שייק אגוזים בריא, טעים ומרענן באדיבות המותג הפיל היפני, צילום: יחצ

ב־22 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום האגוזים העולמי, תאריך שמוקדש למרכיב הקטן אך רב העוצמה הזה, שמוסיף טעם עשיר ומרקם מענג למגוון מנות ומשקאות. זו הזדמנות מצוינת לשלב אגוזים בתפריט היומי, לא רק כחטיף אלא גם כחלק ממשקאות בריאים ומפנקים. לכבוד היום החגיגי, מותג הכלים התרמיים הפיל היפני מציע מתכון לשייק אגוזים טבעי, עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים, שמתאים לפתוח איתו את הבוקר או ליהנות ממנו אחרי אימון.

 מצרכים

לשייק אגוזים טבעי (לכוס גדולה אחת)

  • 1  כוס חלב שקדים או חלב רגיל לפי ההעדפה
  • 1  בננה בשלה קפואה (למרקם קרמי)
  • חופן עלי תרד בייבי (שהם מלאים בכלורופיל וללא טעם חזק)
  •  1 כף חמאת אגוזים טבעית – לבחירה חמאת קשיו או חמאת שקדים או חמאת בוטנים אם אוהבים (ללא תוספת סוכר) או להמיר בחופן אגוזי מלך/קשיו מושרים במים לילה מראש
  • 1  כפית דבש או מייפל טבעי (לא חובה, לפי הטעם)
  • רבע כפית קינמון
  • 3–4  קוביות קרח (אם לא משתמשים בבננה קפואה)
  • רבע לימון סחוט

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל הרכיבים בבלנדר עוצמתי.
  2. טוחנים במשך כ־30 שניות עד לקבלת מרקם חלק, קרמי ואחיד.
  3. טועמים ומתקנים מתיקות לפי הצורך.
  4. מוזגים לכוס או לבקבוק ונהנים מהשייק הקר והמרענן בכל שעה של היום.

להעצמת הערכים התזונתיים, אפשר להוסיף כף זרעי צ’יה או פשתן טחונים, כפית פולן דבורים איכותי, או כפית תערובת פטריות מרפא, שנותנים בוסט של סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות. השילוב עם אגוזים יוצר משקה עשיר ומספק, שמתאים גם כארוחה קלה.

המתכון באדיבות מותג הכלים התרמיים הפיל היפני www.zojirushi.co.il

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן