אין כמו מנה של ספגטי עם טוויסט כדי להפוך כל ארוחה למרשימה וחגיגית. המותג ברילה מעניק מתכון להכנת מנה של ספגטי בבטה עם פטריות ושום – שמתאים גם לטבעוניים. מדובר במנה עשירה, צבעונית ומלאה בטעמים, קלה להכנה ויפה להגשה חם או קר.

מצרכים:
- 320 גרם ספגטי בבטה ברילה (מס’ 13)
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 100 גרם שאלוט, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 600 גרם פטריות פרוסות
- כף עלי תימין טריים
- 3 כפות רסק עגבניות
- 200 מ”ל ציר ירקות
- 80 גרם אגוזי מלך
- 20 גרם שמרי בירה תזונתיים
- כפית מלח ים
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה ושומרים 150 מ”ל ממי הבישול.
- מחממים שמן זית במחבת, מטגנים שאלוט 3–4 דקות, מוסיפים שום ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות והתימין ומבשלים עד ריכוך והזהבה.
- מוסיפים רסק עגבניות ואת ציר הירקות ומביאים לרתיחה עדינה.
- טוחנים אגוזי מלך עם שמרי בירה, מלח ופטרוזיליה ליצירת “אבקת גבינה טבעונית”.
- מערבבים ⅔ מהתערובת עם הפסטה, מוסיפים בהדרגה מי בישול עד שמתקבל רוטב קרמי.
- מתבלים בפלפל שחור ומגישים עם יתרת ה”אבקה”.
בתאבון!










