טארט שוקולד, שקדים מקורמלים בשילוב גלידת וניל ופקאן באדיבות בן אנד גריס צילום יחצ

כך תכינו בבית לחג השבועות קינוח חגיגי , ייחודי ומפנק: טארט שוקולד עשיר עם שקדים מקורמלים וגלידת וניל ופקאן בלונדי, שילוב של טעמים, היוצרים  מנה אחרונה טעימה ובלתי נשכחת. הטארט מתאים לאירוח לחג או ארוחה משפחתית מפנקת.

צילום יחצ

מצרכים לבצק:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (8 כפות) חמאה קרה
  • 3–4 כפות מים קרים

למלית:

  • פיינט גלידת וניל פקאן בלונדי של בן & ג’ריס (מופשר)
  • 2 כוסות שקדים פרוסים וקלויים
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

שלב 1 – הכנת הבצק:

בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה ו”חותכים” אותה אל תוך הקמח בעזרת בלנדר או בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את המים בהדרגה (כף כל פעם) עד שהבצק מתאחד. יוצרים ממנו דיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם ללילה).

שלב 2 – רידוד ואפייה מוקדמת:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 25 ס”מ, ומעבירים לתבנית טארט בקוטר 23 ס”מ. מקפלים את השוליים העודפים פנימה ליצירת שוליים עבים יותר.

טארט שוקולד, שקדים מקורמלים בשילוב גלידת וניל ופקאן באדיבות בן אנד גריס צילום יחצ

שלב 3 – המלית:

בקערה גדולה מערבבים את הגלידה המופשרת עם השקדים הקלויים והשוקולד המריר. יוצקים את התערובת אל תוך בסיס הטארט.

שלב 4 – אפייה:

אופים במשך 40–50 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית מקבלת צבע קרמל עמוק ומרקם מבריק. מידי 10 דקות מומלץ לפתוח את התנור ולטפוח בעדינות על המלית עם כף כדי למנוע התקשות.

שלב 5 – קירור והגשה:

מצננים לטמפרטורת החדר.

פורסים ומגישים עם כדור נוסף של גלידת וניל פקאן בלונדי של בן & ג'ריס מעל.

שבועות מתוק וטעים! בתאבון!

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן