הסקוטית מבית ישרקו המייבאת ומשווקת יינות ואלכוהול, מהמובילים בעולם, חולקת לקראת חגיגות טו באב מתכוני קוקטייל וקינוח להכנה קלה בבית, מליקר האמרולה.
קוקטייל אמרולה וטוויסט על מרטיני לבן נקי
35 מ"ל אמרולה וניל
25 מ"ל וודקה וניל
20 מ"ל משקה שוקו
40 מ"ל משקה קפה נמס
יש לערבב את כל המרכיבים עם קרח, לסנן פעמיים (הפעם השניה אל כוס ההגשה, באמצעות מסננת הות'ורן ומסננת דקה ולקשט עם אבקת קקאו למעלה. *כוס מומלצת – כוס מרטיני או כוס מרגריטה.
Apple Pie White Russian – משקה שהוא בעצם קינוח בכוס. אז אם אתם חובבי פאי תפוחים.
מרכיבים:
35 מ"ל אמרולה וניל
30 מ"ל סיידר תפוחים מתוק
10 מ"ל סירופ קינמון
25 מ"ל ברנדי
יש לערבב היטב את המרכיבים עם קרח בכוס ההגשה.
*כוס מומלצת – לואובול עם קרח. קשטו את הכוס עם פרוסת תפוח שנטבלה בקרמל.
קוקטייל חמאת אמרולה
רכיבים לתחתית זהב
50 מ"ל בוטגה פיור די לאטה או לאטה מקיאטו
וודקה וניל 50 מ"ל
300 מ"ל קולה דובדבן או ד"ר פפר וניל דובדבן
רכיבים לטופ שמנת
125 מ"ל (½ כוס) קצפת (כמה שיותר אחוזי שומן)
50 מ"ל אמרולה וניל
יש למזוג את המשקאות לכוס ולערבב בעזרת בוחשן/כפית ארוכה.
לזלף את הקצפת על המשקה.
לסיום, למזוג בצורה איטית את האמרולה מעל הקצפת.
* כוס מומלצת – כוס בירה עם ידית 330 מ"ל לפחות.
קינוח קוביות פאדג' שכבות אמרולה
רכיבים לריבת חלב
750 גרם (3¾ כוסות) סוכר חום
750 מ"ל (3 כוסות) ריבת חלב
150 מ"ל (½ כוס) אמרולה וניל
225 גרם (1 ⅓ כוס) שבבי חמאה
רכיבים לשוקולד לבן
300 גרם (1½ כוסות) סוכר לבן
300 מ"ל (1 כוס) ריבת חלב
75 מ"ל (5 כפות) אמרולה וניל
100 גרם (⅔ כוס) שוקולד לבן קצוץ דק
מכינים כל שכבה בנפרד ומורחים אחת על השנייה.
יש לערבב את המצרכים בסיר מעל אש נמוכה עד בינונית. להעביר לתבנית משומנת ולקרר למשך 15-20 דק'. להוציא ולחתוך לקוביות. ולהחזיר לקירור לשעתיים נוספות טרם ההגשה.
מחיר בקבוק ליקר אמרולה : 84.90 ₪.
אמרולה הינו ליקר שמנת, בעל תכונות של הגברת התשוקה והמיניות. השני בעולם מבין סוגי הליקרים, יוצר לראשונה בשנת 1989. תחילה הוא לא הכיל שמנת וכמעט הורד מהמדפים ואז, בהברקה של רגע, הוספה לו שמנת והוא הפך ללהיט היסטרי. מאז ועד היום, הפך האמרולה לפופולארי מאוד באפריקה ובעולם כולו וכיום הוא משווק ליותר מ-70 מדינות. הליקר מיוצר מפרי עץ האמרולה, הגדל באופן טבעי בדרום אפריקה. הפרי נאסף בכל רחבי המדינה הענקית ומובל בכל דרך אפשרית, כולל באמצעות תושבי הסוואנות שאוספים אותו בשקיות ניילון, במכלים קטנים, בסירים ולפעמים גם בשקי בד עשויי בגדים ישנים ומביאים אותו ברגל למרכזי איסוף שבטיים. משם הוא עובר למרכזים גדולים יותר, עד שלבסוף הוא מגיע למרכז הייצור של הליקר, בסטלנבוש – בירת היין של דרום אפריקה. שם הוא מנוקה מקליפתו, נסחט ועובר תהליך תסיסה. עם סיום תהליך התסיסה, עובר הנוזל זיקוק בדודי נחושת ומשם עובר להתיישנות של כשנתיים בחביות עץ אלון. במהלך השנתיים ובאופן מבוקר, מועשר הנוזל בתמצית מרוכזת של פרי האמרולה. השלב האחרון הוא יצירת הקרם, שהוא למעשה ערבובו של הליקר עם שמנת משובחת. תהליך זה נעשה בטכנולוגיות החדישות ביותר, וזאת על מנת להפיק מוצר מזוקק ובאיכות הגבוהה ביותר. בזכות תכונות אלו וטעמו הייחודי, זוכה ליקר אמרולה, לפופולאריות גבוהה בעולם.
ניתן להשיג בטיב טעם, בחנויות המובחרות ובמסעדות
אתר חברת ישרקו : http://www.israco.co.il/