קרדיט: צילום סטודיו טקה

גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומי לצליאק (13 בספטמבר) מציין מהפכה קולינרית מרתקת. מתפריט מצומצם לאנשים עם צליאק, העולם התקדם לעידן שבו אוכל ללא גלוטן הפך לטרנד עולמי. בין אם אתם מתמודדים עם צליאק, רגישים לגלוטן או סתם חובבי טעמים חדשים ובריאים, המתכונים הבאים יוכיחו שאוכל ללא גלוטן הוא הרבה יותר מ"אוכל בריאות" – הוא חגיגה אמיתית לחך! מווראפ כרובית טבעוני ועד טארט בננה עם סביצ'ה אבוקדו ותות, הכירו מתכונים שיגרמו לכם לשכוח שאי פעם התגעגעתם לגלוטן.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

ווראפ כרובית טבעוני
מצרכים:

• 200 גרם אורז מלא
• שמן זית
• 1 כרובית
• מלח
• 130 גרם חומוס מבושל
• 1 כף כמון
• 1 כפית קינמון
• 2 כפיות אבקת שום
• 2 כפיות פפריקה
• מלח לפי הטעם
• 2 כפות רוטב חריף
• כוסברה טרייה

לטורטיות

• 4 טורטיות ללא גלוטן
• 80 גרם עלי תרד בייבי

אופן ההכנה:

מקפיצים את האורז במחבת עם מעט שמן. מכסים במים ומבשלים על חום בינוני במשך 35 דקות.
חותכים את הכרובית ומבשלים במים רותחים עם קורט מלח במשך 5 דקות או עד שהיא מתרככת (אבל לא לבשל יתר על המידה). מסננים.
במחבת, מקפיצים את הכרובית יחד עם החומוס המבושל והתבלינים. מוסיפים את הרוטב החריף. מערבבים את הכרובית והאורז בקערה עם כוסברה קצוצה.
מורחים את המילוי על הטורטיות ומוסיפים מעט עלי תרד בייבי למעלה.
מגלגלים את הווראפים ומשחימים אותם בעזרת מחבת פסים חמה.

טארט בננה עם סביצ'ה אבוקדו ותות
מצרכים:
לטארט בננה
• 2 בננות
• שמן זית
• 2 כפיות אבקת שום
• מלח
• 1 כפית פלפל לבן
למילוי
• 1 אבוקדו
• 8 תותים גדולים
• ½ בצל סגול
• 1 פלפל חלפיניו
• 2 ליים
• שמן זית כתית מעולה
• מלח
• כוסברה
הוראות הכנה:
לטארט בננה
מבצעים חתך לאורך הבננה ומקלפים אותה בזהירות. חותכים לשלושה חלקים באורך של אצבע כל אחד.
מברישים את חתיכות הבננה בתערובת של שמן זית, אבקת שום, מלח ופלפל לבן.
מניחים אותן במכשיר איירפרייר למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס.
משתמשים בסוחט לימונים כדי לעצב את טארט הבננה (צורת קערה קטנה). מחזירים לאיירפרייר למשך 10 דקות נוספות ב-180 מעלות, הופכים אותם באמצע הזמן.
למילוי:
מועכים את האבוקדו וחותכים את התותים לקוביות.
קוצצים דק את הבצל הסגול והפלפל חלפיניו.
משלבים את התותים, הבצל והפלפל בקערה ומוסיפים מיץ ליים, שמן זית, מלח וכוסברה.
ממלאים את טארט הבננה עם האבוקדו ומניחים מעל סביצ'ה תות.

 

קרדיט: צילום סטודיו טקה

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן