מי אמר שפסטה ובריאות לא הולכים יחד? המתכון החדש מאת ורוניקה מייזלר , דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף משלב בין חומרי גלם טריים, טעמים ים-תיכוניים ורוטב קליל שמלטף את הלשון, ומוכיח שפסטה יכולה להיות גם חטובה וגם טעימה.
פסטה בריאות:
(סקיני פסטה בשילוב עם פסטה רגילה עם פטריות וקישואים, 2-3 מנות)
רכיבים:
- 1 חבילת סקיני פסטה (מסונן)
- 100 גרם פסטה רגילה (לא מבושלת)
- סלסלת פטריות טריות-חתוכות לרבעים
- 4 קישואים-חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1-2 כפות פרמז'ן מגורד
- אופציונלי: 1-2 כף עלי בזיליקום.
- אופציונלי: מעט גרידת לימון טרייה או מיץ מחצי לימון בסוף
פסטה בריאות צילום יחצ
אופן ההכנה:
- לבשל את הפסטה הרגילה עד לדרגת אל-דנטה (רכה מבפנים, אבל עדיין מעט מוצקה במרכז), לסנן ולשטוף במים קרים.
- במחבת רחבה, לחמם שמן זית ולהוסיף את השום. לטגן 30 שניות בלבד, עד שמפיץ ניחוח.
- להוסיף את הפטריות ולטגן על אש בינונית־גבוהה עד שהן מזהיבות ומשחררות נוזלים.
- להוסיף את הקישואים, לערבב ולטגן עוד כ־5–6 דקות עד שמתרככים מעט אך שומרים על מרקם.
- לתבל במלח, פלפל (בזיליקום).
- להוסיף את הסקיני פסטה ואת הפסטה הרגילה, לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד 2–3 דקות עד שהכול מצופה היטב ברוטב הירקות.
- לכבות את האש, להוסיף פרמזן וגרידת לימון, לערבב בעדינות.
- לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש חם עם פטרוזיליה טרייה.
בתיאבון 🙂