טו באב, חג האהבה העברי, הוא הזדמנות מושלמת לחגוג את האהבה דרך חוויות קולינריות מיוחדות ובילויים רומנטיים. במדור זה נגיש לכם את המתכונים הטעימים ביותר, המסעדות המומלצות והרעיונות לבילוי שיהפכו את החג שלכם לבלתי נשכח.
רשת BBB משיקה ארוחה מיוחדת לט"ו באב בדיל זוגי ב- 169 ₪ בלבד
3 מנות ראשונות לבחירה + בירה מהחבית וקוקטייל
רשת מסעדות ההמבורגרים BBB מציעה לכבוד חג האהבה, ט"ו באב, ארוחה מיוחדת בדיל זוגי.
דיל ט"ו באב הזוגי כולל שלוש מנות ראשונות לבחירה, מבין בורגוס רינגס, כרובית פריכה, סלט שורשים, צי'פס בטטה כנפי BBB ונאגטס עוף, לצד קוקטייל מתקתק וחצי ליטר בירה קרלסברג מהחבית צוננת.
מחיר הדיל הזוגי: 169 ₪ בלבד.
הדיל הזוגי בתוקף בין התאריכים 19.08.24-22.08.24, החל מהשעה 17:00
בישיבה במסעדות BBB, ברחבי הארץ.
ט"ו באב ב OLA OLA
המסעדה תלבש חג ותהיה מקושטת באווירה רומנטית, מבחר מנות ספיישל, קינוח זוגי
מוזיקה תנעים את האווירה ותעשה הרבה שמח
מסעדת הולה הולה הכשרה בניצוחו של השף שקד פחימה תגיש בערב חג האהבה ט"ו באב, יום ראשון ה- 18 באוגוסט, מנות ספיישל רומנטיות משלל גבינות והדגה היומית לצד שמפניה לאורך כל הערב וורדים לכל שולחן. בין המנות ספיישל ניתן למצוא: שיפוד דג על יוגורט לימון כבוש , וסלטון רענן של אורגולה בצל סגול, ונענע 72 ₪ ; סשימי דג אינטיאס אבטיח, בזילקום ובסלמי מצומצם 68 ₪ ;קינוח זוגי – עץ המנגו מוס מנגו , קרמבל שוקולד לבן , וקולי מנגו ונענע.
מהבר של הולה הולה מבחר קוקטיילים קיציים לדוגמא: יא ג’מעה אוזו 12 קרמל ונענע, מרגש ומפתיע 61 ₪ ; בינת אלימן קליל וכייפי, בלוודר וודקה, מחית מנגו ולימון 61 ₪ ; איילת חן טנקרי פסיפלורה, מלפפון נענע וטוניק מזרח תיכוני. ג'ין וטוניק מתוחכם 65 ₪ ועוד..
אודות המסעדה –
הולה הולה היא מסעדה חלבית כשרה, המשלבת בין חוויה יוקרתית לאווירה שמחה ותוססת בניצוחו של השף שקד פחימה. המסעדה החבויה בתוך סמטאותיו של שוק הכרמל מציעה הרמוניה מושלמת של אוכל טוב ואווירת שוק כשהקונספט המרכזי העומד מאחורי סוד האירוח הוא שילוב מנצח בין מנות אלגנטיות נפלאות לאווירה ישראלית אותנטית, המעניקה חוויה קולינארית אקסקלוסיבית. למסעדה תפריט חלבי כשר הכולל מנות ים תיכוניות המשלבות דגים וגבינות, ותפריט קוקטיילים עשיר ומיוחד.
אהבה באמצע הקיץ במלון קרלטון תל אביב: בואו ליהנות מפסק זמן זוגי בט"ו באב, חג האהבה
לרגל ט"ו באב מלון קרלטון תל אביב בהובלת המנכ"ל יוסי נביא, מזמין את זוגות האוהבים ליהנות מחוויה אורבנית רומנטית, ולחגוג את חג האהבה במלון יוקרתי הממוקם בלב רצועת החוף. האירוח כולל הפתעה מתוקה בחדר, חדר Deluxe עם נוף מלא לים, ארוחת בוקר עשירה ומפוארת מעל גלי הים, בריכה על גג המלון אל מול נוף עוצר נשימה ופעילות משותפת ייחודית לט"ו באב.
מחיר החבילה 2199 ₪ ללילה לזוג.
החבילה בתוקף ביום ראשון 18.8.2024.
*מלאי החדרים מוגבל וההזמנות יאושרו על בסיס מקום פנוי בלבד.
מלון קרלטון תל אביב הוא המלון הטוב ביותר בישראל לשנת 2023 על פי אתר World Travel Awards. המלון המעוטר בחמישה כוכבים, מממוקם על קו החוף של תל אביב יפו בצמוד למרינה גורדון. המלון מתפאר ב15 קומות ושודרג בשנים האחרונות כולל סוויטות עם נוף פנורמי לים התיכון, טרקלין עסקים, ג'קוזי על גג המלון ובמתחם הספא, מסעדת שף FLAME ועוד. קרלטון בעל רזומה של 40 שנה ונמצא בצמוד למרכז העסקים והבילויים של תל אביב. מגג המלון ניתן להשקיף על הנוף של תל אביב-יפו ב360 מעלות עם מתחם ג'קוזי ובריכה בלוקיישן הכי שווה בעיר.
ט"ו באב בבר הקוקטיילים 'קולולו'
בר הקוקטיילים קולולו בפתח תקווה מציע מבחר קוקטיילים ומבחר עשיר של מנות ביסטרו חדשות עדכניות ומגוונות לצד הדרינק. העיצוב של הבר מהפנט וייחודי ומשלב סימפוניה של צבעים ויצירתיות, נברשות מפוארות ועוד.. לצד העיצוב הקוקטיילים והאוכל מציע הבר אווירה הכוללת מוזיקה בסגנון אפרו ביט, דיפ האוס, רגאי לאונג' ועוד..
בערב ט"ו באב, יום ראשון 18.8 יציעו למבלים תפריט זוגי ב-250 שקלים שיוגש החל מ-18:00 בערב. התפריט כולל: 2 קוקטיילים לבחירה מהתפריט קוקטיילים העשיר, מנת פתיחה של לחם הבית, 2 מנות לבחירה מהתפריט ולסיום הארוחה, יוגש קינוח אחד לבחירה ו 2 צ'ייסרים. (מותנה בהזמנת מקום מראש).
בין המנות לבחירה: פופ קורן מנת פתיחה על בסיס גרעיני תירס טריים אותם אנחנו מגלחים מהקלחים, עוטפים בטמפורה ומגישים לצד ספייסי מאיו ; פרעצל תבשיל ארוך של בשר אסאדו המתובל עם תבלינים חמים ומעושנים הנותנים לו מתיקות עדינה וארומה של ברביקיו. את הבשר אנחנו מגישים בלחמניית פרעצל ; טירדיטו ווחאקה קרפצ'יו דג ים, ויניגרט וזעתר ולחם קלוי ; גירוס דג ים 200 גרם פילה לברק אותו אנחנו מפרקים לפלייקים בשרניים ומוסיפים לו עשבי תיבול טריים כמו נענע, כוסברה ורוקט ומתבלים בשמן זית ולימון. התוצאה היא סוג של סלט דג חם שיושב על לחם שטוח עם יוגורט עיזים ; קרפצ'יו סלק סלק פרוס דק עם בלסמי, שמן זית, צנוברים, מיקרו בזיליקום וגבינת רוקפור מגורדת; סוכריות סלק טורטליני מבצק סלק ממולא בגבינת עיזים ומסקרפונה מוגש על רוטב שמנת פרמזן וסירופ סלק עם גבינתרוקפור מגורדת; פסטה רוטלו דפי פסטה מגולגלים במילוי תרד, כרישה, מנגולד ומיקס גבינות מוגש עם רוטב שמנת ויין לבן ועוד מנות רבות אחרות..
ב'קולולו' תפריט קוקטיילים הנרקחים במטבח מקצועי בו את הכל מכינים מאפס ומחומרי גלם מעולים בהובלת המיקסולוג טל גנץ. תפריט הכולל מגוון רחב של קוקטיילים המוגשים מכוסות קלאסיות ועד כוסות ייחודיות כדוגמת כריש, גולגולת ועוד המון צורות הגשה מפתיעות. קוקטיילים לדוגמא: SASSY RED קוקטייל מסקרן מבוסס וודקה קטל 1, איזון חמוץ מתוק בעזרת לימון ורימון טרי (שנסחט במיוחד עבורנו) וטעמי ליצ'י ותות ; K SMASH קוקטייל עם טוויסט לבזיל סמאש הקלאסי מחוזק בליקר עשבים, מלפפון, פלפל אנגלי ורוזמרין חרוך עם ליים טרי ; TIKI VIBE קוקטייל עם טעמי פירות מתפוצצים מוגש כל פעם בכוס TIKI ייחודית ושונה, מבוסס קפטן מורגן ספייס, מחית בננה, סירופ פירות יער, מיץ תפוזים ומיץ אננס ;
POWER SLAM קוקטייל ה"כריש" המעשן שלנו, מבוסס קוניאק הנסי VS ליקר תפוז דם, ליים טרי וסירופ פרחי סמבוק. וקוקטיילים רבים נוספים.
ט"ו באב בלב המדבר- הערבה התיכונה – הפקה ייחודית להצעת נישואין וחגיגת אהבה זוגית ארוחת שף, טיול ג'יפים, תצפית נוף
אוגוסט 2024
תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה, מזמינה את הזוגות האוהבים בט"ו באב שחל
בין ה- 18-19.8 חג האהבה העברי, לחגוג את האהבה בלב המדבר בארוחת שף רומנטית עם תצפית כוכבים, או בטיול ג'יפים והצעת נישואין מקורית אל מול נופי בראשית המדבריים.
ארוחת שף רומנטית במדבר עם תצפית כוכבים
השף ינון בארי ומורה הדרך ארז אקשוטי מהמושב פארן, מציעים ארוחת שטח רומנטית עם תצפית כוכבים בקונספט המשלב קולינריה וטבע מדברי, בה יגיש השף בארי ארוחה לאור שקיעה שתכלול: סלט אסייתי, קארי עם עוף או טופו, ירקות ועשבי תיבול לצד אורז יסמין, קינוח של בננה פודינג, וחליטת תה קרה.
מחיר: 500 ש"ח לזוג | מתי: עד סוף חודש אוגוסט.
הפקה ייחודית להצעת נישואין אל מול נופי בראשית המדבריים
מורה הדרך ארז אקשוטי מציע מסע אהבה ייחודי לזוגות במהלכו, יוצאים לטיול ג'יפים בשקיעה, עם הסברים גיאופוליטיים והיסטוריים, על המדבר וסוד הפלא של החקלאות המדברית המצטיינת, פוגשים בצמחי המדבר ובעלי החיים של הערבה, בהמשך מגיעים לנקודת תצפית הצופה על בקע הערבה, שם תחכה לזוג פינה רומנטית עם מזרונים, כריות, מחצלות, שולחנות נמוכים ובקבוק יין, המקום המושלם לקיים את הצעת הנישואין המרגשת, אותה גם ניתן לתעד.
משך הפקת הנישואין כולל טיול – כשעתיים וחצי | מחיר- 900 ש"ח לזוג | בתיאום מראש.
טיול ג'יפים בשקיעה וארוחת שף רומנטית במושב פארן
יוצאים לטיול ג'יפים בשקיעה, עם הסברים גיאופוליטיים והיסטוריים, על המדבר וסוד הפלא של החקלאות המדברית המצטיינת, פוגשים בצמחי המדבר ובעלי החיים של הערבה, ומגיעים לנקודות תצפית הצופות על בקע הערבה ונקודות עניין נוספות. הטיול מסתיים בארוחת שף בחצר בפארן, המתבססת על גידולים מקומיים וכוללת 7 מנות ומתוכן שני קינוחים.
מחיר טיול וארוחה: 1,000 ש"ח לזוג | בכל טיול יש מקום לשני זוגות.
שף ינון בארי- החל את דרכו במסעדות היוקרה בלונדון, חזר הביתה למושב פארן, שם מארח ארוחות שף בגינת הבית, בהן משלב את הירקות הטריים מהמשק המשפחתי במושב.
ארז אקשוטי- מורה דרך החל את דרכו במסע בבייג'ינג, שם גם למד סינית, בהמשך חזר לארץ, כאן הוא מדריך מטיילים ותיירים.
ט"ו באב: חוגגים אהבה בטייסטינג רום
בילוי זוגי במחיר מיוחד ואווירה רומנטית
בבר הטייסטינג רום, מרתף היין המעוצב בשרונה מציעים חוויה זוגית ורומנטית.
ביום ראשון 18.8.2024 ארוחה זוגית חגיגית לערב ט"ו באב ומוזיקה שתנעים את האווירה.
המחיר הכולל עבור הבילוי הרומנטי הוא 499 שקלים לזוג.
הארוחה כוללת: בקבוק יין יקב גבעות לבחירה ; פוקאצ'ת הבית ; סשימי סלמון ; סלט מקפרי ; בריוש סנט מור ; סלמון מאודה במעטפה ; טירמיסו.
בנוסף, במהלך כל החודש בילוי זוגי הכולל פלטת גבינות המיוצרות במחלבת בוטיק מקומית ובקבוק יין של יקב הר אודם (לבן/אדום לבחירה) במחיר 199 שקלים לזוג בתוקף עד ה 31.8.2024.
אודות הטייסטינג רום
הבר מציע חווית בילוי ייחודית של שתיית יינות משובחים שמתאימה מאד לכאלו שעוד לא גילו מהו היין המועדף עליהם ורוצים להתנסות במגוון רחב של יינות כשרים מהארץ ומהעולם ממגוון יקבים שונים. בין היקבים שניתן למצוא: שילה, פסגות, טפרברג, לוריא, הר אודם, טוליפ, קסטל, יפו, תבור, פלם, דלתון, ירדן.
מקבלים כרטיס מגנטי, קוטפים גביע יין מהמתלים המיוחדים ומוזגים ממגוון היינות באופן עצמאי, מערכות מזיגה אוטומטיות וחדשניות המונעות מהיין להתחמצן לאחר שנפתח, בכל רגע נתון 32 יינות שונים ממתינים לטעימה, בחצי כוס או בכוס. להסבר והדרכה מוצע שירות סומלייה שעוזר לבחור את היין לפי סגנונות, טעמים, תחושות ואזורים גיאוגרפיים.
ט"ו באב בסינמטק תל אביב
הרצאה + הקרנת טרום בכורה + כוס יין
הרצאה: ריוחה – אז והיום: מסע בעקבות הקלאסיקה הספרדית | ד"ר דניאל מור
הקרנת הסרט: ריוחה ארץ אלף היינות
כוס יין במתנה: בבר היין בריקס בכיכר גבעון ת"א, בשיתוף דרך היין
18.8.24 | יום ראשון | 20:00 | סינמטק ת"א
סינמטק תל אביב יציין את יום האהבה באירוע מיוחד הכולל הרצאה של ד"ר מור דניאל, כתב יין ומרצה בכיר בתחום היין בישראל. לאחר ההרצאה תתקיים הקרנת טרום בכורה לסרט דוקומנטרי על חבל הארץ 'ריוחה' – ריוחה: ארץ אלף היינות.
בסיום הקהל מוזמן להגיע לבר היין BRIX-TL בכיכר גבעון שסמוכה לסינמטק. האירוע מתקיים בשיתוף "דרך היין."
* שובר היין תקף בין התאריכים 18.09.24-18.08-24. כוס יין תינתן מהמגוון שיציע בר ביין לאורחי האירוע עד גמר המלאי " ט.ל.ח.
הרצאה: ריוחה – אז והיום: מסע בעקבות הקלאסיקה הספרדית
מאת ד"ר מור דניאל, עיתונאי יין בעיתון הארץ ומרצה בכיר בתחום היין בישראל.
מיליוני שותים ברחבי העולם נהנים במהלך חייהם מכוס יין ספרדי מחבל הארץ ריוחה.
מה הם בעצם יודעים על היין הזה? רגע לפני הקרנת הסרט של הבמאי הבמאי, חוסה לואיס לופז לינארס, שייקח את הצופים למסע מרתק בריוחה, ארץ היין המפותלת ששוכנת לאורך נהר האברו, בין העיירות הארו ואלפארו וגובלת בהרים הקנטבריים, תתקיים הרצאת ההכנה שתצייד את הצופים ברקע הנדרש לקראת הצפייה בסרט: היסטוריה, פוליטיקה, אקלים, אדמות, זני ענבים, קולינריה וכל בדיד מידע שיגרום להרגשה של יציאה למסע חוויתי מרהיב ליגרום לצופים לטעום עוד ועוד יינות מאזור היין הכי קלאסי בספרד (כ- 30 דקות).
הקרנת טרום בכורה | ריוחה: ארץ אלף היינות | Rioja: The Land of a Thousand Wines
סרט תיעודי המציג חקר חושי, כפי שלא נראה מעולם, של תענוגות החיים על ידי היכרות עם היין, האדמה והאנשים של ריוחה. מסע חושני אל הארץ בה ההיסטוריה סובבת סביב יין וחושפת לנו את אחד היינות הטובים בעולם (96 דקות).
כוס יין במתנה בבר היין בריקס
לאחר האירוע הקהל מוזמן להתארח בבר היין ,BRIX הנמצא בכיכר גבעון, הסמוכה לסינמטק.
ניתן לבחור כוס יין מהמגוון שיוצע לאורחי האירוע *
* שובר היין תקף בין התאריכים 18.09.24-18.08-24. כוס יין תינתן מהמגוון שיציע בר ביין לאורחי האירוע עד גמר המלאי " ט.ל.ח.
מחיר: 75 ₪ לכרטיס, 45 ₪ למנויי הסינמטק. אורך האירוע כולו כשעתיים.
ערב זוגי רומנטי יערך לרגל לט"ו באב עם הזוג עדן הראל ועודד מנשה במופע זוגי "לא רואים עין בעין" ולאחריו הקרנת הסרט "איתנו זה נגמר"
לרגל ט"ו באב, חג האהבה, יערך מופע זוגי "לא רואים עין בעין", עם עדן הראל ועודד מנשה, שהפכו לזוג מהאגדות ועברו תהליך משותף של התחזקות לדת.
המופע הזוגי יערך בקניון עופר רחובות, מקבוצת קניוני עופר, ייערוך ב 18.08.24, בשעה 19.30, במסגרתו הראל ומנשה יספרו את סיפור חייהם הבלתי שיגרתי, במופע מרתק ומשעשע, החושף את הזוגיות המתוקשרת שלהם, החיפוש, ההתקרבות לדת, הסביבה המופתעת והתמודדות היומיומית…המופע משלב חלקים מהזוגיות ומדבר על העבר הפרוע של עדן והחיים המרובעים של עודד בערוץ הילדים, לעומת החיים השונים שהם מנהלים כיום. כמו כן על כמות הילדים המבורכת שלהם 6, על החיים הקיצוניים ומלאי השינויים שעדן עברה (MTV, מעברים בין בתי ספר/דירות/תקופה של התנזרות במזרח) ושאר מסע חייה המרתק. לעומת חייו של עודד, שגדל בצפון תל אביב בחיים רגועים עם הרבה שגרה.עדן משתפת את הקלפים שקיבלה במסע החיים שלה בעבר, איך היא שיחקה איתם ואיך שהיא הגיע לאן שהיא באמת איחלה לעצמה להגיע – לשלמות פנימית. השוני ביניהם, ההבדלים שהופכים קומיים ויוצרים סיטואציות מעניינות.
לאחר המופע הזוגי יוקרן הסרט : "איתנו זה נגמר " : סיפורה של לילי בלום (בלייק לייבלי), אישה המתגברת על ילדות טראומטית ועומדת לפתוח פרק חדש בבוסטון ולרדוף אחרי חלום חייה, לפתוח עסק משלה. מפגש מקרי עם נוירוכירורג מקסים רייל קינקייד מצית קשר חזק, אך בעוד השניים מתאהבים, לילי מתחילה לראות צדדים ברייל המזכירים לה את מערכת היחסים של הוריה. כשאהובה הראשון של רייל, אטלס קוריגן, חוזר לפתע לחייה עולה מערכת היחסית שלה עם רייל על שרטון והיא מבינה שעליה ללמוד לסמוך על עצמה כדי שתוכל לקבל החלטה בלי אפשרית למען עתידה.
לו"ז: 19:30 התכנסות קפה ומאפה – במתחם בית הקולונוע HOT CINEMA בקניון עופר רחובות
20:00-21:00 – המופע של עדן הראל ועודד מנשה "לא רואים עין בעין"
21:00 הקרנת הסרט "איתנו זה נגמר"
האירוע כולל מופע וסרט בעלות של 60 ₪
חוגגים את ט"ו באב עם טחינה טורקיז
"טורקיז" מגישה לרגל ט"ו באב מתכון רומנטי ומפנק לאוהבים: סירות קישואים עם קבב דג ברוטב יוגורט וטחינה
אוכל טוב הוא תמיד דרך נפלאה לציין את האהבה. לרגל ט"ו באב מגישה טחינה "טורקיז" מתכון חלומי המתאים לחגיגה רומנטית ומיוחדת: סירות קישואים עם קבב דג ברוטב יוגורט וטחינה. מנה עשירה בטעמים, קלה להכנה ומתאימה באופן מושלם לחגיגה זוגית מענגת וטעימה.
ט"ו באב שמח!
מצרכים (לכ-4 מנות):
8 קישואים בגודל בינוני-קטן
2 יחידות דג לברק מפולט ונקי ללא עור
1 בצל קטן
1 שן שום כתושה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כפית סומק
1 קליפת לימון מגורדת
קורט מלח ופלפל
לטחינת יוגורט:
3/4 כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1 גביע יוגורט (200 גרם)
קורט מלח
להגשה:
1/4 כפית סומק
1 כפית שמן זית
1 עגבנייה
אופן ההכנה:
1. חוצים את הקישואים לאורך ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים.
2. קוצצים את פילה הדג ואת הבצל.
3. מערבבים יחד את כל חומרי הגלם – דג, בצל, שום, פטרוזיליה, לימון מגורד ואת התבלינים – ולשים מעט לקבלת תערובת אחידה.
4. ממלאים את הקישואים בתערובת הדג ומניחים בתבנית המתאימה לתנור.
5. צולים בתנור במצב גריל בחום גבוה מאוד, כ-250 מעלות, עד להשחמה קלה של הקישואים.
6. מכינים את טחינת היוגורט: מערבבים את כל חומרי הגלם עד לקבלת מסה אחידה (ניתן להוסיף מיץ לימון לקבלת טעם חמוץ יותר).
7. בצלחת הגשה יוצקים את רוטב הטחינה יוגורט ומניחים מעל את הקישואים הממולאים.
8. מפזרים מעל המנה מעט סומק, כמה נגיעות של עגבנייה סחוטה, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים.
טו באב מתוק: 3 קינוחים מפתיעים שיעשו לכם את הערב
מחפשים דרך מתוקה לחגוג את טו באב? שלושה מתכוני קינוחים קלים להכנה וטעימים במיוחד שיהפכו את הערב שלכם לרומנטי ומהנה. בין אם אתם רוצים להפתיע את בן או בת זוגכם בקינוח מיוחד, או פשוט ליהנות מפינוק מתוק בחברת חברים, המתכונים האלה יהיו מושלמים עבורכם. לא משנה אם אתם חובבי פירות, שוקולד או גלידה – המנות האלה יקלעו בול לטעם שלכם.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
תפוחים מאודים עם גלידת מסקרפונה
מצרכים:
• 3 תפוחים
• 100 גרם חמאה
• 60 גרם סוכר חום
• 1 כפית קינמון
• ½ כפית אגוז מוסקט
• 1 כפית תמצית וניל
לגלידת מסקרפונה
• 250 גרם גבינת מסקרפונה
• 200 גרם חלב מרוכז
• 200 מ"ל שמנת מתוקה
• 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
לגלידת מסקרפונה
מערבבים את גבינת המסקרפונה והחלב המרוכז.
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את תערובת המסקרפונה בעזרת מרית כדי למנוע נפילת הקצפת.
מוסיפים את תמצית הווניל ושופכים את התערובת לתוך כלי אוכל עם מכסה, ואז מניחים במקרר להתקרר.
לתפוחים
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים.
מניחים אותם בתנור עם פונקציית אדים למשך 20 דקות.
ממיסים את החמאה בסיר ומערבבים עם הסוכר. מערבבים עד שהוא נמס ומוסיפים את התבלינים.
משלבים את התפוחים האפויים עם תערובת החמאה והסוכר ומבשלים למשך 10 דקות נוספות בתנור עם חום עליון ותחתון.
מגישים עם כדור גלידת מסקרפונה.
קאפקייקס שוקולד עם ציפוי דובדבנים
מצרכים:
לקאפקייקס
• 100 גרם קמח מלא
• 200 גרם סוכר
• 80 מ"ל שמן (בטעם נטרלי)
• 2 ביצים
• 45 גרם קקאו
• 125 מ"ל רוויון (או קפיר)
• ½ כפית אבקת אפייה
• ½ כפית סודה לשתייה
• 1 כפית תמצית וניל
לציפוי דובדבנים
• 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
• 500 גרם גבינת שמנת
• 570 גרם אבקת סוכר
לקישוט
• צבע מאכל
• דובדבנים
הוראות הכנה:
לקאפקייקס
חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס. נפו את הקמח והקקאו לקערה. הוסיפו סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה, וערבבו היטב.
בקערה נפרדת, ערבבו את השמן עם הביצים, תמצית הווניל והרוויון. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
מלאו את תבניות הקאפקייקס עד 2/3 מגובהן ואפו במשך 20 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא נקי. הוציאו מהתנור ותנו להם להתקרר על רשת.
לציפוי הדובדבנים
נפו את אבקת הסוכר והקציפו אותה עם החמאה בעזרת מיקסר חשמלי עד שהיא הופכת חיוורת וכפולה בנפחה. הוסיפו את גבינת השמנת וצבע המאכל והמשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה וקרמית. העבירו לשקית זילוף.
זלפו את הציפוי על הקאפקייקס וקשטו כל אחד בדובדבן עליון.
טארט לימון
מצרכים:
• 3 לימונים
• 100 מ"ל מיץ לימון
• 50 גרם סוכר
• 3 עלי ג'לטין
• 150 מ"ל שמנת מתוקה
• 1 כפית תמצית וניל
• 6 עלי בזיליקום
אופן הכנה:
חותכים את הלימונים לחצאים ומוציאים את התוכן בעזרת כף.
סוחטים את התוכן לקבלת 100 מ"ל מיץ לימון.
מחממים את מיץ הלימון עם הסוכר ומוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו במים קודם לכן. מערבבים עד שהסוכר והג'לטין נמסים לחלוטין.
מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים אותה עם תערובת הסוכר, הג'לטין ותמצית הווניל.
ממלאים את חצאי הלימונים במוס ומכניסים למקרר להתקררות לפחות לשעה.
מקשטים בעלה בזיליקום לפני ההגשה.
בלינצ'ס ריקוטה ודובדבני אמרנה
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם
רשימת חומרים לכ-16 יח':
לעליי הבלינצ'ס:
2 וחצי כוסות חלב (600 מ"ל)
4 ביצים טרופות
75 גרם חמאה מומסת
1 כוס ו2/3 קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
למלית:
1 קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם)
2 כפות גדושות גבינה לבנה
1/3 כוס סוכר אבקת סוכר
1 כפית תמצית רום
1 צנצנת דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
1. לעליי הבלינצ'ס: מערבבים היטב חלב, ביצים וחמאה מומסת, מוסיפים תוך כדי ערבוב לקמח.
2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים.
3. אני משתמשת בבלנדר מוט.
4. מחממים על אש בינונית מחבת קרפים, עם ציפוי נונסטיק.
5. יוצקים מבלילת הבלינצ'ס כך שתכסה בשכבה דקה את פני המחבת. מזהיבים צד אחד במשך כ-2 דקות והופכים על משטח עבודה חלק ונקי, כך מכינים עלי בלינצ'ס מהבלילה כולה.
6. למלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית לקרם חלק ואחיד.
7. לקיפול: מורחים כף מלית על הצד החיוור של כל עלה.
8. מפזרים כשני דובדבנים ומעט מהסירופ שבצנצנת מקפלים לחצי ואז שוב לחצי כך שיוותר משולש.
9. מגישים
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
אהבה בתפריט: ארוחת גורמה רומנטית לט"ו באב
אז אולי השנה פחות מתחשק לנו לצאת בחג האהבה. החגיגות הפעם יותר אינטימיות ושקטות, וזה בסדר גמור! למי שעדיין רוצים ליהנות מערב רומנטי ומושלם, הנה לכם ארוחת גורמה שתכינו בעצמכם ותפנקו את האהובים שלכם. התחילו במנה ראשונה של פאי בצל ופטריות, המשיכו לעיקרית של פילה מניון עם אספרגוס לבן, וסיימו בקינוח מרענן של מלון עם עוגיות שומר ומלון. הרי ידוע שהדרך ללב עוברת דרך הבטן.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
פאי בצל ופטריות
מצרכים:
לרוטב הבצל:
• שמן זית
• 2 בצלים
• 80 מ"ל יין פורט
• 100 מ"ל ציר ירקות
לרוטב הפטריות:
• חמאה
• 200 גרם פטריות
• בצל מקורמל (שהוכן עבור רוטב הבצל)
• מלח
• פלפל
• 150 מ"ל שמנת
עבור הפאי:
• בצק פריך
• פטריות
• בצל כבוש
• טימין טרי
אופן ההכנה:
עבור הפאי: משטחים את הבצק וחותכים בעזרת תבנית מתכת עגולה כך שיהיה באותו גודל של תבניות פאי קטנות.
משמנים את התבניות, מניחים בתוכן את הבצק ושמים מעל גרגירי חומוס יבש כדי להכביד על הבצק. אופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות ומקררים.
עבור רוטב הבצל: חותכים את הבצל לרצועות דקות (ז'וליאן) ומקרמלים במחבת או בסיר גדול עם שמן זית על חום נמוך. כאשר הבצל מקורמל, שומרים חלק לשימוש ברוטב הפטריות, מוסיפים יין פורט ומצמצמים.
באותו הזמן, מוסיפים את הציר ומבשלים במשך 15 דקות. מסננים ושומרים את הרוטב.
עבור רוטב הפטריות: חותכים את הפטריות ומבשלים במחבת עד שהן מזהיבות. מוסיפים את הבצל המקורמל ששמרנו, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומבשלים 10 דקות.
בתום הזמן, טוחנים את התערובת עד שמקבלים רוטב סמיך וקרמי.
ממלאים שקית זילוף ברוטב וממלאים את תחתיות הפאי האפוית. מקשטים עם פטריות מוקפצות נוספות, בצל כבוש חתוך לרבעים ועלי טימין טריים.
לסיום, מצפים את הפאי ברוטב הבצל ומגישים.
פילה מניון עם אספרגוס לבן
מצרכים:
עבור הבשר:
• 2 נתחי פילה מיניון
• מלח
• פלפל
• 20 גרם מרגרינה
• 1 שן שום
• 3 כפות שמן זית
• ענף טימין טרי
עבור האספרגוס:
• 400 גרם אספרגוס לבן
• 20 גרם מלח
• 120 גרם סוכר
עבור התוספת:
• 30 גרם מרגרינה
• ¼ שומר
• 2 שיני שום
• נוזלי הצלייה
• 60 מ"ל יין פורט
• 1 כפית חרדל
• 2 כפות רוטב סויה
• 1 כפית קורנפלור מדולל במעט מים
• עירית
• פטרוזיליה
לקישוט:
• גבעול שומר
אופן ההכנה:
עבור הפילה: מנקים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל. חותכים 2 קוביות מרגרינה של 10 גרם כל אחת ומניחים על הבשר המתובל. מוסיפים חצי שן שום קלופה וענף טימין קטן.
מחממים את הבשר עם שמן זית במחבת רגילה על חום בינוני-נמוך. מבשלים את הבשר על חום נמוך מאוד למשך שעה, מכסים את המחבת ושומרים על חום נמוך.
עבור האספרגוס: מקלפים את האספרגוס מתחת לקצוות עד קצה הגבעול. מסירים את החלק הקשה מהתחתית.
מערבבים בקערה את המלח והסוכר. מכסים את האספרגוס בתערובת זו ומשרים למשך 30 דקות.
מכינים את התוספת: ממיסים את המרגרינה ומטגנים את השומר, חתוך לפרוסות דקות, על חום גבוה. כאשר הוא מזהיב, מסירים מהחום ושומרים בצד.
מוסיפים מעט שמן למחבת, מטגנים את השום הקצוץ עד שהוא מזהיב. לאחר מכן, מוסיפים את נוזלי הצלייה של הבשר ואת יין הפורט. מצמצמים את האלכוהול.
מוסיפים את החרדל, רוטב הסויה, והקורנפלור המדולל במעט מים. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את העשבים הקצוצים. מערבבים ושומרים בצד.
לצלייה סופית, מחממים מחבת גריל על חום גבוה עם מעט שמן. צולים את האספרגוס והבשר מכל הצדדים עד שהם מקבלים צבע זהוב. יש להיזהר לא לבשל יתר על המידה.
מניחים את האספרגוס בבסיס הצלחת, מעליהם את הבשר החתוך לחצאים ואת השומר המבושל. יוצקים מעט מהרוטב עם העשבים ומקשטים בפרוסות גבעול שומר ועליו.
קינוח מלון עם עוגיות שומר
מצרכים:
עבור כדורי המלון:
• מלון
• מלון צהוב
• 2 ליים
• ג'ינג'ר טרי
• 40 מ"ל רום מיושן
עבור עוגיות השומר:
• 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
• 2 כפות סוכר חום
• 1 ½ כפות דבש
• 2 כפות קמח
• 1 כף זרעי שומר
• מלח
עבור הסירופ:
• 100 מ"ל מים
• 150 גרם סוכר
• הנוזל שנותר מהשריית המלון
לקישוט:
• שמיר טרי
• פרחים אכילים
אופן ההכנה:
עבור כדורי המלון: בעזרת כף פריזיאן, יוצרים כדורים משני המלונים. בקערה, מערבבים את מיץ הליים, ג'ינג'ר טרי מגורד ורום. מניחים את כדורי המלון בשקית ואקום, מכסים בתערובת ואוטמים למשך 10 דקות.
עבור עוגיות השומר: בסיר קטן, מחממים את החמאה עם הסוכר והדבש. מוסיפים את התערובת לקערה ומערבבים עם הקמח, זרעי השומר וקורט מלח. במהירות, מניחים כפיות מהבצק על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה או משטח סיליקון.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 8 דקות. מעבירים לרשת לצינון.
עבור הסירופ: מסננים את כדורי המלון ושומרים את הנוזל. מחממים את המים בסיר קטן עם הסוכר עד שהוא נמס. מביאים לרתיחה למשך 5 דקות. מוסיפים את הנוזל שנותר מהשריית המלון ומערבבים. נותנים להתקרר.
מגישים את כדורי המלון עם עוגיות השומר ומסיימים במעט סירופ. מקשטים בשמיר או עלי שומר ופרחים אכילים.