ראש השנה מביא איתו לא רק תקווה והתחדשות, אלא גם ריחות שמזכירים בית. הדבש, התה, התבלינים – כולם מתערבבים יחד בתוך עוגה אחת רכה, עסיסית ונימוחה, שהולכת איתנו שנים. אין צורך באבקות קסם, רק חומרים טובים, יחס מדויק, ותבנית עגולה פשוטה מאלומיניום – בדיוק כזו שעושה את העבודה. לא צריך לקשט יותר מדי – רק פיזור דקיק של אבקת סוכר מעל, וזהו. עוגה שקטה שמביאה איתה התחלה מתוקה.
מתאימה לתבנית אלומיניום עגולה בקוטר 20 ס"מ של המותג הוסטס
מצרכים:
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר חום כהה
- ¼ כוס סוכר לבן
- ½ כוס שמן קנולה
- ½ כוס דבש איכותי
- ½ כפית קפה נמס (רצוי מגורען)
- ½ כפית קינמון טחון
- קורט ציפורן טחונה (לא חובה אך מוסיף עומק)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס קמח לבן רגיל
- ¼ כוס מים פושרים
- אבקת סוכר לקישוט (לא חובה אך מוסיף מראה חגיגי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים קלות תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 20 ס"מ.
- בקערה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר הלבן והחום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את הדבש, השמן, הקפה, הקינמון והציפורן ומערבבים היטב.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה, ומוסיפים את המים. מערבבים בעדינות רק עד שהתערובת חלקה.
- יוצקים את כל הבלילה לתבנית.
- אופים במשך כ־35–40 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. אם החלק העליון משחים מהר מדי, ניתן להניח רדיד אלומיניום רופף מעל העוגה בעשר הדקות האחרונות.
- מצננים לגמרי בטמפרטורת חדר, ולאחר מכן מפזרים בעדינות אבקת סוכר.
טיפ:
רוצים טוויסט קטן? אפשר להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים לתוך הבלילה – הם משתלבים נהדר עם הדבש והקפה.
המתכון מובא באדיבות המותג הוסטס מבית היבואנית אינטרסן www.Intersun.co.il