דייסת שיבולת שועל עם קקאו ובננה מקורמלת באדיבות הוסטס, קרדיט: יחצ

ב־29 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום דייסת שיבולת השועל העולמי, יום שמוקדש לאחד המאכלים הבריאים והוותיקים ביותר, שהצליח לעבור מהתפריט של ספורטאים ואנשי בריאות למנה אלגנטית ומלאת טעם. זו הזדמנות מצוינת לשדרג את הקערה הפשוטה והיומיומית למנה שמרגישה כמו קינוח חם ומפנק.

המותג הוסטס משתף במתכון לדייסת שיבולת שועל עם טוויסט של קקאו ובננה מקורמלת, שמחברת בין טעם עשיר, מתיקות טבעית וערכים תזונתיים גבוהים. התוצאה מרגישה כמו פינוק אמיתי, אך למעשה מדובר בארוחה מזינה ומאוזנת שמעניקה אנרגיה טובה לאורך שעות הבוקר.

 המרכיבים

חצי כוס שיבולת שועל עדינה
כוס חלב רגיל או חלב שקדים
רבע כוס מים
כפית קקאו איכותי לא ממותק
כף חמאת שקדים טבעית
כפית מייפל טבעי או דבש
קמצוץ מלח
רבע כפית תמצית וניל

 לתוספת
בננה בשלה פרוסה
כפית שמן קוקוס או חמאה
כפית סוכר חום או מייפל
מעט קוקוס קלוי או שקדים קלויים לקישוט

אופן ההכנה

בסיר קטן מערבבים את החלב, המים, השיבולת, הקקאו והמלח ומביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות עד שהמרקם מתחיל להסמיך. מוסיפים חמאת שקדים, מייפל ותמצית וניל, מערבבים היטב ומשאירים מכוסה לשתי דקות כדי לקבל דייסה חלקה וקרמית.
במחבת נפרדת מחממים שמן קוקוס או חמאה, מניחים את פרוסות הבננה ומפזרים מעל סוכר חום. צורבים כדקה־שתיים מכל צד עד שהבננה מקבלת גוון קרמלי מבריק.

מעבירים את הדייסה לקערה יפה, מניחים מעל את הבננות המקורמלות, מקשטים בקוקוס קלוי או שברי אגוזים ומזליפים נגיעה קטנה של מייפל להגשה מושלמת.

טיפ של הוסטס:

להעמקת הטעם אפשר להחליף את המים בחצי כוס חלב קוקוס ולהוסיף קורט קינמון או אגוז מוסקט. הניחוח הופך עשיר ועמוק, והמנה מקבלת גוון טרופי קליל שמכניס שמחה לקערה.

דייסת השיבולת הזו מוכיחה שגם אוכל בריא ופשוט יכול להיראות ולהרגיש כמו קינוח חלומי, רק בלי רגשות אשמה.

המתכון באדיבות המותג הוסטס- להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן אינטרסן

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן