צילום: Teka Studio

למרות שארוחות של ימי שישי בדרך כלל כוללות דגים, זה לא אומר שמדובר במשהו שלא נתון לשינוי. למארחים שרוצים לעשות רושם, ולא מעוניינים לשלב דג בארוחה, הצעה לשלוש מנות מקוריות לערב שישי: אספרגוס סו-ויד עם אגוזי מלך וחמאת אגוזים, פסטה עוף ופטריות קרמית ופרפה קפה עם פירות יער אדומים. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

אספרגוס סו-ויד עם אגוזי מלך וחמאת אגוזים

רכיבים:
– 125 גרם חמאה טבעונית
– 300 גרם אספרגוס ירוק
– אגוזי מלך
– מלח
– פלפל
– גבינת פרמז'ן טבעונית

הוראות הכנה:
חותכים את החמאה הטבעונית לקוביות ומחממים אותה בסיר על אש נמוכה, עד שהיא נמסה והופכת לחומה.
שוטפים את האספרגוס היטב. לאחר מכן, מקלפים בעדינות את השכבה החיצונית של האספרגוס ומניחים בשקית וואקום ובה כמה כפות מהחמאה החומה. מוציאים את האוויר משקית הוואקום ואופים בתנור האידוי על גבי הרשת, ב-100 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות. מוציאים את האספרגוס מהשקית ומניחים בצלחת. על גבי קרש חיתוך, קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים מעל האספרגוס יחד עם גבינת הפרמז'ן הטבעונית ומעט מלח ופלפל.

פסטה עוף ופטריות קרמית

רכיבים:
– שמן זית כתית
– 4 ירכי עוף ללא עצמות
– 2 בצלי שאלוט
– שן שום אחת
– 200 גרם שיטאקי
– 250 גרם פסטה
– 130 מ"ל יין לבן
– מלח
– פלפל
– 1 ליטר ציר עוף או ירקות
– גבינת פרמז'ן טבעונית
– פטרוזיליה

הוראות הכנה:
קוצצים את השום והשאלוט דק, פורסים את הפטריות וחותכים את העוף לקוביות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים תוך ערבוב את השום והשאלוט עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהשוליים מזהיבים. יוצקים יין לבן ומצמצמים. בינתיים, מחממים שמן על אש גבוהה במחבת פסים ומטגנים את העוף קלות כשהמחבת חמה מאוד. מניחים את העוף בצד. כשהפטריות מוכנות, מוסיפים 1/3 מהציר שלהן לפסטה ומערבבים ממש כמו שמכינים ריזוטו. כשהנוזל מתאדה כמעט לגמרי, מוסיפים עוד 1/3 ממנו לפסטה וחוזרים על הפעולה עד שהציר נספג לגמרי. כשנותרו חמש דקות לבישול הפסטה, מוסיפים את העוף ומערבבים, וממשיכים בבישול עד שהעוף והפסטה מוכנים. מכבים את האש, מפזרים גבינת פרמז'ן טבעונית מלמעלה לפי הטעם ומערבבים עד לאיחוד הרוטב. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

פרפה קפה עם פירות יער אדומים

רכיבים:
– 200 גרם גבינת שמנת טבעונית
– 100 גרם שמנת טבעונית 15%
– כוס קפה פילטר טרי
– 3 קוביות שוקולד מריר
– 3 כפות סירופ אגבה
– 50 גרם פטל טרי
– ביסקוויטים או ליידי פינגרס לפי הטעם
– אבקת קקאו
– מיכל שמנת מתוקה טבעונית 38% להקצפה

הוראות הכנה:
מערבבים בקערה גבינת שמנת טבעונית, שמנת טבעונית 15%, שתי כפות סירופ אגבה ושתיים-שלוש כפות מכוס הקפה שהוכנה מראש. במקביל, משרים את הביסקוויטים או הליידי פינגרס בשאר הקפה. בסיר קטן, מבשלים את הפטל עם כף סירופ על אש קטנה שהתערובת מסמיכה ונראית כמו ריבה. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל, ומקציפים שמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר. ניגשים להרכבת הקינוח: מניחים בשתי כוסות שכבת ליידי פינגרס ספוגת קפה מעליה כף שמנת, כף קפה, שוקולד מומס ופטל. חוזרים על הפעולה עד שהכוסות מלאות. מקשטים בקצפת ואבקת הקקאו מעל.

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן