מתכון עוף וירוקים בסיר אחד באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם

זהו מסוג התבשילים שממלאים את המטבח בריח של בית – ניחוח של בישול איטי, ירקות טריים ותיבול מדויק. השף גיל אבירם וסולתם מציעים גרסה רעננה ומזינה לעוף בסיר אחד, עם שילוב נדיב של ירוקים עונתיים כמו אפונה, שעועית וכרוב ניצנים, שמתחברים באופן טבעי לעסיסיות של שוקי העוף ולחמיצות המעודנת של מיץ לימון טרי. זהו מתכון שמתבשל לאט, סופג טעמים ומגיש לשולחן מנה שלמה ומאוזנת – צבעונית, בריאה ומלאת אופי. מושלם לימי חול או לארוחת שישי קלילה, מבלי להתפשר על הטעם.

סיר סוטז' 28 ס"מ, סדרת GLOBE

מצרכים:

8 יחידות שוקיים

1 בצל גדול קצוץ

3 עלי מנגולד קצוצים גס

3 קישואים קטנים פרוסים לטבעות בעובי של 2 ס״מ

4-5 שיני שום פרוסות גס

מלח ופלפל

4 כוסות ירוקים חלוטים (אפונה, במיה, שעועית, כרוב ניצנים)

מיץ מלימון אחד שלם.

אופן הכנה:

  • במעט שמן, מטגנים קלות את השוקיים עד לקבלת צבע זהוב עדין.
  • מוסיפים את כל הירקות מלבד הירוקים החלוטים ומערבבים היטב.
  • מתבלים במלח ופלפל ומכסים.
  • מאדים על אש בינונית קטנה 15-20 דקות.
  • מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד 40 דקות.
  • מוסיפים את הירוקים וסוחטים פנימה לימון שלם.
  • מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.

המתכון באדיבות השף וצלם האוכל גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם

מתכון עוף וירוקים בסיר אחד באדיבות השף גיל אבירם וסולתם, צילום גיל אבירם

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן