משטח פיצה מאבן של סולתם. צילום גל בן זאב

עוד לא הגיע הצהריים, והקטנים כבר שואלים: "יש שניצל עם קטשופ?" או "אפשר פיצה כמו אתמול?".

בין אם מדובר בארוחת ערב באמצע השבוע או ב"חטיף" של אחר הצהריים, לילדים יש העדפה ברורה למאכלים שמנחמים אותם, מספקים טעם עז ותחושת שובע מהירה. לרגל יום הג'אנק פוד הבינלאומי, שיחול השנה ב־21 ביולי, זו הזדמנות לעצור לרגע ולחשוב, אולי לא חייבים לוותר על המנות האלה, אלא פשוט להכין אותן אחרת. גרסה ביתית, טעימה ובריאה יותר, שגם תשמח את הילדים וגם תשאיר אתכם רגועים. מיכל דהן, מנהלת השיווק של מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, משתפת בכמה רעיונות פשוטים לשדרוג מנות פופולריות עם מינימום מאמץ ומקסימום ערכים תזונתיים.

צ'יפס אפוי – בלי שמן עמוק, ובלי תלונות

רוצים את הקראנץ' בלי הטיגון? פרסו תפוחי אדמה (או בטטה) למקלות דקים, ערבבו עם מעט שמן זית, מלח ופפריקה, ופרסו בתבנית בשכבה אחת, רצוי בתבנית שמפזרת חום באופן שווה. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות לפחות), ואפו עד שהשוליים משחימים. מתקבל צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים, והילדים אפילו לא ישימו לב להבדל.

קריספר קארבון סטיל מבית סולתם, אסף אמברם

שניצל ביתי עם טוויסט

אפשר להכין שניצלים דקים ופריכים מבלי לטגן. טבלו את פרוסות העוף בביצה, אחר כך בפירורי כוסמין או פנקו יפני (שמעניקים קראנצ'יות), והכניסו לאפייה קצרה בתנור חם. מתקבלת תוצאה זהובה, קריספית, ונקייה משמן מיותר. הילדים יאהבו ואתם תדעו בדיוק מה נכנס לקציצה.

פיצה בהתאמה אישית – תנו לילדים להרכיב לבד

במקום לחפש פתרון מהיר בפיצרייה הקרובה או במקפיא, הציעו לילדים להכין פיצה ביתית בעצמם. הניחו על השולחן פיתות מקמח מלא או בצק טרי, רוטב עגבניות פשוט (רסק עם קצת תבלינים), גבינה צהובה מופחתת שומן ותוספות לבחירה. כשהם מרכיבים לבד את הפיצה שלהם, הם לא רק נהנים מהתהליך, אלא גם פתוחים יותר לטעום דברים חדשים – כולל ירקות.

המבורגר ביתי – בלי רכיבים מיותרים

במקום קציצות קפואות או מוכנות מראש, טוחנים בבית בשר טרי או עוף, מתבלים בעדינות, ויוצרים קציצות שטוחות שמתאימות גם לילדים בררנים. כשאתם מכינים את ההמבורגר בעצמכם, אתם יודעים בדיוק מה יש בו – בלי רכיבים מיותרים ובלי תוספים מפתיעים. אפשר גם לגוון עם קציצות מהצומח, כמו עדשים, קינואה או טופו, שטיגון קצרצר או אפייה יהפכו אותן לעסיסיות וטעימות. מגישים בתוך לחמנייה מקמח מלא עם ירקות טריים, ויש לכם ארוחה שהלב והשכל שלמים איתה.

מחבת לבישול ארבעה המבורגרים במקביל מבית סולתם, צילום: גיל אבירם

קינוח מתוק – בלי עודף סוכר

אם הילדים מבקשים משהו מתוק אחרי האוכל, אין צורך להוציא עוגה או גלידה תעשייתית. הכינו יחד כדורי תמרים עם קקאו ושיבולת שועל, פנקייקים קטנים מבננה וקמח שיבולת שועל, או יוגורט מוקפא עם פירות חתוכים. כל אלה מעניקים מתיקות טבעית ותחושת שובע, בלי העומס של סוכר מיותר.

אין צורך להוציא את הג'אנק פוד מהבית או לנהל מלחמות יומיומיות על כל ארוחה. לפעמים כל מה שצריך זה מעט יצירתיות, גישה רגועה וחומרי גלם טובים יותר. כך תוכלו לאכול יחד, ליהנות מהטעמים שהילדים אוהבים, ולהכניס הביתה עוד קצת בריאות, בלי שאף אחד ירגיש שוויתר על משהו.

המאמר נכתב על ידי מיכל דהן, מנהלת שיווק ופרסום במותג כלי הבישול והאפייה סולתם

מבחת פנקייק פרצופים של סולתם, צילום: גיל אבירם

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן