פטריות ממולאות גבינות ועשבי תיבול, באדיבות הוסטס.

בערב הסילבסטר, כשכולם מחפשים מנות שמרגישות חגיגיות אבל לא כבדות, כאלה שאפשר לאכול בביס אחד לצד כוס יין או שמפניה, פטריות ממולאות הן הבחירה המושלמת.

זו מנה שמצליחה לשלב בין נוחות לאלגנטיות, בין ביתיות לנראות של אירוח מוקפד. מתכון הפטריות הממולאות בגבינות ועשבי תיבול שמציע המותג הוסטס, נאפות בתנור עד שהן רכות ועסיסיות, עם ציפוי זהוב ועדין, ומתאימות בדיוק לשולחן קוקטייל של ערב השנה החדשה.

כמות: כ־20–25 פטריות ממולאות
זמן הכנה: כ־15 דקות
זמן אפייה: כ־15–20 דקות

פטריות ממולאות גבינות ועשבי תיבול, באדיבות הוסטס.

 מצרכים

פטריות שמפיניון גדולות או בייבי פורטובלו
200גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
חצי כוס פרמזן מגוררת דק
שן שום קטנה כתושה
2כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מעט טימין או אורגנו טרי או מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2–3  כפות פירורי לחם דקים, לא חובה
שמן זית לזילוף קל

אופן ההכנה

  1. מנקים את הפטריות בעדינות בעזרת נייר סופג ומסירים את הרגליים. את הרגליים קוצצים דק מאוד ושומרים בצד.
  2. בקערה מערבבים גבינת שמנת, פרמזן, שום, רגלי הפטריות הקצוצות, עשבי התיבול, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה של הוסטס ומסדרים עליה את כובעי הפטריות כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
  4. ממלאים כל פטרייה בנדיבות מהמלית. אם רוצים מרקם פריך יותר, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ומזלפים טיפה שמן זית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־15–20 דקות, עד שהפטריות מתרככות והמלית מזהיבה קלות.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לפטריות להצטנן כמה דקות לפני ההגשה.

להגשה

מגישים חם או פושר, כחלק משולחן סילבסטר חגיגי, לצד כוס שמפניה, יין לבן או קוקטייל קליל. הפטריות מתאימות להגשה בעמידה, כמנת פתיחה או כנשנוש מרכזי בערב של אירוח אלגנטי ולא מתאמץ.

 המתכון באדיבות המותג הוסטס מבית היבואנית אינטרסן www.intersun.co.il

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן