מזג האוויר שבחוץ, הגשם והקור, מעוררים תשוקה עזה לקערת מרק חם ומשביע. אזאם כבר מכינים מרק, למה לא להתפנק עם מנה מהבילה מהמטבח הצרפתי: מרק בצל שניתן להכין בבית והתוצאה מושלמת וטעימה. השפים הצרפתיים יתעקשו שמרק בצל זו אומנות וצריך לפנות זמן ארוך במטבח בשביל להעמיד סיר ראוי, אבל אלעד אמסלם, השף הראשי של קפה גרג, מציע מתכון של מרק בצל בסגנון צרפתי, שניתן להכין בבית ב – 10 דקות בלבד!
מתכון להכנת מרק בצל:
• בצל סגול או לבן- 2 קג
• שיני שום 100 גרם
• שמן קנולה 100גרם
• תפוח אדמה מבושל 500גרם
• מים- 8 ליטר
• טריאקי 100 גרם
• ריבת בצל 2 כפות
• מלח 25גרם
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל ואת שיני השום לסלייס.
מטגנים בסיר 10דקות על אש גבוהה.
תפוחי אדמה מבושלים מגרדים בפומפיה ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק)
מוסיפים את המים , הטריאקי וריבת הבצל.
מבשלים כשעה וחצי, ממליחים , טועמים ומתקנים טעם אם צריך.
ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה .
בתאבון!