מראש חודש אב עד לשעות הצהריים של י' באב, אנו מציינים את "תשעת הימים", תקופת אבלות על חורבן בית המקדש הראשון והשני. בתקופה זו נהוג שלא לאכול בשר (גם לא לשתות יין), זכר לעבודת הקורבנות וניסוך היין בבית המקדש, שפסקו בימים אלו. הספרדים, נוהגים קצת אחרת: נמנעים מאכילת בשר החל מיום אחרי ראש חודש אב, ומשתיית יין ורחצה לתענוג רק מתחילת השבוע בו חל תשעה באב.
מותג הטונה המוביל ריו מרה משתף מתכון מיוחד ל"תשעת הימים". מדובר במנה פרווה, להכנת טונה עטופה בטורטייה. מתכון קליל, מהיר ופשוט להכנה, משביע וטעים.
רכיבים:
4 טורטיות (מומלץ של מאסטר שף)
4 חבילות טונה ריו מרה בשמן זית של 80 גרם (כשרות אגודת ישראל)
2 עגבניות בשלות
חסה שאוהבים
1 אבוקדו בשל
4 כפות מיונז
2 גזרים
50 גרם סלט מעורב
½ לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה / הצעת הגשה:
1. קולפים את הגזר והעגבניות. מגררים את הגזר וחותכים את העגבניות לקוביות. פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות.
2. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה, מניחים את הטורטיות ומחממים בצד אחד רק חצי דקה כדי שלא יתייבשו.
3. מורחים כף מיונז על כל טורטיה, מניחים מעל את פרוסות האבוקדו, מסדרים את הטונה, משלימים עם קוביות העגבניות, הגזר המגורר והסלט.
4. מתבלים בכמה טיפות מיץ לימון, מעט מלח והרבה פלפל, מגלגלים את העטיפות להקפיד שלא ייצא מהמלית, מחממים במהירות במחבת ששימשה בעבר, חותכים לשניים באלכסון ונהנים מהם. מיד.