עוגת דבש בריאה לחג צילום יחצ

אין חג בלי עוגת דבש, אבל השנה אפשר ליהנות מהמתיקות בלי רגשות אשם.

הדיאטנית הקלינית ורוניקה מייזלר ,יועצת לחברת הרבלייף, מציעה גרסה בריאה ומעודכנת לעוגת הדבש הקלאסית , עם שיבולת שועל דקה,  דבש ושפע טעמים מחממים של קינמון וניל ורום. התוצאה: עוגה רכה, עסיסית ומפנקת ששומרת על המסורת, ועדיין מתאימה לכל מי שרוצה לשמור על אורח חיים מאוזן.

עוגת דבש בריאה לחג צילום יחצ

מצרכים (10 מנות):

  • 1  כוס שקדים שלמים, קלויים (או קמח שקדים מוכן)
  • ½  כוס שיבולת שועל דקה
  • 4  ביצים גדולות, מופרדות בטמפ’ החדר
  • ½  כוס דבש (או ⅓ כוס דבש + 2 כפות מייפל טבעי)
  • 1  מקל וניל איכותי
  • 1–2  כפות רום כהה איכותי (אפשר גם קוניאק/ברנדי עדין)
  • ½  כפית תמצית שקדים
  • ½  כפית קינמון (אפשרי: קורט אגוז מוסקט)
  • ½  כפית סודה לשתייה
  • ½  כפית מלח
  • 1  כפית מיץ לימון/חומץ תפוחים

לקישוט:  דבש + שקדים פרוסים קלויים + גרגרי רימון

עוגת דבש בריאה לחג צילום יחצ

שלבי הכנה:

  1. מחממים תנור ל־175°C ומרפדים תבנית קפיצית (24 ס"מ) בנייר אפייה.
  2. טוחנים שקדים ושיבולת שועל לקמח גס או דק, לפי העדפת מרקם.
  3. חוצים את מקל הווניל, מגרדים את הזרעים ומוסיפים אותם לקערת החלמונים.
  4. טורפים חלמונים עם דבש, זרעי ווניל, רום, תמצית שקדים והתבלינים עד שהתערובת חלקה.
  5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון עד לקצף לבן ויציב־רך.
  6. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך בלילת השקדים בשלושה סבבים.
  7. יוצקים לתבנית ואופים 30–35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם הקצוות משחימים מהר מדי, מכסים ברדיד אלומיניום.
  8. מצננים 10 דקות בתבנית, משחררים את הדפנות וממשיכים לצנן עד לטמפ’ החדר.
  9. לפני ההגשה: מזלפים דבש, מפזרים שקדים פרוסים ושפע של גרגרי רימון.

בתאבון!

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן