יעיל שמסייע במניעת סדקים.
8. שימוש בגבינות שמנות
גבינות בעלות אחוז שומן גבוה יותר כמו גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים, תורמות למרקם חלק יותר ומונעות סדקים. נסו להימנע מגבינות דלות שומן. השומן בגבינה מסייע במניעת התייבשות התערובת ובשיפור המרקם הקרמי של העוגה, מה שתורם למניעת סדקים.
9. הימנעו מהקצפת יתר של הביצים
הקצפת יתר של הביצים מכניסה אוויר לתערובת, מה שגורם להתפשטות ולהתכווצות של העוגה בזמן האפייה. ערבבו את הביצים בעדינות לתוך התערובת, רק עד שהן משולבות היטב. כך תימנעו מכניסת אוויר מיותר ותבטיחו עוגה חלקה ויציבה.
10. שימוש בתבנית אפייה איכותית
בחירת תבנית אפייה איכותית עם תחתית נשלפת או דפנות גבוהות מסייעת במניעת סדקים. תבניות סיליקון או תבניות עם ציפוי לא דביק הן בחירה מצוינת. תבניות באיכות נמוכה עלולות לגרום לחימום לא אחיד ולשחרור עוגה שאינו חלק, מה שמוביל לסדקים.
באמצעות הטיפים הללו תוכלו להכין עוגת גבינה חלקה, מושלמת וטעימה לחג השבועות. עם קצת סבלנות ותשומת לב לפרטים, התוצאה תהיה עוגת גבינה שתהיה גאוותכם ותשמח את כל בני המשפחה והאורחים.
חג שבועות שמח ומתוק!
רשת ביגה משיקה לראשונה לקראת חג השבועות עוגת מוס גבינה עם פירורים לא אפויה: ללא סוכר וללא גלוטן
לאלו שרוצים "לחסוך" בקלוריות ובגלוטן בארוחות החגיגיות בחג השבועות, ולא רוצים להגיש כקינוח עוגה עמוסה בסוכר ובגולטן, אם מטעמי בריאות, סוכרתיים או צליאקים, רשת ביגה משיקה לראשונה לכבוד חג הביכורים עוגת מוס גבינה עם פירורים לא אפויה: ללא סוכר וללא גלוטן.
אנשים רבים חושבים שעוגה ללא תוספת סוכר וללא גלוטן לא דומה בטעם "לעוגות רגילות". אז יש לנו חדשות טובות בשבילכם: עוגת הגבינה החדשה של ביגה היא הרבה יותר בריאה מעוגות גבינה "רגילות", היא מיועדת לסוכרתיים, צליאקים, לנמנעים מגלוטן וגם לחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן. העוגה טעימה, מיוחדות, קטיפתית, הטעם והמרקם ללא פשרות, ולא ניתן ל"הרגיש את ההבדל".
העוגה של ביגה עשירה, אלגנטית ואיכותית היא מורכבת מקמח ללא גלוטן, תחליף סוכר, וממגוון גבינות לבנות רזות עם טוויסט עדין של גרידת לימון
מחיר לצרכן לפס עוגת גבינה: 64 ₪
משקל: 500 גרם
כשרות: בד"צ – בית יוסף
עוגת הגבינה ללא סוכר וללא גלוטן החדשה, תמכרר ברשת ביגה בנוסף לעוגות הגבינה המסורתיות והקלאסיות הקיימות כל סניפי הרשת.
הולה הולה מסעדת השף החלבית חוגגת את חג שבועות
שעות שמחות, מנות ספיישל, יינות ישראלים וקוקטיילים משובחים
במסגרת החגיגות השף שקד פחימה, יצר מגוון מנות ספיישל שיתווספו לתפריט המוכר והאהוב ויוגשו במהלך שבוע ימים (9-15.6.2024).
בנוסף, יוצעו מגוון רחב של יינות ישראליים כשרים, קוקטיילים ומוסיקה שמחה.
בין מנות הספיישל אפשר למצוא: שיפוד דג מוגש על מצע יוגורט עמבה וקולי פלפלים ; קרפצ'יו חצילים סלסלת עגבניות וגבינת ברי וקרמבל של פיסטוקים ואגוזים ; קינוח פחזניות במילוי קרם פרש ברוטב קרמל מלוח ועוד..
בנוסף, שעות שמחות בימים שני – חמישי בין השעות 12:00-19:00 – 15% הנחה על כל תפריט האוכל ו 1+1 על תפריט היינות והבירות.
הולה הולה בר מסעדה חלבי כשר, המשלב בין חוויה יוקרתית לאווירה שמחה ותוססת בניצוחו של השף שקד פחימה. המסעדה החבויה בתוך סמטאותיו של שוק הכרמל מציעה הרמוניה מושלמת של אוכל טוב ואווירת שוק כשהקונספט המרכזי העומד מאחורי סוד האירוח הוא שילוב מנצח בין מנות אלגנטיות נפלאות לאווירה ישראלית אותנטית, המעניקה חוויה קולינארית אקסקלוסיבית. למסעדה תפריט חלבי כשר הכולל מנות המשלבות דגים, גבינות משובחות ותפריט קוקטיילים עשיר ומיוחד.
"טורקיז" מגישה לרגל שבועות עוגת גבינה מרהיבה עם טופינג ייחודי: עוגת גבינה עם קרמבל טחינה
יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה לרגל חג השבועות מתכון לעוגה חגיגית, מיוחדת וטעימה: עוגת גבינה עם קרמבל טחינה. עוגה מרהיבה עם שלוש שכבות של קלתית, מילוי מתוק של גבינה ומעל קרמבל טחינה פריך וטעים שמעניק לעוגה טעם עשיר הדומה לחלוה. העוגה קלה באופן יחסי להכנה, תקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה לחיך לכל המשפחה.
חג שבועות שמח!
מצרכים (ל-8 מנות):
לבצק (בתבנית טארט בקוטר 24):
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ו-1/2 כוסות קמח
2 חלמונים
2/3 כוס אבקת סוכר
1 כפית מייפל
משקולות/קטניות יבשות
למלית:
1 גביע גבינת שמנת 28%
1 גביע שמנת חמוצה 15%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
50 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקרמבל טחינה:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן
1/3 כוס סוכר חום
1 כוס פחות 2 כפות (110 גרם) קמח כוסמין מלא
קורט מלח
לקישוט:
חופן פקאן מסוכר קצוץ
1 כף טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון עם להב פלסטיק מערבבים יחד את החמאה, הקמח והסוכר עד קבלת פירורים. מוסיפים את החלמונים והמייפל ומערבבים עד קבלת בצק (לא ללוש יותר מדי). מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ״מ ומכניסים למקרר עד לייצוב הבצק.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מפרידים מניירות האפייה ומניחים על תבנית הטארט. מסדרים ומוודאים שהבצק נצמד לדפנות. מכסים בנייר האפיה ומניחים על הבצק משקולות או קטניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לאפייה מלאה של הבצק. מוציאים מהתנור ומורידים את הקטניות ונייר האפייה.
3. מכינים את המלית: טורפים יחד את גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הסוכר, הביצים ואבקת האינסטנט פודינג ומערבבים עד איחוד. מוזגים את המסה על הבצק ומכניסים למרכז התנור על 160 מעלות, ללא מאוורר/טורבו.
4. אופים במשך כ-30 דקות ומנמיכים את החום ל- 150 מעלות למשך 25 דקות נוספות. מכבים את התנור, מצננים עם דלת פתוחה כ- 10 דקות ומכניסים למקרר למספר שעות.
5. מכינים את הקרמבל: בקערה שמים את כל הרכיבים ומערבבים, תחילה במזלג ואחר כך בקצות האצבעות, עד לקבלת לפירורים. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה ומצננים.
6. מפזרים את הקרמבל על העוגה ומקשטים מסביב בפקאן המסוכר. מזליפים מעט טחינה גולמית מעל ומגישים.
לרגל חג השבועות: רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים – תפוחי אדמה גראטן
חג השבועות הוא חגם של מאפים ומאכלים המשלבים מוצרי חלב. רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה עם מרקם חלק ונעים ועשיר בטעמים עדינים – תפוחי אדמה גראטן.
מרכיבים:
8 יחי' תפו"א בינוניים קטנים מזן באטר או דזירה
1 ליטר חלב
חצי ליטר שמנת מתוקה
כף מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית מוסקט
3 ענפי מרווה
5 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
בכל תפו"א יוצרים חריצים במרווחים של 1מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפו"א.
מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה.
במקביל מחממים תנור ל180 מעלות.
מוציאים בזהירות את תפו"א מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל.
מעבירים לתנור החם לחצי שעה – 40 דקות, עד שתפו"א רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים. ומגישים חם.