הילדים היום יודעים לעשות כמעט הכל לבד, אפילו דברים שחלקנו מתקשים בהם, כמו איך לתקן בעיות באינטרנט או להפוך תמונה של סבתא מלפני 80 שנה לצבעונית בעזרת ה-AI. אז אם הם יודעים לעשות הכל לבד, למה שלא יידעו גם לבשל בעצמם? אספנו עבורכם שלושה מתכונים בריאים, מזינים ופשוטים להכנה – כאלו שגם הילדים יוכלו להכין לבדם בימי החופש.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.
פסטיבל ירקות
המצרכים לפסטה:
1 חבילת פסטה מקמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
כפית מלח
המצרכים לרוטב:
1 בצל
2 עגבניות
1 גמבה אדומה
1 סלק מבושל
חופן עלי סלרי
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
כפית אורגנו
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים .
- כשהפסטה רכה מסננים אותה מהמים אבל משאירים 1 כוס מי בישול הפסטה .
- חולטים את העגבניות (מכניסים אותן לקערה עם מים רותחים) ומקלפים מהן את הקליפה.
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות במחבת עם שמן הזית.
- קוצצים את העגבניות, הגמבה האדומה, הסלק ומוסיפים אותם למחבת.
- מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המלח, הפלפל שחור, האורגנו והמים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
- מכניסים למחבת את הפסטה עם מי הבישול שלה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את עלי הסלרי ומשאירים לבישול של עוד 5 דקות.
* הצעה- הגישו את הרוטב בנפרד.
המתכון: כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא)
המצרכים:
חבילת טופו משי (רך)
חופן עגבניות מיובשות
כפית אורגנו
חופן בזילקום טרי
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית מים
קורט מלח הימאלייה
אופן ההכנה:
- קוצצים את העגבניות המיובשות לחתיכות קטנות.
- קוצצים את עלי הבזילקום לחתיכות קטנות.
- טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מורחים את התערובת על פרוסת לחם (מקמח מלא).
* נשמר עד שבוע במקרר.
פלאפל וטחינה- הכי ישראל שיש!
המצרכים לכדורים:
1 כוס של גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל לבן יבש
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
כף כמון
רבע כפית מלח הימאלייה
המצרכים לטחינה:
חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון טרי
מלח לפי הטעם
1 שן שום כתוש
אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי התערובת לכדורים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.
קורצים עיגולים מהעיסה ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה-20 דקות
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.
*הצעה: מוסיפים סלט ירקות טרי ומגישים עם הפלאפל והטחינה.