קרדיט: Küppersbusch studio

לפני הצום, חשוב לאכול אוכל מזין ומשביע, אבל לא כזה שיגרום לנו להרגיש כמו בלון. אחרי שמיצינו את הבשרים של ארוחת החג, הגיע הזמן לגוון עם ארוחה חלבית שתשאיר אותנו שבעים ומרוצים לאורך כל יום הכיפורים. אפשר להתחיל עם מרק אפונה קרמי, להמשיך עם ריזוטו זעפרן שיגרום לכל אחד להרגיש כמו שף איטלקי. ולסיום, עוגת "עקיצת הדבורה" עם טוויסט מיוחד שתשאיר טעם מתוק בפה עד צאת הצום. מי אמר שארוחה מפסקת צריכה להיות כבדה ומשעממת?

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

מרק אפונה קרמי
מצרכים:
למרק:
• 1 תפוח אדמה גדול או 3 קטנים
• 1 בצל ירוק
• שמן זית
• 750 מ"ל ציר ירקות
• 750 גרם אפונה
• מלח
• פלפל
עבור הקרוטונים:
• ½ בגט
• שמן זית
• גבינת שמנת
• פרחים אכילים
• גבעול בצל ירוק
• שמיר
• פלפל טחון
עבור הקישוט:
• יוגורט יווני
• קרוטונים

אופן ההכנה:
עבור המרק: מקלפים וחותכים את תפוח האדמה לחתיכות ומניחים בקערה. מכסים בניילון נצמד, עושים חורים קטנים לשחרור האוויר ומבשלים במיקרוגל למשך 5 דקות בעוצמה מרבית.
בסיר עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל הירוק החתוך לקוביות (שומרים את גבעול הבצל לקישוט הקרוטונים).
כשהבצל מטוגן, מוסיפים את תפוח האדמה, האפונה וציר הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. שופכים לתוך בלנדר, מוסיפים מלח ופלפל ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי.
עבור הקרוטונים: בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את הקרוטונים. חותכים את הבגט לפרוסות, מניחים אותן על תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומזליפים שמן זית בנדיבות. אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 5-10 דקות או עד שהלחם מזהיב והופך לפריך.
משאירים לצינון, מורחים גבינת שמנת ומקשטים עם גבעול בצל ירוק קצוץ, מעט עלי נענע קטנים, פרחים אכילים, פלפל וזילוף שמן זית.
מגישים את המרק בצלחת, מקשטים במעט יוגורט יווני ומגישים עם הקרוטונים.

קרדיט: Küppersbusch studio

ריזוטו זעפרן עם טרטר דגים ופיסטוקים קלויים
מצרכים:
עבור טרטר הדגים:
• 8-10 נתחי דגים (כגון סלמון או דניס)
• ¼ בצל אדום
• 1 כפית שמן חריף
• ½ כפית שמן שומשום
• ½ ליים
• גרידת ליים
• מלח
• פלפל
עבור הריזוטו :
• ½ בצל
• שמן זית
• ½ כפית חוטי זעפרן
• 1 כוס אורז ארבוריו או קרנרולי
• 3 כוסות ציר דגים או ציר ירקות
• 40 גרם חמאה
לקישוט:
• 80 גרם פיסטוקים קלויים
• עלי שמיר טריים
• פרחים אכילים
אופן ההכנה:
עבור הטרטר: מסירים את העור במידת הצורך וקוצצים דק את נתחי הדג. מערבבים בקערה עם הבצל האדום הקצוץ ושאר המרכיבים. שומרים במקרר.
עבור הריזוטו זעפרן: מרתיחים את ציר הדגים, וכשהוא רותח, מנמיכים את החום לרמה הנמוכה ביותר האפשרית כך שהציר יישאר חם מבלי להמשיך לרתוח.
קוצצים את הבצל ומבשלים במחבת עם שמן זית. כשהבצל שקוף, מוסיפים את חוטי הזעפרן ומבשלים למשך כמה שניות.
מוסיפים את האורז, מקפיצים קלות עם הבצל, ומוסיפים מצקת אחת של ציר. מערבבים כדי לשחרר את עמילן האורז ולצמצם את הציר. חוזרים על התהליך עד שהציר נגמר והאורז מבושל, כלומר, למשך כ-20-25 דקות.
באותו הרגע, מסירים מהחום, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים שוב כדי להפוך את הריזוטו לקרמי.
מסדרים על צלחת מעגל דק של ריזוטו, מוסיפים כדור קטן של טרטר ומסיימים עם הפיסטוקים הקלויים, עלי השמיר והפרחים האכילים לקישוט.

קרדיט: Küppersbusch studio

עוגת עקיצת הדבורה עם טוויסט
מצרכים:
עבור הבצק:
• 15 גרם שמרים
• 120 מ"ל חלב
• 250 גרם קמח
• 1 ביצה
• 60 גרם סוכר לבן
• גרידה מ-1 תפוז
• 1 כפית תמצית וניל
• מלח
• 80 גרם חמאה
עבור ציפוי השקדים:
• 100 מ"ל שמנת מתוקה
• 50 גרם סוכר לבן
• 50 גרם דבש
• 40 גרם חמאה
• 100 גרם שקדים פרוסים
עבור המילוי:
• גלידת וניל
אופן ההכנה:
עבור הבצק: מוסיפים את השמרים לחלב החמים ונותנים לתסוס למשך 5 דקות. מוסיפים את הקמח המנופה ותערובת השמרים והחלב לקערה ולשים. מוסיפים את הביצה, הסוכר, גרידת התפוז ותמצית הווניל. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים ללוש. מסיימים ללוש מחוץ לקערה ונותנים לבצק לנוח בקערה מכוסה עד שהוא מכפיל את נפחו.
בינתיים, מכינים את ציפוי השקדים: בסיר קטן, מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, הסוכר, הדבש והחמאה. מסירים מהחום ומוסיפים את השקדים הפרוסים.
על תבנית אפייה מכוסה בנייר אלומיניום או משטח סיליקון, מניחים רינג מתכת. מניחים את הבצק במרכז הרינג ובעזרת הידיים מותחים אותו עד הקצוות. נותנים לו לתפוח שוב עד שהוא מכפיל את נפחו.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומכסים בציפוי השקד. אופים למשך 10 דקות נוספות ומניחים להתקרר לפני המילוי.
חותכים את העוגה לחצי ומורחים שכבה של גלידה. מכסים עם החצי העליון ומגישים.

קרדיט: Küppersbusch studio

 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן