הקיץ האיטלקי מגיע לצלחת הישראלית עם מנה קלילה, צבעונית, מלאת טעם ואופי: עגבניות ממולאות באורז וטונה פיקנטית בשמן זית, עם פלפל צ’ילי.
עגבניות ממולאות הן קלאסיקה ים תיכונית שתמיד כייף לאמץ, ועכשיו בגרסה עכשווית עם טוויסט, עם טונה עסיסית בשמן זית עם צ׳ילי חריף. זהו מתכון באדיבות מותג הטונה האיטלקי Rio Mare (ריו מרה). פשוט להכנה, מושלם לארוחה קייצית מרשימה, שמתאים גם לאירוח.

רכיבים (ל-4 מנות):
– 2 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית ופלפל צ’ילי חריף (65 גרם כל אחת)
– 8 עגבניות בשלות
– 200 גרם אורז
– 40 גרם גבינת פקורינו מגוררת
– שן שום אחת
– חופן עלי בזיליקום
– צרור פטרוזיליה
– מספר עלי נענע
– קורט אורגנו
– 40 גרם שמן זית כתית מעולה
– מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חותכים את “המכסים” של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את פנים העגבנייה וממליחים מעט. הופכים לניקוז נוזלים.
- מבשלים את האורז עד לרמת אל דנטה ומסננים.
- מטגנים חצי שן שום קצוצה עם שמן זית, מוסיפים את תוכן העגבניות הקצוץ ומבשלים מעט.
- קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים למחבת ומתבלים.
- מוסיפים את האורז והטונה, מערבבים, וממלאים את העגבניות.
- מפזרים פקורינו מעל, סוגרים עם “המכסים”, מזליפים מעט שמן זית, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הצעת הגשה : מגישים חם לצד סלט ירוק או יוגורט קר – ונהנים ממנה ים-תיכונית עשירה, צבעונית ומדויקת לעונה.
