צילום נועם פריסמן

במהלך סגרי הקורונה, בזמן שצוות המסעדה עמל על הוצאת משלוחים וחדוות העשייה דעכה, אור גינסברג מצא דרך להפיץ שמחה וחדווה דרך פיטום הצוות. העובדים התחילו לקבל ביסים מרגשים, מלאי תשוקה וטעם. אוכל שנוצר מהאינטואיציה, מהמקום החצוף, המתריס על כל המצב, כזה ששובר את החוקים. כזה שגורם לכולם לצחוק רגע לפני נשיכת הביס, ואז לעצום עיניים כי הטעם לא יאומן – חזק, בועט כזה שנשאר בפה הרבה אחרי. אור בתוך החושך.
מתוך המשבר נולדה קיצ'וקאי. המסעדה המופרעת והקונספט הלא מרוסן של אור, "טעם הוא לא בפה רק. הוא באוזניים, הוא באף, הוא בחוויה שנצרנו לפני הרבה זמן, במקום שאתה נמצא בעולם, באנשים שאנחנו סועדים איתם".
חומרי הגלם, התבלינים, הרטבים והרעיונות מגיעים מרחבי העולם. במסעדות מועסקים טבחים ממדינות שונות ומגוונות (ארגנטינה, איטליה, מקסיקו, סין ועוד) – טשטוש גבולות במובן הטוב הנותן לרוח חיים חדשה להיכנס כל פעם בדלת ולהביא עימה את הניואנסים הגאוניים שחבויים בכל רחבי הגלובוס.

המטבח המרכזי עליו נשאב אור בקיצ׳וקאי הוא מטבח ה "ני-קיי" (Nikkei) , ני-קיי(ניב יפני) משמעותו זר במדינה. כאשר מהגרים יפנים הגיעו לדרום אמריקה, פתאום המטבח הנקי והמוקפד על טהרת גלם טרי ואיכותי פגש בקצב הדרום אמריקאי, הסלסות, הפלפלים, החריפות – בחוצפה של הטעמים. ונוצר פיוז'ן חסר מעצורים.
מסעדת קיצ'וקאי, האחות הקטנה והמשוגעת של מסעדת השף, "סלאס" מציעה מנות קטנות, משקאות חצופים משולבים באווירה לא מחייבת ושמחה. הקו במטבח מתבסס על מומחיותו של אור בדגי הים. כאן הוא מגיש את המנות עם טוויסטים משעשעים ובצורות הגשה יוצאות דופן.

משמעות השם קיצ'וקאי "ים תיכוני" ביפנית. המסעדה ממוקמת בלב שוק הפשפשים, מאופיינת בישיבת בר גבוהה (בפנים) ובישיבה ברחוב צדדי ושקט.
החלל עוצב על ידי מעצבי הפנים, יובל אליהו ויעקוב אנדר, מלא ביצירות פיסול, נגרות, פרזול ונפחות. מקום צבעוני ומוציא מריכוז, כמו הראש של השף – כל הזמן בהפרעה.


צילום נועם פריסמן

בין המנות אותן תוכלו למצוא בתפריט:
בלאק ממבה – הביס שיאכל לכם את האוזניים, טרטר טונה בויניגרט ג'ינג'ר דבש וליים, איולי קושו בטוויל בועות פריך מאבץ. (65 שח)
פיס אין דה סנואו – קוביות סלמון כבושות בליים וצ'ילי, מעליהם שלג פונזו מפלפלים שכנראה שמותיהם יגרמו לכם להזיע. השלג מקפיא את החך והלשון ומנטרל את החריפות ומאפשר לחוות טעמים טרופיים שיש לפלפלים להציע. (57 שח)
ביס טרטר בלחמניית חלב – לחמניות ענן ממולאות טרטר דג מלא רוטב, ביס מלכלכך שלא תרצו לחלוק (46-42 שח)
גלידה כבש – קונוס במילוי תבשיל כבש, עלים ירוקים, רוטב פלפלים מותססים ביתי וטוגראשי. חריף, ממכר ושמנמן. (38 שח ליח')
קניבאו – לחמניות באו מאודות ממולאות תבשיל שפונדרה ואונטריב בבישול ארוך, מיסו אדום, בצלים חרוכים ודמי גלאס. מעט ירקות מוחמצים ועלים רעננים מביאים את המנה הזו לדלג מהקיבה ישירות לנשמה. (64 שח לזוג יח')
קיצ'וכף – יש ביסים שצריך לנגוס בפעם אחת. כדור אורז חלומי שעטוף בפרוסת דג נא, מכוסה בשמיכת יוזו ואורז קוג'י. (24 ש״ח ליחידה)
לצ'ה דה טיגרה – סביצ'ה דג לבן, כבוש בהבנרו וליים, בצל וכוסברה עם רוטב פלפלים צהוב ערסי. את הפלפלים שמגדלים בשבילנו, ואיתם אור רוקח רטבים כנראה יכניסו לרשימת הסמים המסוכנים בשנה הבאה. ממכר! (67 ש״ח)

צילום נועם פריסמן

חלל האומקסה מצורף גם הוא לשתי המסעדות בניצוחו של אור גינסברג.
אומאקסה – בניב יפני משמעותו "לבחירת השף". מדובר בחלל מרהיב ביופיו אשר מתאים לאירוח אירועי בוטיק קטנים של 10 עד 35 סועדים. בחלל מטבח פתוח המעניק שירות לאורחי האירוע בלבד וכך נוצרת חווית אירוח אישית, חד פעמית, מרגשת וייחודית. התפריטים מציעים מטבח פיוז'ן אסייתי המבוסס על פרשנות גסטרונומית ים תיכונית, בשילוב ידע ושימוש בטכניקות בישול מודרניות. מסע של צבעים, טעמים ומרקמים בדרך חברתית, חווייתית, מדויקת, מעניינת וטעימה. לצד המנות מוצעים יינות ומשקאות ייחודיים ומותאמים. הישיבה על שולחן העשוי גזע עץ ענק אל מול קיר תבלינים מרהיב ומטבח שוק שמתנהל כמו במה בה אור והטבחים מלהטטים במשך כל הארוחה.

סיפורו של השף אור גינסברג החל במקום הראשון בעונה השנייה של משחקי השף ומאז הוא לא מפסיק ללהטט במגרש הפרטי שלו בשוק הפשפשים. האני מאמין של אור הוא 'לרגש ולהתרגש' ואת השילוב הזה הוא מפסיק בלהטוט יום יומי בין המטבח, המסעדות והים. אור יוצא לעיתים קרובות לדוג בעצמו והחיבור העמוק שלו לים בא לביטוי בכל מקום. "מאז ומתמיד הייתה בי התשוקה לאוכל, לטעמים ולמרקמים. יחד עם אהבה וחיבור חזק לטבע ובעיקר לים, החלטתי לקחת את זה צעד קדימה".
שעות פעילות קיצ׳וקאי:
שני – שבת
18:00-22:30
שעה שמחה, שני-חמישי, 18:00-19:00. 20% על כל התפריט
יום שישי 12:00-16:00 עמיעד 10, שוק הפשפשים, יפו

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן